Lys på Aarhus: Her er svaret på de tre kasser i Aarhus Å

Sådan tager Origin sig ud efter mørkets frembrud. Foto: Aarhus Kommune

Lys på Aarhus: Her er svaret på de tre kasser i Aarhus Å

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre kasser med lysende kanter er det nyeste skud på stammen under projektet 'Lys på Aarhus'. Kasserne danner tilsammen kunstværket Origin, der skal give århusianerne en oplevelse, når de bruger stien langs Aarhus Å.

AARHUS: Hvis du går eller cykler på stierne langs Aarhus Å, har du måske allerede set det. Byens nye lyskunstværk med titlen Origin, der er placeret på strækningen mellem Ringgadebroen og Thorvaldsensgade.

Værket er en del af 'Lys på Aarhus', som siden marts 2017, har opstillet flere lysprojekter rundt omkring i byen. Bispehavens vandtårn og Ringgadebroen har begge været del af 'Lys på Aarhus'.

Projektet er et innovationsprojekt, der frem mod udgangen af 2019 udvikler og realiserer lys-projekter under overskrifterne: Interaktiv, Identitetsskabende og Tryghedsskabende belysning.

Origin er skabt af portugisiske KWY.studio og den britiske kunstner Nathaniel Rackowe. Det består af tre kasser, der defineres af deres lysende kanter.

- Origin skaber både en lysende ramme for naturen og en reference til de rette og stringente linjer i byens rum på hver side af Aarhus Å. I centrum af de tre lyskasser skabes et fiktivt tredje rum, hvor natur og by smelter sammen lige over det spejlende vand. På den måde kan man se værket som en refleksion af Aarhus, der på samme måde som værket svæver mellem vand, land og luft, lyder det i en udtalelse fra KWY.studio.

Værket er et resultat af en skitsekonkurrence. Dommerne har vurderet, at værket har en høj kunstnerisk kvalitet, at værket forholder sig flot til byens rum og mennesker, og at værket er robust og materialemæssigt stærkt i forhold til brug og slitage.

Den officielle indvielse finder sted fredag 9. november klokken 18-19 ved opholdspladsen ved Café Folkestedet.

Origin
  • Værket er lavet af portugisiske KWY.studio, sammen med den britiske kunstner NathanielRackowe.
  • Arkitekten Ricardo Gomes fra KWY.studio var central i udviklingen af Olafur Eliasson Studio's Your Rainbow Panorama.
  • Lys på Aarhus er forankret i Drift og Anlæg i Teknik og Miljø.
Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune

Lys på Aarhus: Her er svaret på de tre kasser i Aarhus Å

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce