Menu: Gastronomiens historiske højborg

Reportage fra Højborgerlige 1700-tals menu i Møntmestergården. Kl. 19. anrettes en del af den store menu til 975 kroner. 80 mennesker - fuldt hus har meldt sig til - i de imponerende lokaler til den 6-retters menu. Vi taler med køkkenchefen - og nogle gæster.. m.m.
Foto: Axel Schütt

Menu: Gastronomiens historiske højborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møntmester­gårdens middag: vingesus.

Tjenerne havde lidt svært ved at se menukortet i det knappe levende lys. Men netop den detalje skabte lørdag aften sammen med omgivelserne i Møntmestergården den perfekte 1700-tals-stemning.


»Jeg er så spændt. Gobelinsalen er fantastisk smuk til denne gastronomiske og historiske oplevelse,« sagde en af de 80 gæster, Hanne Hansen, Silkeborg, som havde fået foræret middagen til 975 kroner plus drikkevarer, forstås.


Køkkenchefen Rasmus Holsteen Jessen havde været på historisk overarbejde.


»Den største hurdle har været at læse op på de gamle opskrifter,« sagde køkkenchefen, mens han serverede urtesuppen med pocherede vagtelæg i første servering.


»Det helt store hit i 1700-tallet var de friske krydderurter. Jeg har aldrig brugt så meget skovsyre, frisk estragon og kørvel på samme tid. Det er næsten for meget,« sagde Rasmus Holsteen.


Men det var ikke for meget. Det var en 1700-tals oplevelse af de unikke.


Læs meget mere i dagens avis.

1700-tallet

Reportage fra Højborgerlige 1700-tals menu i Møntmestergården. Kl. 19. anrettes en del af den store menu til 975 kroner. 80 mennesker - fuldt hus har meldt sig til - i de imponerende lokaler til den 6-retters menu. Vi taler med køkkenchefen - og nogle gæster.. m.m.
Reportage fra Højborgerlige 1700-tals menu i Møntmestergården. Kl. 19. anrettes en del af den store menu til 975 kroner. 80 mennesker - fuldt hus har meldt sig til - i de imponerende lokaler til den 6-retters menu. Vi taler med køkkenchefen - og nogle gæster.. m.m.
Foto: Axel Schütt
Reportage fra Højborgerlige 1700-tals menu i Møntmestergården. Kl. 19. anrettes en del af den store menu til 975 kroner. 80 mennesker - fuldt hus har meldt sig til - i de imponerende lokaler til den 6-retters menu. Vi taler med køkkenchefen - og nogle gæster.. m.m.
Reportage fra Højborgerlige 1700-tals menu i Møntmestergården. Kl. 19. anrettes en del af den store menu til 975 kroner. 80 mennesker - fuldt hus har meldt sig til - i de imponerende lokaler til den 6-retters menu. Vi taler med køkkenchefen - og nogle gæster.. m.m.
Foto: Axel Schütt
Reportage fra Højborgerlige 1700-tals menu i Møntmestergården. Kl. 19. anrettes en del af den store menu til 975 kroner. 80 mennesker - fuldt hus har meldt sig til - i de imponerende lokaler til den 6-retters menu. Vi taler med køkkenchefen - og nogle gæster.. m.m.
Reportage fra Højborgerlige 1700-tals menu i Møntmestergården. Kl. 19. anrettes en del af den store menu til 975 kroner. 80 mennesker - fuldt hus har meldt sig til - i de imponerende lokaler til den 6-retters menu. Vi taler med køkkenchefen - og nogle gæster.. m.m.
Foto: Axel Schütt
Reportage fra Højborgerlige 1700-tals menu i Møntmestergården. Kl. 19. anrettes en del af den store menu til 975 kroner. 80 mennesker - fuldt hus har meldt sig til - i de imponerende lokaler til den 6-retters menu. Vi taler med køkkenchefen - og nogle gæster.. m.m.
Reportage fra Højborgerlige 1700-tals menu i Møntmestergården. Kl. 19. anrettes en del af den store menu til 975 kroner. 80 mennesker - fuldt hus har meldt sig til - i de imponerende lokaler til den 6-retters menu. Vi taler med køkkenchefen - og nogle gæster.. m.m.
Foto: Axel Schütt

Menu: Gastronomiens historiske højborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce