Jazzpris til Jakob Buchanan

Den århusianske trompetist og komponist Jakob Buchanan under opførelsen af sit Requiem forleden i Aarhus Domkirke. Foto: Jens Thaysen


Jazzpris til Jakob Buchanan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den århusianske trompetist og komponist har netop modtaget Jazznytprisen 2015.

Han har netop begejstret såvel anmeldere som publikum med sit storstilede Requiem - blandt andet ved en opførelse i Aarhus Domkirke.

Nu har den århusianske trompetist og komponist modtaget Jazznytprisen 2015.

Prisen er indstiftet af den velansete danske jazzblog Jazznyt. Det er fjerde år, prisen uddeles - og anden gang, Buchanan modtager hæderen.

Nytænkning og evnen til at sprænge jazzens rammer er forudsætningen for at få fingrene i prisen.

Og det er netop, hvad Jakob Buchanan har gjort med sit seneste værk; det nævnte Requiem, som dagbladet Politikens anmelder fik til at udbryde, at Buchanan bør indstilles til Nordisk Råds Musikpris.

»Der er så meget i spil inde i Jakob Buchanans musik. Det læsses ikke til med overflødigheder. Der er det nødvendige. Lytterne fylder selv resten på. Så bliver det ikke meget større,« konkluderer Jazznyt og tilføjer:

»Det er følelsesmæssigt bevægende og givende«.

Jakob Buchanan har i 2015 også gjort sig bemærket på Lars Møller & Aarhus Jazz Orchestras »Rewrite Of Spring« og Pauseland albummet »At The End Of The Day«.

Jazznytprisen 2015, bestående af et stykke originalgrafik af billedkunstneren Mette Overgård, blev overrakt ved en opførelse af det omtalte Requiem i Viborg Domkirke.

Jazzpris til Jakob Buchanan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce