Kendt ansigt er censor

Kunstner Jesper Christiansen er kendt fra tvs kunstquiz. Her fortæller han om sin udsmykning, der forestiller Tasmanien og Australien, af Kronprinsparrets Amalienborg på Kunstmuseet Aros i 2010. Foto: Martin Ballund

Kendt ansigt er censor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Christiansen fra kunstquiz i tv skal bedømme værkerne til Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus.

AARHUS: Kunstmaleren Jesper Christiansen er meget benyttet som deltager i DR-TVs kunstquiz. I år er han blandt de fem, der skal afgøre, hvem der skal være med på Kunstnerns Påskeudstilling i Aarhus.

Ud over ham er deltagerne i censurkomiteen for KP17 kunstkritiker og journalist Lisbeth Bonde, billedkunstner Eva Koch, billedkunstner Jesper Dyrehauge og keramiker Per Ahlmann. Fælles for de fem er, at de har en lang række erfaringer fra flere lag og kroge af samtidskunstscenen.

I februar kan kunstnerne sende deres værker ind til bedømmelse. Det sker digitalt, og udstillingen kan ses en hel måned, fra lørdag 1. til søndag 30. april.

Takket være Aarhuus Stiftstidendes fond kan arrangørerne igen i år uddele to priser på hver 10.000 kroner. Det er KP-prisen og publikumsprisen.

KP & Spring 2017
KP & Spring 2017. Kunsthal Aarhus 1.-30. april 2017. Spring17-satellit vises i 'Dome of Visions', Inge Lehmanns Gade, Pier 2.

Spring med mere

KP har fået en fast følgesvend, der skal give særligt lovende, unge eller nyetablerede kunstnere et frugtbart rum, hvor de kan udvikle deres kunstneriske arbejde og møde dets publikum. Det hedder Spring17 og Spring-satellit.

Spring-udstillerne er udvalgt af KP's bestyrelse på baggrund af, at de tidligere har fået et eller flere værker udtaget til KP med spændende potentiale.

Talenterne bliver også inviteret ind i en proces, hvor de under vejledning får gode råd og sparring til at udvikle deres individuelle værker og fælles udstilling. Billedkunstner Tanja Nellemann fungerer som vejleder. Hun er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2001.

De inviterede kunstnere er allerede i gang med at skabe deres udgave af Spring. De fire er Carola Björk, Julie Greve Lindholm, Kamilla Jørgensen og Yngvild Sæter.

Værk i Dome of Visions

For Spring er det nyt, at et af projekterne forholder sig til Aarhus by, nærmere bestemt Aarhus Havn. Det drejer sig om Yngvild Sæters "Advanced Notice of Arrival - the future presents the past".

Det handler om, at i en fjern fremtid er rester fra shipping industrien dukket op. Stort set al viden om shipping-industrien er gået tabt, og fremtidens forskere aner ikke, hvordan tingene passer sammen, eller hvilken slags samfund de stammer fra. En fremtidig museumsgenstand præsenteres for offentligheden som et uvurderligt fund.

SPRING17-satellit vises i 'Dome of Visions', Inge Lehmanns gade, Pier 2.

Kendt ansigt er censor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce