Krimi: Lovløse Leona


Krimi: Lovløse Leona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spændingen er helt oppe at ringe i ny svensk krimi med en kontroversiel kvinde i front.

Det er noget af en hovedperson, forfatteren Jenny Rogneby har opfundet i denne anden bog i en planlagt trilogi med Leona helt fremme i skoene.

Leona Lindberg er kriminalefterforsker, arbejder i Stockholm, knalddygtig og højt respekteret af sine chefer.

Men Leona har sine skyggesider. Hun er en enspænder, mangler totalt socialt netværk, og så dypper hun tåen på den anden side af loven, når hun planlægger millionkup, der skal få hende ud af sin katastrofalt store gæld - erhvervet i mislykkede pokerspil - og give hende og hendes elskede lille datter Beatrice mulighed for en ny tilværelse. Sønnen har hun nylig mistet efter alvorlig sygdom, hun og manden er gået fra hinanden, og Leona kæmper desperat for at komme gennem sorgen og få sin moderrolle til at fungere over for datteren.

Det gør hun blandt andet ved sit så at sige andet arbejde, hvor hun rekrutterer kriminelle, der menes at kunne bruges i det nye team med millionkuppet i sigte. Via sit job har hun en enorm indsigt i politiets måde at arbejde på, og den viden deler hun dygtigt ud af på kurser for kriminelle, som hun nøje udser sig fra de sager, hun har arbejdet med. Faktisk er der formentlig mange gode fif at hente for de kriminelle - og også for dem, der bare læser bogen.

Bombebæltet gled ned

I Stockholm foran Rigsdagsbygningen sprænger en mand sig selv i luften, men overlever mirakuløst, og Leona får til opgave at foretage afhøringer af manden for at finde ud af, om der er flere bomber på vej, om han arbejder i et netværk eller i det hele taget, hvad hans motiv er.

Jenny Rogneby skriver visualiserende med en filmisk sprogtone, der gør, at man kan se og fornemme scenerne. Hun er uddannet kriminolog og har ligesom sin hovedperson arbejdet ved Citypolisen i Stockholm. Derfra stammer hendes stilsikre indsigt i både politiets og de kriminelles arbejdsmetoder, som hun serverer yderst troværdigt.

Krimien har en flot, fængende indledning, en fremragende afslutning og alt det ind imellem fungerer perfekt. Det er en bog, man nødigt slipper.

Krimi: Jenny Rogneby: "Med alle lovlige midler"

Oversat af Birgitte Steffen Nielsen, 432 sider, Politikens Forlag

Krimi: Lovløse Leona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce