Kunstner maler på væggen: De syv små dværge strejker hos Tesla

Dena Yago foran værket med Snehvides syv små dværge på Tesla-fabrikken. Foto: Hans Petersen

Kunstner maler på væggen: De syv små dværge strejker hos Tesla

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To amerikanske kvindelige kunstnere med på udstillinger i Kunsthal Aarhus, den ene maler på væggen.

AARHUS: Snehvides syv små dværge er gået i strejke hos Tesla, kan man se på en væg i Kunsthal Aarhus i den her tid.

Det er den amerikanske kunstner Dena Yago, som har været på spil. Hun har tegnet direkte med farvekridt på en af kunsthallens vægge, så værket kan ikke tages derfra.

- Jeg var ansat i fire måneder hos Tesla i Californien for at skabe indhold til deres sociale medier, så jeg kender forholdene. Værket skal vise, at arbejderne forsøgte at organisere en strejke, mens jeg var der, forklarer 30-årige Dena Yago.

Hun har dværgene med, men der er også dæk med ansigter. De repræsenterer arbejderne, forklarer hun, der kom til at tænke på sangen om at fløjte, mens man arbejder, som dværgene synger.

Kunsthal Aarhus' nye værker
Dena Yagos værk af farvekridt er en del af udstillingen "Post Industrial Stress Disorder", der kan ses indtil februar næste år.Jillian Mayers skulpturer "Slumpies" kan opleves i Aarhus Kunsthals bypark til april næste år.
Jillian Mayer i en af sine mobilvenlige skulpturer. 13 bliver fordelt over hele kunsthallens bypark. Foto: Hans Petersen
Jillian Mayer i en af sine mobilvenlige skulpturer. 13 bliver fordelt over hele kunsthallens bypark. Foto: Hans Petersen

Dena Yago har lavet tre lignende værker tidligere i gallerier, og det er første gang, hun maler på væggen i en kunsthal eller et museum. De andre værker er lavet i Paris, Atlanta i USA, og London. Hun bor i New York og har også boet i Berlin og Los Angeles.

Dena Yago bruger digte i sine værker, der både kan være fotografi, skulptur og installation.

Denne installation er en del af udstillingen "Post Institutional Stress Disorder", der varer helt indtil 3. februar næste år og hele tiden bliver tilføjet nye værker.

Skulptur for smartphones

Uden for kunsthallen viser en anden amerikansk kunstner Jillian Mayer sit værk, der hedder "Slumpies". Det er 14 abstrakte, udendørs installationer til at sidde i. De er af fiberglas.

- De er skabt til, at man kan slænge sig i dem med sin smartphone. Her kan man skrive og læse emails, tage billeder og sende dem og i det hele taget holde sig opdateret. De er designet til både din krop, dine tanker og din mobil, siger 34-årige Jillian Mayer, der skal have værkerne repareret, inden udstillingen går i gang sidst i denne uge. De har taget skade af, at publikum har brugt dem og af at stå ude i al slags vejr.

Forskning viser, at ejere af smartphones dagligt bruger cirka 4,7 timer på deres telefoner, og Mayer har undret sig over, at der ikke er skabt flere fysiske strukturer, der understøtter kroppen, mens vi er travlt optaget af at koble os på verden.

Senest har disse været på Roskilde Festival og på Ofelia Plads i København. Hun har lignende værker placeret andre steder, blandt andet ved et slot i Frankrig.

Jillian Mayer har også udstillet på MOMA, Museum Of Modern Art i New York, og på Guggenheim museet.

De farvestrålende, uhøjtidelige skulpturer er en del af Kunsthal Aarhus' skulpturpark indtil april 2019.

Kunstner maler på væggen: De syv små dværge strejker hos Tesla

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce