Kunstværker i tv-køkkenet

Den græske kunstner Esmeralda Kosmatopoulos og hendes amerikanske kollega Sean Naftel står bag ?projektet »Mastering The Art Of Contemporary Art«, der kan opleves i Kunsthal Aarhus. PR-foto


Kunstværker i tv-køkkenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsthal Aarhus åbner udstilling, hvor udvalgte kunstnere giver »opskriften« på deres værker. Publikum får rig mulighed for at lade sig inspirere - og for selv at udstille.

Hvad nu hvis man omdannede et udstillingsrum til et tv-køkken?

Man kunne invitere lokale kunstnere til at give »opskriften« på deres værker foran et publikum - og samtidig transmitere det online.

Og man kunne inspirere publikum til selv at gå i gang - og give dem plads til at udstille deres værker.

Alt det sker såmænd i Kunsthal Aarhus' nye udstilling »Mastering The Art Of Contemporary Art«, der åbner fredag 18. marts.

Projektet, der er vinderforslaget i det såkaldte Open Call 2015: Collective making (international), er udviklet af den græske kunstner Esmeralda Kosmatopoulos og hendes amerikanske kollega Sean Naftel.

Tre åbne rum indgår i projektet:

Et kulinarisk tv-set, et virtuelt test-køkken og en spisestue.

»Mastering The Art Of Contemporary Art« er delt op sådan:

»Tv-køkkenet«, hvor der onsdag og lørdag kommer en ny kunstner og viser publikum, hvordan man genskaber et af hans eller hendes eksisterende værker.

Performances af »kunst-opskrifter«, der streames live online.

Samt muligheden for, med baggrund i »tv-køkkenets« »udsendelser«, at få sit eget kunstværk hængt op i Kunsthal Aarhus - side om side med de inviterede kunstneres værker.

Kunstnerne er der 16 af.

Udvalgt af Esmeralda Kosmatopoulos og Sean Naftel.

Den overordnede idé med projektet er groft sagt at gøre op med fordomme om, at moderne kunst er svært tilgængelig.

Om baggrunden for at bygge det op som et tv-køkken, siger Sean Naftel:

»Som 37-årig amerikaner er jeg vokset op med en lang række populære madprogrammer på tv.«

»Man kan sige, at de på en måde afmystificerer det at lave mad,« siger Sean Naftel, som i en periode iøvrigt arbejdede som kok.

»Jeg vil vove den påstand, at mange mennesker er lidt bange for at lave mad - for at kaste sig ud i det.«

Han fortsætter med en beretning om en, på vore breddegrader, knap så kendt tv-figur:

»I USA i 60'erne dukkede der en senere berømt tv-kok op på skærmen; Julia Child.«

»Hun udgav på et tidspunkt en bog, der hed »Mastering The Art Of French Cooking«, Den forandrede kort sagt folks tilgang til det at lave mad.«

»Folk havde enten glemt det eller havde slet ikke lært at lave mad på grund af alle de præfabrikerede produkter, der var på markedet dengang.«

»Folk var bange for at lave fejl. Hun begik fejl på tv - ret så åbenlyst. Hun tabte potter og pander på gulvet, og hun brændte tingene på, men kunne grine af det.«

»Det gjorde det så meget nemmere tilgængeligt for folk - ud fra en idé om, at: Jeg er ikke perfekt, og jeg gør det måske ikke rigtigt den første gang - men jeg har muligheden.«

»Det samme kan man sige gør sig gældende i forhold til opfattelsen af moderne kunst,« siger Sean Naftel.

Underforstået: Det kan umiddelbart virke indforstået, og som om, man skal tvinge døren op til en lukket klub.

Men sådan behøver det ikke at være.

»Mastering the Art of Contemporary Art«

Kunstværker i tv-køkkenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce