Lyden af hårdt arbejde

Kris Hermans karriere har pludselig taget fart. I horisonten venter både opvarmning hver fredag i Tivoli Friheden og for James Blunt i København. Privatfoto

Lyden af hårdt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kris Herman spillede gratis, indtil publikum fik øje på ham, og nu kan singer/songwriteren fra Hasle leve af musikken.

Navnet Kris Herman siger dig formentlig ikke noget. Men du har muligvis hørt ham synge alligevel. Den ihærdige fyr fra Hasle spiller nemlig uhørt mange koncerter, og på den måde har Kris Herman knoklet sig til at kunne leve af kunsten.

I 2010 gav han 187 koncerter, blandt andet på 17 musikfestivaler, fordi han fik øje på sin store mulighed og gik utraditionelle veje. Ydmyge veje.

Skru op for Aarhus
<p>Foråret er kommet, og det østjyske vækstlag spirer i vildskab. Hver mandag går avisen på opdagelse i den mangfoldige århusianske musikundergrund. </p><p>Det giver dig mulighed for at begynde ugen til nye toner fra en upcoming solist eller et band fra Aarhus. De repræsenterer vidt forskellige stilarter, men har drømmene om pladekontrakter, gennembruddet og at kunne leve af musikken til fælles.</p>

<p> <strong>Blå Bog:</strong></p>

<ul><li>Navn: Kristoffer Hermansen alias Kris Herman </li><li>Alder: 32 Herkomst: 8210 Hasle </li><li>Musikbaggrund: En bachelor fra Musikkonservatoriet, medlem af kultbandet Tennis. </li><li>Stilart: Økologisk pop/rock </li><li>Brænder også for: Andre menneskers sportspræstationer, særligt fodbold. </li><li>Spiller i Aarhus: Lørdag den 16. april klokken 21.30 på Løve?s Bog- og VinCafe som en del af Melodica Festival.</li></ul>

»Det er nemmest at få folk til at sige ja til noget, de gerne vil. Så jeg fandt ud af, hvad folk gerne ville have og tilbød dem dét,« forklarer den 32-­årige singer/songwriter.

På musikfestivalerne fik Kris Herman lov til at udfylde de 45 minutters »dødtid« imellem de annoncerede bands. Alternativet var jo bare stilhed.

Sidste år tog det Kris Herman - med det borgerlige navn Kristoffer Hermansen - fire måneder at hale sommerens koncertjobs i hus. I år fik han lige så mange efter bare to ugers ringeri, og nu ofte som en del af det annoncerede program.

Sidste sommer rejste han rundt med sin egen scene i form af fire ølkasser og en spånplade samt gear sponseret af Hi-Fi Klubben, så der er sket meget siden.

Manden med den blide stemmeføring og det store smil gjorde dengang sig selv til en uofficiel, gratis overraskelse. Koncertarrangørerne er overbevist om hans kunnen, og nu glider karrieren som en randrusianer i margarine.

Kris Herman har solgt 3000 eksemplarer af debutpladen - ganske meget for en undergrundskunstner - og står muligvis foran sit store gennembrud. Ikke mindst, når han varmer op for James Blunt i Kongens Have 16. juni og spiller op til Fed Fredag i Tivoli Friheden hver uge sommeren igennem.

Øko-pop der lyder af noget

Men hvad er det så for noget musik, som Kris fra Hasle i den grad insisterer på at spille for Gud og hvermand? Det er først og fremmest musik, som spilles »af rigtige mennesker.«

»Hvis man kan høre en tamburin, så skal der også stå en mand med en tamburin! I popmusik er der ofte backtracks og beats, og det kan være rigtig fedt, men jeg vil gerne ­lave noget unikt hver gang,« forklarer Kris Herman.

Han kalder i øvrigt sine sange for »økologisk pop/rock«, med henvisning til autenciteten. Lyrikken kredser om hans egne tanker og følelser, sproget er ukompliceret.

»Jeg kan godt lide, at folk tænker: Arh, der må være noget mere i det,« fortæller sangskriveren med et grin.

Drømmen er lige nu

Men hvad så med fremtiden? Kris Herman lægger hovedet på skrå og tænker sig om:

"Det betyder så meget for mig, at det jeg står i lige nu er lykkedes. Retningen er rigtig. Så er jeg lidt ligeglad med, om jeg bliver P3s Uundgåelige eller skal spille på Roskilde Festival,« konstaterer sangeren.

Det vigtigste er at komme ud og stå på en scene. Han ser hele Danmark som sit øve­lokale og gider ikke at stå og synge nede i en kælder, når han i stedet kan få respons fra et publikum. Fællesskabet er afgørende, og han giver sine fans et stort medejerskab over musikken. Kris Herman har for eksempel stiftet »Krishermans Friends« - et netværk af folk, som spreder hans musik af sympati: »Der er for eksempel en taxa­chauffør i Odense, der spiller min musik for alle mulige. Det er helt vildt fedt!«

Du kan høre Kris' musik og købe debutalbummet "I see you see me" på www.krisherman.com" target="_blank">http://www.krisherman.com">www.krisherman.com

Lyden af hårdt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce