Kvindemuseet tager temperaturen på ligestillingsdebatten

Kvindemuseet har planlagt et stort program i anledning af kvindernes internationale kampdag, fredag 8. marts. Plakat: Kvindemuseet

Kvindemuseet tager temperaturen på ligestillingsdebatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I anledning af kvindernes internationale kampdag har Kvindemuseet et stort program klar med gæster, demo og faktatjek.

AARHUS: Fredag 8. marts er det kvindernes internationale kampdag og det markeres naturligvis på Kvindemuseet. Museet sætter blandt andet fokus på facts og myter i kønsdebatten, hvor det hurtigt kan komme til at handle om følelser og fortolkninger. Men hvad er egentlig fakta? Har ligestillingen det godt, og hvordan går det med at styrke kvinders og pigers position i samfundet, som er blandt FN's bæredygtighedsmål?

- Kønsdebatten er nogle gange en varm kartoffel. Der er mange meninger, og bølgerne kan gå højt. Tit oplever vi en strømning, der siger; jamen der er jo ikke noget problem, vi har jo ligestilling. Eller lige det modsatte; at der er større problemer, end der er. Perspektivet er nogle gange fuldstændig væk. Derfor vil vi gerne prøve at hæve blikket og blive meget konkrete både på statistik og på nogle personhistorier. Det er vigtigt ikke at tage tingene for givet. Vi har faktisk ikke ligeløn. Vi har faktisk ikke lige karrieremuligheder eller lige muligheder for at tage os af vores børn. Det kan godt være, at der formelt og juridisk set er god ligestilling, men i praksis siger tallene noget andet. Så det vil vi prøve at skille ad, siger Julie Rokkjær Birch, museumsinspektør.

Ligestillingsdemo

Museet får besøg af læge og formand for Kvindehuset, Purnima Erichsen, der vil give et faktuelt billede af integrationen anno 2019, mens der om eftermiddagen sættes fokus på erfaringer og perspektiver på overenskomstkampen 2017-2020.

Som en del af Århundredets Festival laver historiker Klaus Bertelsen en rundtur på Nordre Kirkegaard om byens store kvindeskikkelser. I museumscaféen kan man opleve duoen Nye Mennesker, der giver et humoristisk indspark i debatten om kønsfordelingen i musikbranchen.

Sidst på dagen står den på oplysning i mere end en forstand, når mange forskellige grupper mødes i en festlig ligestillingsdemo med selvlysende bannere.

- Vi forventer op mod 500 deltagere lige som sidste år, siger Julie Rokkjær Birch.

I dagens anledning er der rabat på indgangsbilletten til museet indtil klokken 20.

Kvindemuseet tager temperaturen på ligestillingsdebatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce