Krigerrekord på Moesgård

Årets Vikingetræf med opvisning af Islænderheste, det stor slag oma
Foto: Axel Schütt

Krigerrekord på Moesgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De brave vikinger ved Moesgård Strand lader sig ikke slå ud af udsigten til regn - de vil slås uanset hvad.

Mellem 1200 til 1300 vikingeentusiaster har i denne uge slået lejr ved Moesgård Strand for at bygge en landsby op og leve på vikingemanér.

Vikingetræffet er verdens største og ældste af sin art. Deltagerne kommer ofte langvejsfra for at være med og i år er der ti forskellige nationaliteter repræsenteret på træffet.

»Vi har 71 forskellige håndværkere med i år,« fortæller Sara Heil Jensen, der er leder af træffet.

Når vikingerne lørdag formiddag lukker lejren op for gæster, kan man blandt andet opleve en sølvposementmager, smede, smykkekunstnere og skomagere, der gør vikingenes smukke håndværk efter.

Men vikingetræffet er kendt for andet end historisk håndværk. For mange er det store slag, hvor to hære tørner sammen, træffets højdepunkt. To gange dagligt både lørdag og søndag, bliver der kæmpet med heste, sværd og skjold i drabelige slag.

»I år har vi rekord mange krigere med. De er 562, og de glæder sig til at slås, så selv lidt regn kan ikke stoppe dem,« siger Sara Heil Jensen, men en henvisning til den lidt våde vejrudsigt, der tegner sig for weekenden.

Hvis himlens sluser skulle åbne sig, og slagmarken bliver for glat til tvekamp, så bliver slaget bare flyttet ind i skoven, oplyser hun.

Kampene finder sted begge dage kl. 12 og kl. 15.

Vikingetræf, Moesgård Strand, 25.-26. juli, begge dage kl. 10-17.

Krigerrekord på Moesgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce