Mad skal der til: Læs de seneste madanmeldelser fra Northside


Mad skal der til: Læs de seneste madanmeldelser fra Northside

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spiselauget: Smagfuld gourmet-snack
En hotdog i gourmet-udgave. Et suverænt mellemmåltid til en halvtredser. Foto: Jacob Vestervig

Skal man bare lige stille den lille sult, kan det helt sikkert anbefales at lægge vejen forbi Spiselaugets bod Gourmet Hotdogs.

For en sølle halvtredser får man lukket ikke bare det lille hul i maven, men får også aktiveret samtlige smagsløg. Hotdoggen består - udover en medister med ramsløg - af ketchup, sennep og remoulade samt syltede rødløg, syltet agurk og sprød salat. Masser af smag, og ikke mindst de syltede rødløg i samspil med den delikate ramsløg-pølse er med til at stemple hotdoggen som gourmet og som en klasse over den klassiske, danske hotdog - dog helt uden, at jeg dog på nogen måde vil nedgøre den.

Spiselaugets hotdog er bare en anden oplevelse med indhold af højere kvalitet og en anden smag, men er stadig, som den almindelige hotdog, ikke et måltid, men alene en mellemsnack.

Og hold nu op, en god en af slagsen, der klart lagde op til at skylle efter med en perlende, iskold fadøl.

Gourmet Hotdogs

Sted: Ved buen ved Tuborg Rå baren

Udvalg: Hotdogs med ramsløgmedister eller tofupølse

Pris: 50 kr.

Vurdering: En fremragende snack med masser af smag

Somalifood: En sprød og hot somalier
Anretningen af to gange sambusa med to slags dressing er ikke den smukkeste eller mest indbydende. Smag og konsistens fejler dog ingenting. Foto: Jacob Vestervig

Alle kender dem efterhånden. De somaliske kvinder fra Aarhus, der med deres virksomhed Somalifood har gjort sig bemærket med både forretningstalent, medietække og ikke mindst god mad.

I år debuterer de på Northside med en bod af samme navn som virksomheden, Somalifood, og det gør de med bravur. Et super enkelt koncept med valg imellem to slags samosa - eller sambusa, som de hedder i den somaliske udgave - en med oksekød og en vegetarisk kun med grønt.

Er man i tvivl om, hvad man skal vælge, tilbyder de ved boden ganske fornemt en lille smagsprøve inden. Herefter får man serveret to stykker sammen med to slags dressing - en af chili og en af mango. Det hele er anrettet på en klassisk, hvid paptallerken - her der væsentlig plads til forbedring, for det kan uden tvivl gøres med mere stil.

Alligevel smager det fremragende og dejligt krydret. Den sprøde, oliestegte dej, fyldet af oksekød og de knasende, friske grøntsager samt den medfølgende tilpas stærke chilisauce basbass. Kun mangodressingen falder lidt ved siden af, måske fordi smagsløgene bedøves lidt af chilien - det var i hvert fald svært at identificere mangoen.

De to gange sambusa er fint mættende - måske ikke som et helt måltid, men tæt på - og så koster de kun 45 kroner for to styk.

Mama

Sted: Tæt ved Njord Gin Club og Oles Gård

Udvalg: Sambosa, et eller to styk, med kød eller vegetarisk

Priser: 25-45 kroner

Vurdering: Dejlig smag, sprødt og godt krydret. Anretningen kunne være bedre.

CRNA: Får i shawarma-klæder
Det foreløbigt bedste festivalmåltid: En shawarma med fårekød, kål og yoghurt. Foto: Jacob Vestervig

Her på dag to går prisen for det foreløbige bedste festivalmåltid til Martin Fryd Christensen og Mads Billenstein fra den tidligere Aarhus-restaurant Sårt i Jægergårdsgade.

I boden CRNA har de fårekød med sig fra Troldgården - går jeg i hvert fald ud fra, fordi produktet kaldes for en trolde-shawarma.

Den består af lækkert, sammenrullet og friskbagt fladbrød med fyld af fårekød, kål og yoghurt samt koriander i perfekt tilpasset mængde. Man kan smage det hele, og det er en fryd for ganen.

Så kort kan en madanmeldelse også være, men når man bliver mæt for 65 kroner og får en delikat smagsoplevelse, behøver man ikke mange flere ord.

CRNA

Sted: Tæt ved Oles Gård og Njord Gin Club

Udvalg: Shawarma med fårekød eller Manakish Sa'atar - en vegansk ret med ost, kål og tomat og mellemøstligt krydderi

Pris: 65 kr.

Vurdering: Høj kvalitet og god sammensætning. Meget både fylde og smag for pengene.

Oles Gård: Oles popularitet er helt fortjent
Pizzaen var vældig rustik i form og farve og noget rodet. Men kvalitet og smag var der ikke en finger at sætte på. Foto: Jacob Vestervig

For fire år siden havde Oles Gård debut på Northside med en enkelt ovn til at lave pizzaer til festivalgæsterne.

Pizzaerne med alt godt hjemmelavet fra Ole Christian Olesens egen gård ved Hammel blev lynhurtigt så populære, at han slet, slet ikke kunne følge med.

Året efter troppede han op med en ovn mere og kunne stadig ikke følge med, året efter endnu en og samme resultat. I år er hans bod vokset til mere end dobbelt størrelse og har skiftet placering, og denne gang har han hele fire ovne og en hær af medarbejdere med.

Og han sprøjter pizzaer ud på samlebånd. Hver aften, når gæsterne bliver sultne på stort set samme tid, er der lange køer foran boden – og man forstår det godt.

Vi tog selv opstilling i køen fredag aften, og efter et acceptabelt kvarter gik vi derfra med fire pizzaer i hånden. Jo, man kunne godt se på udseendet, at det går stærkt i boden, for helt kønne var de ikke. Godt rustikke, kan vi også sige.

Alligevel var de intet mindre end fremragende. Det var der enighed om hele vejen rundt på en lille festivalredaktion.

Dejlig sprød bund, delikat både kalv, bacon og salami fra Oles egne dyr, og papirtynde kartoffelskiver og lækker, reven Vesterhavsost. Og endelig vidunder-ingrediensen syltede rødløg.

Har du ikke prøvet Oles pizzaer endnu, så gør dig selv den tjeneste at komme af sted. Enten på festivalen, på gården i Hammel eller i hans butik i Studsgade. Den koster lidt mere end andre pizzaer, men den er hver en krone værd.

Oles Gård


Sted: Ved Njord Gin Club


Udvalg: Pizza med eller uden kød samt toast med eller uden kød


Pris: 100 kr./50 kr.


Vurdering: Oles pizza er blandt landets bedste og holder næsten lige så højt niveau på Northside som på gården og i butikken i Studsgade.

Himmel & hav, det smager godt!
Så indbydende kan en festival-frokost også se ud. Foto: Jacob Vestervig

Lige i begyndelsen af området Outside ligger boden Himmel & Hav og lokker med roterende spyd med hele geder over grill. Man får automatisk lyst til at prøve en omgang med kartofler og grønt til 95 kroner, og heldigvis bliver man ikke skuffet.

En flot anretning, der oser af kvalitet med stykker af grillet ged blandet med lækre kartofler med bid og smag. Kål, løg og gulerødder af ordentlig kvalitet er der også i, og endelig en velsmagende urtecreme, så det ikke bliver for tørt, samt syltede rødløg på toppen.

Det smager så fuglene synger, og den ellers matte lørdagsstemning i både krop og mund forsvinder som dug for solen. Tømmermændene gør ikke, men med en så mættende, flot og velsmagende gang frokost kan det alligevel kun blive en god dag. Igen.

Skynd dig forbi Himmel & Hav – du bliver kun glad i låget af det.

Himmel & Hav


Sted: Outside


Udvalg: Grillet ged med kartofler og grøntsager/grillet bruschetta med gedeost


Priser: 95 kr./50 kr.


Vurdering: Vaskeægte festivalmad, når kvalitet og smag skal være helt i top.

Mad skal der til: Læs de seneste madanmeldelser fra Northside

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce