Klovnerier og burlesque: Hetty Hertz leger med genrerne

Henriette Wisti Skovrup er kommet ind på den franske teaterskole L'École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq.- Det virkede meget naturligt at søge ind der. Jeg ville gerne studere i udlandet og har altid været draget af nicheteater og performance frem for det klassiske teater. Mine styrker ligger mere i det lidt mere eksperimenterende og absurde, fortæller hun. Foto: Christopher Thomsen

Klovnerier og burlesque: Hetty Hertz leger med genrerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henriette Wisti Skovrup kombinerer klovnerier med burlesque. Nu er hun kommer ind på en eftertragtet teaterskole i Paris.

AARHUS: Til hverdag hedder hun Henriette Wisti Skovrup, men når hun lørdag aften træder ind på scenen er det under navnet Hetty Hertz.

Den 25-årige århusianer er en del af århusianske Cabaresque, som i disse dage viser "The Diva Show Vol. 2" på Godsbanens Åbne Scene.

Til august starter hun på den eftertragtede L'École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris.

- Det er en fysisk teaterskole for folk, som allerede har lidt teatererfaring. Det er en international skole, og det er påkrævet, at man kan fransk. Så det er jeg i gang med at lære, griner Henriette Wisti Skovrup, der har en baggrund inden for klovnerier og fysisk komik.

Hun kom i kontakt med burlesque ved et tilfælde på den nu nedlagte scene Ambassaden i Rosensgade.

- Jeg mødte nogle burlesquekunstere fra Sverige og Canada. Så efter at have optrådt lidt som klovn ved nogle burlesque-forestillinger fandt jeg ud af, at det var meget interessant og greb chancen for at prøve det af. Det viste sig, at man kunne meget med genren, siger hun.

Mange forbinder måske burlesque med en fancy form for strip, men det billede er ikke retvisende, forklarer Henriette Wisti Skovrup.

- Historisk set er burlesque mere en betegnelse for en grovkornet, satirisk varieteform. Jeg kan godt lide, at det er meget åbent, og man kan tage alt ind lige fra nycirkus og performance til moderne dans - det er stadig burlesque. Det er en utrolig favnende genre. En platform der tillader én at eksperimentere og giver en kreativ frihed, forklarer hun.

Derfor har det heller ikke været svært for hende at finde en koblingen mellem burlesque og klovnerier.

- Et af de største elementer i burlesque er satire og komik. Der har jeg kunnet inkorporere mange af de egenskaber, jeg har lært via klovn og udforske, hvordan man kan blande genrerne, siger hun.

Historisk set er burlesque mere en betegnelse for en grovkortet, satirisk varieteform. Jeg kan godt lide, at det er meget åbent, og man kan tage alt ind lige fra nycirkus og performance til moderne dans.
Henriette Wisti Skovrup, performer i Cabaresque
Henriette Wisti Skovrup kombinerer sin erfaring fra klovnerier med burlesque. Foto: Christopher Thomsen
Henriette Wisti Skovrup kombinerer sin erfaring fra klovnerier med burlesque. Foto: Christopher Thomsen

Lige nu er Henriette Wisti Skovrup og resten af holdet bag århusianske Cabaresque aktuelle med "The Diva Show Vol. 2" på Godsbanens Åbne Scene. På scenen optræder hun som Hetty Hertz. Foto: Christopher Thomsen

Holdt på tæerne

Henriette Wisti Skovrup har lavet amatørteater siden hun var barn. Efter et ophold på en teaterefterskole valgte hun at tage på Gøglerskolen i Aarhus.

- Jeg fandt ud af at cirkus, klovn og fysisk komik var mere min styrkeside end klassisk teater, så det var helt klart den retning jeg skulle fokusere på, siger hun.

Når Henriette Wisti Skovrup begynder på teaterskolen i Paris, er det som én blandt 90 andre studerende fra hele verden. Uddannelsen tager to år, men det er kun 30 af de 90 studerende, som går videre til andet år på skolen.

- Man bliver vurderet, om man er kvalificeret til at fortsætte efter tre måneder og igen efter et år, så der er løbende prøvelser. Det er meget spændende, og man bliver holdt på tæerne. Jeg har tænkt mig at gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at gennemføre det, siger hun.

Oplev Hetty Hertz og resten af Cabaresque til "The Diva Show Vol. 2" på Godsbanens Åbne Scene 14. april kl. 20.

Klovnerier og burlesque: Hetty Hertz leger med genrerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce