Mangfoldigheden genopstår i Mejlgade

Mange blev skuffede, da gadekulturfesten Mejlgade for Mangfoldighed blev aflyst sidste år. Nu vender den 16. maj tilbage i et nyt koncept og med nye projektledere. Foto:
Foto: Axel Schütt

Mangfoldigheden genopstår i Mejlgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år blev gadefesten i Mejlgade aflyst, men 16. maj er gaden klar til igen at fejre mangfoldigheden.

De nye projektledere, Levi Dørken og Frederik Svith, skal sammen med omkring 250 frivillige igen puste liv i gadekulturfesten, der i sin nye form inddrager både byens vækstlag og mere etablerede kulturliv.

Blandt samarbejdspartnerne, der blandt andet står for at finde kunstnere og levere underholdning på de tre scener, er Northside, Aarhus Fremad, Sound of Aarhus, Bureau Detours og Culture Works.

»I år vil vi særligt fokusere på spontaniteten og på at inddrage gæsterne i at være med til at skabe festen frem for at invitere etablerede navne, som skal trække folk til. Indholdsmæssigt vil fokus ligge på små overraskende oplevelser frem for store events. Forvent spontane pop-up arrangementer, nye lokale kunstnere og forskellige surprise-aktiviteter i løbet af de den 12 timer lange festdag«, lyder det fra Levi Dørken.

Mejlgade for Mangfoldighed startede i 2006 som en modreaktion på en række racistisk motiverede episoder og overfald i Mejlgade, som var med til at skabe utryghed i kvarteret.

Sammen tog beboere og forretninger, cafeer og uddannelser udfordringen op med at ændre atmosfæren, og resultatet blev gadefesten, der gennem årene har udviklet sig til en mindre kulturfestival, der samler flere tusinde mennesker i løbet af halve døgn, som arrangementet løber af stabelen.

Sidste år måtte festlighederne aflyses, da politi og brandvæsen stillede større sikkerhedskrav, end arrangørerne kunne levere. I år er sikkerhedsgodkendelserne imidlertid kommet i hus, så Mejlgade for Mangfoldighed er officielt tilbage.

I videoen herunder fejrer folkene bag - og et par kendte gæster - gadefestens genopståen med en cykeltur under akkompagnement til konfettikanoner.

Mangfoldigheden genopstår i Mejlgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce