Kunstner med forkærlighed for Aarhus udgiver ny single: - København føles for stor

København virkede alt for stor og for langt væk, og derfor faldt valget på Aarhus, da 23-årige Jeppe Loftager sidste år flyttede fra hjembyen Holestebro. Og byen er groet på ham: - Aarhus er en ung by og man kan cykle til alt. Det er skønt, siger han. Foto: Flemming Krogh

Kunstner med forkærlighed for Aarhus udgiver ny single: - København føles for stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

23-årige Jeppe Loftager blev sidste sommer kendt på nærmest et splitsekund, da hans single 'Kender du Emma?' gik viralt. Siden da er han flyttet til Aarhus, for selvom København måske er det naturlige valg for en musiker, så føles Aarhus bare bedre.

AARHUS: Sidste sommer udgav 23-årige Jeppe Loftager fra Holstebro singlen 'Kender du Emma?', der hurtigt blev en kæmpe succes.

Nu er han så på banen med et nyt nummer, og han indrømmer gerne, at den enorme succes med 'Kender du Emma?' lægger et vist pres på ham - og så alligevel ikke.

- Pludselig er der flere øjne, der hviler på én. Det kan være svært at leve op til så stort et hit, men jeg ved godt, at der ikke er nogen garantier stillet. Næste nummer bliver ikke nødvendigvis et hit. Det er bare sådan gamet er. Det er fælles for alle, så det er ikke noget, jeg er super bekymret for, siger Jeppe Loftager.

Jeppe Loftager har altid vidst, at han højst sandsynligt ikke ville blive boende i hjembyen, og i august sidste år flyttede han så fra Holstebro til Aarhus.

Det er dog ikke nødvendigvis det klassiske valg for en ung musiker. Det oplagte valg havde nemlig været København:

- København er lidt en metropol, når det kommer til musik. Men jeg vil ikke bosætte mig der, bare fordi det er der, der er mest knald på, fortæller Jeppe Loftager.

Der er bare mere ro på i Jylland. Jeg er ikke tiltrukket af det dyre liv i overhalingsbanen.
Jeppe Loftager, musiker
Blå bog
  • Født 9. oktober 1994
  • Opvokset i Holstebro
  • Debuterede i juni 2015 med 'Oceaner'
  • I 2016 udkommer det indtil da største hit 'Jeg har damer', der runder 2.500.000 afspilninger på Spotify
  • I foråret 2017 skifter han stil musikmæssigt og udgiver guitarballaden 'Kender du Emma'? der går viralt
  • For singlen 'Kender du Emma'? modtager Jeppe Loftager en guldcertificering (som fås, når et nummer er blevet streamet 1.300.000 gange)
  • I sommeren 2017 turnerer Jeppe Loftager med blandt andet Rasmus Seebach på Grøn
Sidste år spillede Jeppe Loftager på Grøn med blandt andet Christopher og Rasmus Seebach efter hans sang 'Kender du Emma?' gik viralt. - Det var vanvittigt. Det føles, som om det var en kanonkarriere, fordi det gik fra 0 til 100 fra den ene dag  til den anden nærmest. Det var fedt og sindssygt at stå på en plakat med etablerede navne, siger han. Foto: Flemming Krogh
Sidste år spillede Jeppe Loftager på Grøn med blandt andet Christopher og Rasmus Seebach efter hans sang 'Kender du Emma?' gik viralt. - Det var vanvittigt. Det føles, som om det var en kanonkarriere, fordi det gik fra 0 til 100 fra den ene dag til den anden nærmest. Det var fedt og sindssygt at stå på en plakat med etablerede navne, siger han. Foto: Flemming Krogh

Nej tak til livet i overhalingsbanen

København er lidt for stor for den unge mand, der er vant til, at alt er indenfor rækkevidde og at man kender alle, der bor i byen:

- Jeg kan ikke finde rundt i København, jeg kender ikke vejnavnene, og der er få af mine venner, der bor der. I Holstrebro ved man hvor vejene ligger, siger han med et grin.

Derfor faldt valget Aarhus, og det er Jeppe Loftager glad for:

- Aarhus er en ung by, det kan jeg godt lide. Og så er midtbyen faktisk ret lille. Det er ikke langt fra Bruuns Galleri til Nørreport, og det er skønt.

For ham handler det måske også lidt om at være sig selv og forblive den samme, på trods af karrieren.

- Der er bare mere ro på i Jylland. Jeg er ikke tiltrukket af det dyre liv i overhalingsbanen, siger Jeppe Loftager.

Udgangspunkt i eget liv

Den nye single 'Kærlig hilsen mig' handler om kærlighed og en flirt, Jeppe Loftager havde i København. Som de fleste af Jeppe Loftagers andre sange, tager den altså udgangspunkt i hans eget liv:

- Konkret handler sangen om at have en flirt i København, og så når man ikke er sammen længere, så er byen pludselig blevet alt for stor, fortæller han.

- Vi rendte eksempelvis meget rundt på Nørrebro, og det var en god tid. Når man så kommer derover alene, er det noget helt andet. Minderne flyver rundt i hovedet.

Der er kun én vej

Musiker har Jeppe Loftager altid drømt om at blive, og i 2015 udgav han den første single.

- For mig var der én vej, og det var musik, fortæller han og tilføjer en smule selvsikkert:

- Det har altid ligget i kortene, har jeg følt, og jeg har egentligt ikke været så bekymret for, at det ikke ville ske.

Selvom han var et velkendt navn i hjembyen Holstebro, var det dog først sidste år, at han for alvor slog igennem med singlen 'Kender du Emma?'

Singlen gik nærmest viralt, og mange unge var med i jagten på 'Emma', før musikeren kunne afsløre, at der var tale om et PR-stunt for at skabe opmærksomhed, men alligevel nåede singlen fem millioner streaminger (antal gange, sangen blev hørt, red.) på Spotify.

- Det var fedt, men det var lidt en omvæltning at gå fra at pusle med noget selv, og så pludselig at have en sang, som der var blevet afspillet flere millioner gange, siger han.

Det var også først her, at det for alvor gik op for Jeppe Loftager, at der faktisk sad rigtig mange mennesker derude, der ikke aner hvem han er, men som hører hans musik:

- Da det gik op for mig, tænkte jeg virkelig 'Wow, det er stort!'

Fik 00 i musik

Jeppe Loftager afsluttede gymnasiet i 2013, og faktisk endte han med et 00 i musik.

- Så det er jo lidt tragikomisk, at jeg endte med at leve af det alligevel, griner han.

Siden da har han levet af at spille musik, og det bekymrer ham derfor heller ikke, at han ikke har taget en egentlig uddannelse:

- Jeg vil bare gerne være ung, mens jeg er det, og hvis det så betyder, at jeg skal uddanne mig senere, så er det sådan det er.

Jeppe Loftager drømmer om at leve af musikken resten af livet.

- Går det godt, kan jeg nemt blive ved med det, men måske skal jeg lave noget andet end være udøvende kunstner. Hvis alt går godt og jeg har mulighed, er det dog drømmen, siger han.

Kunstner med forkærlighed for Aarhus udgiver ny single: - København føles for stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce