Kakerlakker flytter ind i kunstens navn

En dagligstue med afstøbninger af romanescokål. Her skal kakerlakkerne på udstillingen "Biotic Synthetic" bo frem til 25. juni. Foto: Sasha Rose Richter

Kakerlakker flytter ind i kunstens navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstillingen "Biotic Synthetic" giver plads til et møde mellem naturen og det syntetiske. Myrer og vandrende pinde er en del af projektet, der frem til 25. juni kan opleves på Godsbanen.

AARHUS: Kakerlakker, myrer og vandrende pinde i små verdener af mos, græs og unaturlige materialer.

Gips blandet med mælk og fløde, så muggen blomstrer.

Det handler om levende, organiske materialer over for det syntetiske i udstillingen "Biotec Synthetic", der netop er åbnet i Godsbanens foyer.

I alt otte kunstnere er repræsenteret, hvoraf flere enten er studerende eller færdiguddannede fra Det Jyske Kunstakademi.

"Biotic Synthetic", der er blevet til på initiativ af Aarhus Billedkunstcenter, er den tredje i serien "Rethinking Matter", der blev indledt i begyndelsen af 2017.

- Det overordnede tema i forhold til de tre udstillinger er kunstnere, der gentænker materialer, forklarer de to kuratorer Sasha Rose Richter og Nana Bendix Hansen.

- De to første handlede om henholdsvis taktile materialer og digitale processer. Denne gang valgte vi at se nærmere på levende materialer, der blandes med det syntetiske.

Samtidskunstnere lige nu er således optaget af materialer og hvodan de kan gentænkes, forklarer de to kuratorer.

"Biotic Synthetic"
Udstillingen "Biotic Synthetic" kan opleves frem til 25. juni i Godsbanens foyer.Det er den tredje i rækken under temaet "Rethinking Matter", tilrettelagt af Aarhus Billedkunstcenter.

I den aktuelle udstilling er følgende kunstnere repræsenteret:

Carolien Adriaansche, Julie Stavad, Louise Haugaard, Villiam Miklos, Regitze Engelsborg Karlsen samt Motor - et kunstnerisk samarbejde mellem Margrét Agnes Iversen, Malte Klangenberg og Laurits Nymand Svendsen.

Læs mere: www.rethinkingmatter.com

 

Blæksprutter af plastic

De nævnte myrer, kakerlakker og vandrende pinde vil den næste måneds tid have midlertidig bolig i hver sit kvadratiske og stilfuldt indrettede terrarie. Et af dem med fine lysegrønne afstøbninger af romanescokål.

De vandrende pinde har kunstner-trioen Motor, bestående af Margrét Agnes Iversen, Laurits Nymand Svendsen og Malte Klangenberg, fundet på Bornholm, mens kakerlakkerne og fluemiderne er indkøbt hos et dyrecenter i det jyske, der er specialister i levende foder.

Den modsatte væg i Godsbanens foyer prydes af et stort værk af hollandske Carolien Adriaansche.

Hun har de seneste par uger opholdt sig i Aarhus for at indsamle plasticaffald hos dels Re-Use og dels diverse byggepladser; derudover har private doneret effekter.

Ud af det hele er vokset en tavle af et værk, hvor plasticdele er forvandlet til gobler- og blæksprutte-lignende væsener. Nærmest som var det parvis af hanner og hunner fra havets dyb.

Villiam Miklos er manden bag værkerne, der blander gips, mælk og fløde, så muggen kryber frem. Han udstiller ligeledes betonflader med salt i forskellige opløsninger.

"Biotic Synthetic" er den sidste udstilling i "Rethinking Matter"-serien - i hvert fald på Godsbanen.

- Vi er i øjeblikket på udkig efter andre steder i byen, hvor vi i fremtiden kan udstille endnu mere materialespecifikke værker, fortæller Sasha Rose Richter.

Kakerlakker flytter ind i kunstens navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce