Kom med til åbningen: Det nye havnebad fejres med et væld af aktiviteter

Så er det bare med at finde badebukserne frem, for på lørdag åbner Havnebadet, og alle er inviteret med til åbningen. Foto: Axel Schütt

Kom med til åbningen: Det nye havnebad fejres med et væld af aktiviteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kommer ikke til at mangle festligheder og aktiviteter, når Aarhus Kommune i samarbejde med Salling Fondene inviterer til åbning af byens nye havnebad.

AARHUS: Ventetiden har - for nogen - været lang, men nu er det endelig tid til, at Havnebadet åbner.

Det sker lørdag klokken 13 og i den forbindelse inviterer Salling Fondene og Aarhus Kommune til åbningsfest.

Den officielle åbning foretages af Karin Salling, næstformand i Salling Fondene, borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R), der vil holde tale og klippe snoren.

Når det er gjort, springer udspringere fra AGF Udspring i vandet som de første, og så er er ellers åbent for alle, der har medbragt badetøjet.

AKTIVITETER PÅ OG VED HAVNEBADET
  • Cykelrundtur: Tag med på cykelrundtur til de i alt syv donationer, som Salling Fondene har doneret siden 2012. Der er afgang fra Salling Tårnet kl. 14 og kl. 15. Cykelturen varer ca. 45 minutter. Tag gerne egen cykel med eller lån en bycykel. Obs. Der er 50 stk. gratis til rådighed ved Havnebadet.
  • Prøv kabelbanen: Aarhus Watersports Complex tilbyder gratis prøveture på wakeboard-banen. Wakeboard er at sammenligne med snowboard, bare på vand. Kablet er en miljøvenlig erstatning for de speedbåde man traditionelt har brugt til wakeboarding og vandski. Kablet er 195 meter langt.
  • Ro en tur på havnen: Aarhus Roklub tager opstilling på promenaden. Med sig har de et par inriggere, udstyr til at komme på vandet samt et par ro-ergometre til fri afbenyttelse. Kom forbi Aarhus Roklub, prøv en ro-tur og hør om foreningen, der tilbyder motionsroning for alle fra ca. 10 til +60 år.
  • Bliv klog på livredderne: På Havnepladsen er Tryg Fondens livreddere til stede hver dag for at passe på badegæsterne. Østjysk Livredning arbejder sammen med Tryg Fonden om at skabe en livredningskultur i Danmark. På åbningsdagen vil Østjysk Livredning, der huser mange af Tryg Fondens unge livreddere i Østjylland, være til stede ved livreddertårnet. Herfra vil livreddere vise livredningsudstyr frem og fortælle om sikkerhed på vandet og hvad foreningen ellers arbejder med.
  • Prøv havsvømning: Aarhus Havsvømning og Lyseng Svømning holder på åbningsdagen til i 50-meter-bassinet. Her kan du høre om havsvømning, der har været "det nye sort" i Aarhus de sidste par år. Du kan også selv hoppe i en af klubbernes medbragte våddragter og få en forsmag på, hvad havsvømning er.
  • Dyk ned i dybet: Dykkerklubben Juggernaut holder til i enden af 50-meter-bassinet. Her kan du få et prøvedyk og få en fornemmelse af, hvad det vil sige at dykke med maske og luft.
  • Kom ombord på træskibet, Aalekvasen Anna: Aalekvasen Anna lægger til kaj lige ved siden af Havnebadet. Kom med ombord på det kulturhistoriske træskib, der i 114 år har sejlet til og fra Aarhus, og få historien om sejlads, som det foregik i gamle dage eller sejl med på en kort havnerundfart og se den nye havnefront fra vandsiden. Aalekvasen Anna sejler en tur en gang i timen. Tidspunkter for sejlture annonceres på skilte ved skibet.
  • Saunagus i saunaen: Havnebadets to saunaer er åbne og saunagus-mester, Jette Grove fra Badeanstalten Spanien tilbyder forskellige gratis saunagus-sessions af ti minutters varighed. Tidspunkter og indhold annonceres ved saunaerne (vi fylder saunaen efter først-til-mølle-princippet. Der er plads til 15 personer ad gangen). Kom og prøv saunagus - få pulsen op og rens din krop indefra i en gus af æteriske dufte.

Aktiviteterne foregår i Havnebadet og ved pladsen omkring. Hele programmet kan ses i Aarhus Kommunes app AarhusGuiden.
Havnebadet har været længe undervejs, men nu skulle den altså være god nok. Foto: Axel Schütt
Havnebadet har været længe undervejs, men nu skulle den altså være god nok. Foto: Axel Schütt

Kage til de første gæster

Det er dog ikke kun Havnebadet, som gæsterne vil kunne boltre sig i på lørdag. Det vil også være muligt at gå på opdagelse i de mange aktiviteter, som Frivillighedshovedstad 2018 har stablet på benene sammen med byens foreninger.

Man kan blandt andet prøve Havnebadets nye saunaer, hvor den lokale saunagus-mester fra Badeanstalten Spanien vil deltage. Har man mere lyst til at opleve festlighederne fra vandsiden, så er det også muligt.

Blandt andet kan man ro en tur med Aarhus Roklub eller prøve en dykkertur med dykkerklubben Juggernaut.

Der vil være kage og lidt at drikke til de første 500 gæster, og så er der vist bare tilbage at håbe, at vejret holder.

Kom med til åbningen: Det nye havnebad fejres med et væld af aktiviteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce