Koncert uden stimulanser: For Carpark North er oplevelsen i sig selv berusende

Sundhedsstyrelsens kampagne Music Against Drugs ruller her i efteråret på landets spillesteder. Carpark North, med medlemmerne Lau Højen (vokal, guitar), Søren Balsner (bas, synths) og Morten Thorhauge (trommer), er et af de bands, der bakker op om budskabet. Foto: Flemming Krogh

Koncert uden stimulanser: For Carpark North er oplevelsen i sig selv berusende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For de tre musikere i det århusianske rockband Carpark North, er mødet med publikum og selve koncerten en oplevelse i sig selv. Du bruger ikke ekstra stimulanser for at opnå en lykkefølelse. En live-oplevelse hvor de møder deres publikum er rigeligt i sig selv.

HØRNING: I et charmerende, hvidkalket og ganske ny renoveret hus i det smukkeste skovområde bor musiker Morten Thorhauge sammen med sin familie. Her i skoven vest for Hørning slapper han af og lader op - med udsigt til en naturskøn dal fra to store panoramavinduer. Langt fra storbyens puls i Aarhus C, hvor han tidligere boede og langt fra rockens buldrende bas på en koncert-scene.

Denne dag har Morten Thorhauge besøg af sine to venner og band-kolleger fra rockbandet Carpark North: bassist Søren Balsner og forsanger og guitarist Lau Højen. De tre lader op sammen inden aftenens koncert i Herning, hvor der allerede er solgt 1.100 billetter. Udsigten til at stå foran deres publikum om få timer skaber langsomt en spændt - nærmest lystig stemning. Uden alkohol på bordet - blot med en kande kaffe til deling.

Og sådan plejer det at være for de tre rockmusikere. De bruger ikke ekstra stimulanser for at sætte sig op til en koncert.

- Vi hengiver os til nu'et, når vi optræder. Det er en naturlig måde at blive høj på, når vi spiller foran et stort, entusiastisk publikum. Udsigten til at spille foran en stor forsamling i aften ser vi frem til. Jeg håber, det bliver ligesom da vi spillede på Smukfest i år. Det var fantastisk, men vi har også spillet koncerter andre steder, hvor man ikke har høje forventninger. Jeg kan huske vi spillede på en spejderlejr engang for 10 år siden - foran en masse børn. De var jublende henrykte, det glemmer jeg aldrig, husker det fra Lau Højen.

De to andre medlemmer husker også tydeligt koncerten på spejderlejren dengang, hvor der hverken var alkohol eller andre stimulanser involveret. Hverken på scenen eller blandt det unge publikum.

- Men vi er altså ikke fanatikere. Jeg kan godt drikke en øl inden en koncert. Men jeg kunne aldrig finde på at drikke mig fuld inden en koncert, man mister fokus og glemmer oplevelsen. Og det er uanset om man er musiker og står på en scene - eller står nede blandt publikum, som vi naturligvis også selv gør indimellem, siger Søren Balsner.

Oplevelsen i sig selv er berusende

De tre musikere har ikke erfaringer med stoffer, og ikke kunne forestille sig at tage nogle former for stoffer. En flok øl eller noget tilsvarende er de dog ikke modstandere af.

- Det er da sjovt at drikke sig fuld. Men når vi giver en koncert, er oplevelsen i sig selv berusende. Vi overgiver os totalt til musikken i mødet med publikum, tilføjer trommeslageren.

- Følelsen af at være en del af et fællesskab er også afgørende for oplevelsen. Mærker vi at publikum hengiver sig totalt til oplevelsen, til at synge med og lytte til vores numre, giver det os en optur, forklarer Lau Højen.

Bandet planlægger ikke på forhånd hvordan publikum skal opleve musikken. For at opnå en følelsen af at blive høj - uden stoffer og store mængder alkohol.

- Det er mere instinktivt. Der kan være flere måder at sætte gang i et publikum. Det kan være en blid start, som vokser langsomt i tempo. Andre gange sætter vi gang i koncerten med et stort brag, siger Lau Højen.

Stoffer mener de tre musikere ikke er et stort problem inden for professionelle musikere. Det er ikke noget de ser, når de kommer rundt på landets spillesteder.

- At være professionel musiker i dag sætter krav til ens formåen. Det tror jeg ikke stoffer eller lignende stimulanser kan bidrage positivt til, siger trommeslager Morten Thorhauge, som ikke mener, at stoffer er mere udbredt inden for hans branche end andre steder i samfundet.

Og det lyder troværdigt. Ikke mindst når man nærmest bliver beruset af udsigten til den storslåede natur fra trommeslagerens stuevinduer.

Koncert uden stimulanser: For Carpark North er oplevelsen i sig selv berusende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce