Lille skuespiller om usædvanlig detalje: Grænseoverskridende

Løjtnanten på scenen. Andreas Nikolai Petersen i uniformen. Foto: Emilia Therese

Lille skuespiller om usædvanlig detalje: Grænseoverskridende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27-årige Andreas Nikolai Petersen vil gerne være skuespiller, men hans højde giver begrænsninger.

AARHUS: Tusinder har grint og jublet over Christian Lollikes fantastiske opsætning af den moderniserede udgave af Ludvig Holbergs 300 år gamle komedie "Erasmus Montanus" på Aarhus Teater.

Når forestillingen slutter, vil næsten 35.000 have set komedien fra 1722 i denne usædvanlige udgave, der også blev spillet i Aarhus i 2017.

Der er herlige figurer og roller, og en særlig har Andreas Nikolai Petersen.

Og hvem er så han?

Han er manden bag løjtnanten i det orkester, som kommer ind på scenen mod stykkets slutning, og i øvrigt er det også ham, som iklædt sort burka to gange vandrer hen over scenen, tilsyneladende umotiveret, og til stor jubel blandt publikum.

Erasmus Montanus
Ludvig Holbergs komedie Erasmus Montanus er fra cirka 1722 og blev i øvrigt også opført, da Aarhus Teater åbnede 15. september 1900.Sidste forestilling er 16. marts, og alt er udsolgt indtil da.

Der er ialt solgt 17.200 ud af 17.400 mulige billetter. I sæsonen 2016/17 solgte Erasmus Montanus 17.500 billetter. I alt instruktør Christian Lollikes udgave derfor set af 34.700.
Andreas Nikolai Petersen er 128 cm høj. Her er han ved Aarhus Teaters indgang i Skolegade. Foto: Axel Schütt
Andreas Nikolai Petersen er 128 cm høj. Her er han ved Aarhus Teaters indgang i Skolegade. Foto: Axel Schütt

Klar til andre roller

Løjtnanten, der stamper i gulvet med sin stav, og fremsiger et par længere replikker, er kun 128 cm høj.

Bag uniformen og den sorte burka gemmer en 27-årig århusianer sig, og det er ikke første gang, han er på scenen.

Andreas Nikolai Petersen var også med i 2017-udgaven af "Erasmus Montanus", og han har spillet andre roller på teatret, i "Kasimir og Karoline" i 2011 og i "All My Dreams Come True" i 2013.

Han har været med i DRs julekalender "Den anden verden", i reklamefilm i tv, og snart vil svenskerne kunne opleve ham i en film, der reklamerer for den svenske arbejdsformidling.

Og han er klar til andre roller.

- Det kunne være sjovt at være skuespiller, men rollerne begrænser sig selvfølgelig på grund af min størrelse, siger Andreas Petersen og understreger, at han gerne vil kontaktes, hvis nogen har brug for en mand af hans kaliber.

Af med tøjet. Orkestrets medlemmer overfalder Erasmus Montanus (Andreas Jebro) og tager alt tøjet af ham, hvorefter løjtnanten (Andreas Nikolai Petersen til højre) trækker ham rundt på scenen i hans penis. Foto: Emilia Therese
Af med tøjet. Orkestrets medlemmer overfalder Erasmus Montanus (Andreas Jebro) og tager alt tøjet af ham, hvorefter løjtnanten (Andreas Nikolai Petersen til højre) trækker ham rundt på scenen i hans penis. Foto: Emilia Therese

Forretningsmand

Til daglig bor Andreas Petersen i hus i Skæring. Hans nabo hedder Rasmus og er hans bror på 37 år. Han er køkkenchef hos Spiselauget på Godsbanen, så det sker, at Andreas sniger sig over til ham, når aftensmaden skal på bordet.

Det er også i det område, de er vokset op og har gået på Skæring Skole. Derfra tog Andreas Petersen et år på mediegrafikerskole og siden HG på Århus Købmandsskole.

Han har forsøgt sig som forretningsmand.

- Jeg havde netforretningen Flexfit.dk, der solgte kasketter af alle slags, og siden åbnede jeg fysisk forretning i Studsgade. Men huslejen på 22.000 kroner om måneden var for høj, så de to butikker har jeg lukket, siger Andreas Petersen, der også har forsøgt sig forgæves med Play2day.dk på nettet.

- Jeg har nok være for tidligt ude, for i København er der en butik, som udelukkende sælger kasketter, så det er muligt. Men Aarhus er nok for lille, siger han, der dog stadig sælger kasketter og firmatøj med tryk og broderi i mindre omfang.

Grænseoverskridende

Han synes, det er sjovt og spændende at være med i "Erasmus Montanus". Og besværligt.

- Vi bliver malet i ansigtet før hver forestilling. Det tager tid, og bagefter bruger vi et kvarter på at vaske det hele af, forklarer Andreas Petersen.

- Folk er begejstrede, og bag scenen kan vi høre deres latterbrøl. Det er ikke det samme, de griner ad hver aften. Og for eksempel griner publikum ad burkafiguren i Aarhus, men ikke i København. Særligt når der er mange gymnasieelever i teatret vækker den figur jubel, siger han.

Som løjtnant i orkestret har han den særlige rolle, at han skal trække den splitternøgne Erasmus Montanus (Andreas Jebro) rundt på scenen i tissemanden, ned ad trapper og helt hen foran publikum.

- Det var lidt grænseoverskridende i begyndelsen. Men jeg har vænnet mig til det. Somme tider trækker jeg ekstra hårdt, hvis han ikke lige gør, som jeg vil, og det må han finde sig i, siger Andreas Petersen med et smil.

Folk hilser

Bliver du genkendt på gaden, efter at du er blevet set af så mange på teatret?

- Ja, når jeg forlader teatret, sker det at folk hilser og siger, at det har været en fed forestilling, siger Andreas Petersen, der lever fint med sin størrelse. Han oplever ikke at blive drillet.

- Kun af mine venner, men så er det godmodigt, siger han.

Det er også dem, han tilbringer meget af fritiden med. Han spiller computer, fisker ved Djursland og Kaløvig og lader gerne broderen tilberede fangsten.

- Men jeg kan også lide at lave mad med mine venner, siger han, der også rejser en hel del.

- Sidste jul og nytår var jeg 14 dage i Thailand, siger han.

16. marts spiller han løjtnant for sidste gang i denne omgang. Men han er klar til nye roller.

Lille skuespiller om usædvanlig detalje: Grænseoverskridende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce