Lene Poulsen: Revygenren er en mulighed for at se tragedier i et humoristisk lys

Skuespiller Lene Poulsen er instruktør på Parkteatrets Julerevy. Hun begyndte som professionel skuespiller i 1978 og fik sit folkelige gennembrud i rollen som Sanne Olsen i tv-serien ?Een Stor Familie?. Derudover har hun spillet med i en række film og teaterforestillinger. Hun har også arbejdet som zoneterapeut og højskolelærer. Lene Poulsen har i dag sit eget teater Teater Guld og er i gang med at genopsætte sin soloforestilling ?Op på hesten igen?. PR-foto: Lisbeth Holten

Lene Poulsen: Revygenren er en mulighed for at se tragedier i et humoristisk lys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespiller og teaterdirektør Lene Poulsen er instruktør på årets julerevy i Parkteatret, der ligger i Frederikssund på Sjælland. For hende har publikum brug for at grine ad tragedier for kunne rumme dem.

- Hvad betyder titlen til dette års julerevy?

- Titlen "Inde i kulden" er en kommentar til den globale opvarmning, og så er ordspillet sjovt. Forberedelserne består i at have følerne ude og kigge revytekster igennem. Teksterne bliver skrevet af blandt andet journalister, skuespillerne selv og jeg har lige spurgt en poetry slammer, om han har lyst til at skrive. Det er et puslespil.

Parkteatrets Julerevy
Parkteatrets Julerevy "Inde i kulden" har premiere 23. november og har ni forestillinger til og med 9. december.Julerevyen finder sted i Parkteatret, der ligger i Frederikssund på Sjælland.

Karen Nielsen og Claus Malta Nielsen overtog biografen Park Bio i sommeren 2016. Med overtagelsen skiftede 75 år gamle biograf navn til Parkteatret. Udover biograf huser stedet også teaterforestillinger og fungere som et kulturelt samlingspunkt i Frederikssund.

Det er skuespiller Lene Poulsen, der er instruktør. De medvirkende skuespillere er Andreas Hermansen, Klara Witt, Kristian Høgh Jeppesen og Karen Nielsen. Kapelmester er Allan Andersen. Emil Vodder er scenograf.

Julerevyen kan kombineres med en julebuffet fra Restaurant Kalvø.

Pris pr. billet fra 249 til 605 kroner.

Læs mere på www.parkteatret.dk.
Titlen på Parkteatrets Julerevy er
Titlen på Parkteatrets Julerevy er "Inde i kulden". Fra venstre mod højre ses de medvirkende Klara Witt, Kristian Høgh Jeppesen, Karen Nielsen, Andreas Hermansen og Allan Andersen. PR-foto: Kirsten Hyldager

- Hvor længe har Parkteatret spillet julerevy?

- I år er det anden gang, at julerevyen finder sted. Parkteatret er en gammel biograf og en meget smuk bygning fra 1941. Der er kælet for arkitekturen. Ejerne sørger for at renovere den gamle teaterbiograf. Det er dejligt at arbejde sådan et sted. Det er lige ved, man kan sige, at revy skal ses i biografen. Man sidder i hvert fald godt i de gamle biografsæder. Vi kommer også til at benytte os af det hvide lærred. Vi har en ung scenograf med, Emil Vodder, der er multikunstner. Gennem lys, lyd og billeder og med global opvarmning som rammen om revyen, vil vi signalere behovet for at køle ned.

- Hvordan blev du instruktør på julerevyen?

- De spurgte mig, om jeg havde plads i kalenderen. Jeg har lavet et par små revyer gennem de seneste par år, men også beskæftiget mig med tv-satire ("A-klassen", "Teatret ved Ringvejen" og "Een stor familie" red.), som er væsentlig i den her sammenhæng. Jeg kan i det hele taget ikke lade være med at inddrage det komiske i det, jeg laver. Sådan er jeg indrettet, og der er rigeligt af idioti at grine af. Sommetider sker der noget, som er så sørgeligt, at vi bliver nødt til at grine ad det. Revyen er på den måde en ventil for samfundet. Derfor er både de små og store revyer vigtige. Publikum får lov at se store tragedier i et humoristisk lys.

- Hvordan er revyens ensemble sammensat?

- Ensemblet består af to garvede skuespillere med erfaring og to helt unge med et dejligt sprudlende sind. Det tegner rigtig godt. Derudover har vi gjort lidt at en scoop ved at have Allan Andersen som kapelmester. Han er en erfaren herre, som tidligere har været kapelmester på Odense Teater.

- Hvad er særligt ved revygenren?

- Revy er en genre, hvor man kan formidle det, man har på hjerte, til publikum. Og så er en revy overskuelig på den måde, at man kan berøre et emne ved at synge en vise om det. Man kan også tillade sig at bruge skarpere vendinger på grund af formen. Og at være fjollet. Man kan blande farverne mere frit end i et teaterstykke.

- Hvad er forskellen på en sommerrevy og en julerevy?

- Vi har julesange med og kommer også til at snakke om flæskesteg, men revyen går ikke så meget ind i december. Den er nok ligeså meget en vinterrevy. Frederikssund har ikke tradition for at være en revyby ellers, så jeg tror, folk vil støtte op. De vil gerne se noget lokalt. Jeg holder Frederiksborg Amtsavis for tiden for at holde mig opdateret på aktuelle begivenheder. Men det vil også være en revy, der behandler emner, som folk fra andre steder i Danmark kan relatere til.

Lene Poulsen: Revygenren er en mulighed for at se tragedier i et humoristisk lys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce