Masser af gratis oplevelser i Musikhuset

Clause Chichon ved klaveret har sat Prins Henriks digte i musik. Det er blevet til cd'en "La Sirene". Chichon spiller også i Musikhuset Aarhus. På harmonika Emir Bosnjak. Foto: Axel Schütt

Masser af gratis oplevelser i Musikhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eftermiddagene på hverdage bliver nu også taget i brug, og demente har glæde af at være med.

AARHUS: Ikke færre end 630 gratis koncerter kan opleves i Musikhuset Aarhus på et år. Og nu kommer flere til.

- Vi er i højere grad begyndt at tage eftermiddagene i brug på hverdage for at give vores publikum så mange oplevelser som muligt, og fordi mange har tid dér. Desuden har vi ikke plads til flere gratis arrangementer på andre tider i ugen, siger Jan Christensen, direktør i Musikhuset.

Han påpeger, at det er usædvanligt for et musikhus som det århusianske, at der er åbent i dagtimerne. I mange andre byer i Europa åbner kulturhusene først ved aftenstid.

- I forbindelse med de gratis koncerter skeler vi til, at det er en trend, at folk gerne vil synge med, siger Jan Christensen.

Han peger på, at franskmanden Claude Chichon, bosat i Aarhus, står for nogle gratis arrangementer på tirsdage. Det næste er 27. marts kl. 12.30.

- Disse koncerter er særligt velegnede til ældre mennesker og er lavet i samarbejde med Aarhus Kommunes afdeling for Sundhed og Omsorg, der har særligt fokus på gruppen af demente og deres pårørende.

- Det er tydeligt, at de har en god oplevelse, når de genoplever, de sange, de kender og selv har sunget. Man kan se, at de liver op og går glade derfra, siger Jan Christensen og henviser til Den Gamle By, som også laver arrangementer for demente.

Gratis
De næste tre gratis arrangementer med Claude Chichon er alle tirsdag kl. 12.30 på disse datoer: 27. marts, 24. april og 29. maj.

Find alle andre gratis arrangementer på musikhuset.dk.

Sange fra Den blå

Et andet eftertragtet arrangement handler om fællessang fra Højskolesangbogen.

- 200 gæster møder op i cafeen hver gang, og det er at af vores mest populære gratisarrangementer overhovedet, siger Jan Christensen om de dage, hvor tidligere højskoleforstander Jens Grøn samler sangglade århusianere. De har mødtes én gang om måneden i over 25 år for at synge fra "Den blå".

Ved klaveret sidder Marianne Nørholm Villadsen, der til daglig er organist i Tilst Kirke, og de spænder vidt i repertoiret. De 572 sange i Højskolesangbogen går fra gamle salmer til pop, viser og rock, fra Carl Nielsen til Tim Christensen, fra Grundtvig til Sebastian.

Masser af gratis oplevelser i Musikhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce