Lyden af mord i ørene: DR Radio Drama lancerer ny 'podwalk' i Aarhus

Med DR Radio Dramas nye podwalk, "Tryk play for mord", kan man lytte til en spændende mordgåde, mens man bevæger sig rundt i forskellige miljøer i Aarhus. Foto: DR

Lyden af mord i ørene: DR Radio Drama lancerer ny 'podwalk' i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DR Radio Drama har lanceret en såkaldt 'podwalk', der sender lytteren rundt i Aarhus' skumle gyder og smalle stræder med en mordgåde i ørene.

AARHUS: Simone Ventrigada bliver fundet myrdet i en snæver baggyde i Aarhus midtby, kvalt med noget lyserødt polyesterlignende materiale. Der er ingen vidner, men meget hurtigt er der en oplagt mistænkt.

Sådan sættes scenen i DR Radio Dramas nye podwalk, "Tryk play for mord", der er en form for podcast, som man kan have i ørerne, mens man bevæger sig rundt på forskellige locations i Aarhus.

For at komme i gang skal man downloade appen 'Podwalk' på sin smartphone. Via såkaldt GPS-tracking - og med høretelefoner på - bliver man guidet rundt i Aarhus, som historien skrider frem. Den varer fem kvarter.

- DR Radio Drama gør det, fordi vi synes, det er en sjov måde at bruge den nye teknologi på. Samtidig er det en god måde at lære Aarhus at kende på - også de mere ukendte gyder og stræder i byen, og det har vi gerne villet bidrage med i et år, hvor Aarhus er europæisk kulturhovedstad, lyder det fra Mette Kruse, leder af DR Radio Drama, som for første gang fortæller en historie i dette format.

I "Tryk play for mord" følger lytteren med den unge journalistpraktikant Esther Sognklø. Hun identificerer sig med den myrdede Simone, og da hun opdager, at den mistænkte er hendes ekskæreste Max, sætter hun alt ind for at bevise hans uskyld.

Lytteren får en kendt fortællerstemme i ørene, nemlig Finn Nørbygaard, mens de medvirkende er skuespillerne Signe Egholm, Casper Sloth, Karen-Lise Mynster, Maria Rich, Bjarne Henriksen, Rosalinde Mynster, Nicolaj Kopernikus, Joachim Jepsen, Morten Rose og Thomas W. Gabrielsson.

Forfatteren bag historien er Christian Gamst Miller Harris, som også har skrevet dramaserien "Dicte" til TV 2, mens Kræsten Kusk har instrueret.

DR Radio Drama har forsøgt at gøre podwalken så autentisk som mulig. De medvirkende er enten selv fra området eller gode til at ramme den århusianske dialekt, og by-lyden i podwalken er optaget i Aarhus.

Om en uge kan "Tryk play for mord" høres som normal podcast og hentes via dr.dk/podcast, så man i stedet kan følge mordgåden hjemme fra sofaen.

Lyden af mord i ørene: DR Radio Drama lancerer ny 'podwalk' i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce