Krimi: Morderen går efter små piger

Lotte og Søren Hammer. Foto: Robin Skjoldborg/Gyldendal

Krimi: Morderen går efter små piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søskendeparret Lotte og Søren Hammer mestrer som få evnen til at få deres miljøskildringer til at fremstå knivskarpt for læseren. I deres seneste, "To små piger", udspilles handlingen i den lille fiktive havneby Gulhavn ved Holbæk. Ud over det politimæssige spor får vi som sidegevinst blotlagt, hvordan en by i provinsen afvikles: Fra at have været et velfungerende samfund er byen blevet tømt for indhold, det skulle da lige være bortset fra, at den har fået sin andel indvandrere og den dermed forbundne misstemning hos de lokale.

Et er dog konstant: Byen har fortsat en gennemperverteret morder, der går efter små piger.

Sagen går tilbage til 1982, hvor en pige forsvandt. Konrad Simonsen var dengang på efterforskningsholdet, men man fandt aldrig frem til, hvad der var sket. Lige siden har det plaget ham, så da han bliver leder af ny enhed til efterforskning af henlagte sager, Rigspolitichefens Efterforskningsafdeling, går han med sit hold tilbage til fortidens ugerninger. Uhyggeligt nok sker det samtidigt med, at endnu en ung pige forsvinder.

Et møjsommeligt og besværligt efterforskningsarbejde forestår og er ved at tage modet fra Simonsen og hans hold. Det er lige før, en tilsvarende magtesløshed forplanter sig til læseren, men man holder ved, fordi forfatterne skildrer samspillet mellem politifolkene med et fint blik for det mundrette og psykologiske. Vigtigst er dog forfatterparrets koldblodige opbygning af en fornemmelse af, at det er uhørlige ting, der venter på at blive afsløret. Det er ikke rart.

Mødet mellem Simonsens første sag og den nutidige er måske hans sidste, noget tyder på Hammer-parret er ved at køre hans kvindelige afløser i stilling til nye sager - det tegner mere end spændende.Krimi

Lotte og Søren Hammer: "To små piger".

442 sider, Gyldendal

Lotte og Søren Hammer: ?To små piger?. Foto: Gyldendal
Lotte og Søren Hammer: ?To små piger?. Foto: Gyldendal

Krimi: Morderen går efter små piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce