Millioner på vej til jyske film: Tidlig julegave til Den Vestdanske Filmpulje

En ny filmaftale i Folketinget sikrer Den Vestdanske Filmpulje 23,7 millioner kroner årligt fra staten. Foto: Kim Haugaard

Millioner på vej til jyske film: Tidlig julegave til Den Vestdanske Filmpulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny filmaftale i Folketinget sikrer Den Vestdanske Filmpulje 23,7 millioner kroner årligt fra staten.

AARHUS: Samme dag, som Den Vestdanske Filmpulje har gallapremiere på årets store julefilm, "Julemandens datter", i Cinemaxx i Aarhus, kan fonden glæde sig over, at en ny aftale sikrer Den Vestdanske Filmpulje 23,7 millioner kroner årligt fra staten.

Samtlige Folketingets partier er netop blevet enige om en ny fem-årig filmaftale med en økonomisk ramme på knap 560 millioner kroner om året. Aftalen afsætter 47,4 millioner til regional filmproduktion, hvoraf Den Vestdanske Filmpulje får halvdelen. Det er en stigning på 23 millioner kroner.

Det betyder, at danskerne kan se frem til endnu flere film med afsæt i det jyske.

- Det er en helt fantastisk nyhed og et kæmpe skulderklap til hele det vestdanske filmmiljø. Det er glædeligt for dansk film, at der nu bliver endnu bedre muligheder for at understøtte et alsidigt og mangfoldigt filmudbud, der afspejler hele Danmark. Det bliver til glæde for alle filmelskere, udtaler rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) i en pressemeddelelse.

Den Vestdanske Filmpulje har støttet produktionen af årets store julefilm,
Den Vestdanske Filmpulje har støttet produktionen af årets store julefilm, "Julemandens datter". Filmen har gallapremiere i Cinemaxx i Aarhus fredag kl. 15. Den er produceret af århusianske Deluca Film og optaget i Viborg og omegn. Filmen får premiere i hele landet 8. november. PR-foto

Ambitiøs aftale

Den nye aftale træder i kraft fra årsskiftet og den åbner desuden op for, at nye regionale filmfonde også kan få statslige tilskud.

- Det er en spændende og ambitiøs aftale. Nu skal vi til at nærlæse aftalen og sammen med Kulturministeriet, Dansk Filminstitut og branchens parter vil vi gå ned i detaljerne med, hvad det betyder, og hvordan det bliver omsat til virkelighed, siger leder af Filmby Aarhus, Steen Risom.

Der er premiere på "Julemandens Datter" i Cinemaxx i Aarhus klokken 15.

Med til premieren er blandt andet skuespillerne Martin Buch, Mia Lyhne og de to børneskuespillere Ella Testa Kusk og Peter Sejer Winther.

Filmen får premiere for publikum i hele landet 8. november. Den Vestdanske Filmpulje har støttet produktionen og filmen er produceret af århusianske Deluca Film.

Millioner på vej til jyske film: Tidlig julegave til Den Vestdanske Filmpulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce