Kunstnernes Påskeudstilling: Værker strømmer ind fra udlandet

Kunstnernes Påskeudstilling i 2017. Arkivfoto: Axel Schütt

Kunstnernes Påskeudstilling: Værker strømmer ind fra udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor interesse for at være med i Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus.

AARHUS: Stadigt flere ansøgninger om at blive optaget på Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus kommer fra udlandet.

- Efter at vi skiftede til udelukkende at indsende ansøgninger og værker online, har ansøgerfeltet skiftet karakter, og i år har vi for eksempel fået forslag fra Stockholm, Oslo, Færøerne, Island, Melbourne i Australien og Brasilien samt fra en akademielev i Holland, forklarer forretningsfører for KP18, Ole C. Hansen.

Samtidig kan det være tunge, skulpturelle forslag, som kommer fra udlandet.

- Før i tiden var det kun lette ting, siger Ole Hansen.

2014 var første år, hvor ansøgere udelukkende skulle sende deres ansøgninger på nettet. Ingen må sende deres værker fysisk længere. Først når kunstnerne er optaget på udstillingen, skal de sende værkerne.

- Det har ikke alene gjort det lettere at modtage ansøgningerne, men online indsendingen betyder også, at vi kommer i en anden retning, som vi har ønsket, og i den sidste ende får vi sikkert også bedre værker, siger Ole Hansen.

Fristen for at sende ind er netop slut, og 374 kunstnere er tilmeldt med i alt 1800-1900 værker. De er ikke talt præcist op endnu. Sidste år tilmeldte 383 kunstnere sig.

- Online-modtagelsen gør det også meget nemmere for censorerne. Tidligere lejede vi aulaen i Sankt Anna Gade Skole i en måned, og der var stort arbejde med at modtage, pakke op og sende værkerne retur, siger Ole Hansen, der funderer over, hvorfor så mange er interesserede i at være med i KP.

- Mange vil gerne udstille i Kunsthal Aarhus, fordi det er et godt sted fysisk, og det har et godt ry, og det forsøger vi at leve op til. Der er ellers så mange andre open calls, kunstnerne kunne reagere på, siger Ole Hansen.

Censurkomiteen vælger deltagerne i næste uge.

KP18 og Spring
Kunsthal Aarhus, fra 17. marts til 15. april. Censorer er: Claus Ejner, Uffe Isolotto, Elsebeth Jørgensen, Sofie Bird Møller, og Christian Vind.

Til Spring inviteres talentfulde kunstnere.

Kunstnernes Påskeudstilling: Værker strømmer ind fra udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce