Mor og datter bag stor international musikfestival

Mor Ingrid og datter Anne Sophie Andersen har skabt stort, internationalt arrangement sammen i Aarhus. Foto: Hans Petersen


Mor og datter bag stor international musikfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Deltagere i verdensklasse, når strygere spiller og diskuterer ny musik i Aarhus.

Hun var kun tre-fire år, da hun begyndte at spille musik. Nu er hun 30, bor og arbejder i New York, og i den kommende tid står hun som arrangør af en stor, international musikfestival i Aarhus. Sammen med sin mor.

Hun er i verdensklasse  og begyndte at spille i en tidlig alder. Anne Sophie Andersen med violinen. Pr-foto
Hun er i verdensklasse og begyndte at spille i en tidlig alder. Anne Sophie Andersen med violinen. Pr-foto

Der er gang i Anne Sophie Andersen.

Pigen fra Højbjerg var tidligt så talentfuld, at hun foretrak Musikkonservatoriet for de sidste klasser i folkeskolen. Hun var kun 14 år, da hun blev optaget på konservatoriet på dispensation.

Siden har hun fået undervisning i Sverige, Boston og New York.

Ingrid Faktoft Andersen, hendes mor, er lige så aktiv. Hun, der stadig bor i Højbjerg, er uddannet jurist og arkæolog og har arrangeret kulturrejser i massevis, heriblandt mange musikture, især i Mozarts fodspor. Nu er hun sekretær for datteren i det store program, som de har arbejdet på det seneste år.

Det handler om ny musik for strygere, for Anne Sophie Andersen spiller violin.

»Og når man siger »ny musik«, tror mange, at det er noget eksperimenterende, som de hverken kan finde hoved eller hale i. Sådan var det engang, men sådan er det ikke mere,« forklarer Anne Sophie Andersen.

Festivalen bliver afviklet fra tirsdag 23. til onsdag 31. august - den 31. er i København, det øvrige i Aarhus.

Anne Sophie Andersen, der også har en master i komposition, er arrangør, kunstnerisk leder og moderen festivalsekretær.

»Festivalen er kommet i stand som et samarbejde mellem undervisere ved Stony Brook University i New York, hvor Anne Sophie er ved at færdiggøre en phd, og Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus,« fortæller Ingrid Falktoft Andersen.

Deltagerne er strygere og komponister fra hele verden.

Berømte undervisere

Underviserne er foruden Anne Sophie Andersen blandt andre professor ved Det Jyske Musikkonservatorium Henrik Brendstrup og medlemmer af den verdensberømte Emerson Kvartet.

Visionen er at føre talentfulde strygere og komponister fra begge sider af Atlanten sammen for at studere, samarbejde og inspirere hinanden. Festivalen er desuden et interkulturelt forum, hvor skandinaviske og amerikanske traditioner og stilarter mødes.

New Music for Strings er titlen, og det er meningen, at den næste gang skal holdes i New York.

Festivalen skaber rammerne for et samarbejde mellem udøvende og komponister på højt niveau på begge sider af Atlanten. Der indgår bl.a. workshops med topprofessionelle undervisere.

Festivalen holdes på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og er et samarbejde mellem undervisere derfra og ved musikafdelingen på Stony Brook University, New York.

Der er både koncerter og foredrag.

Det foregår i Musikhuset Aarhus og på Musikkonservatoriet, i Sct. Lukas og Sct. Pauls kirker samt i Bispesalen, hvor FOF lægger lokaler til.

Også Musikskolen i Aarhus har stillet øvelokaler til rådighed.

Også foredrag

Foruden koncerterne er der såkaldte Lecturerecitals, der foregår i Bispesalen hos FOF, Fredensgade 36, Aarhus.

Her holder Anne Sophie Andersen foredrag om Udviklingen i skrivemåde for violin: Fra Bach til vor tids musik med uddrag fra værker af Bach, Bartók and Andersen.

En af hendes egne kompositioner opføres torsdag 25. august i Sct. Pauls Kirke, hvor hun også selv spiller sonate for soloviolin af Bartók.

Snart doktor

Anne Sophie Andersen har optrådt med mange store orkestre, blandt andet Malmö Symfoniorkester, Royal Academy, Malmø New Chamber Orchestra og Øresund Chamber Orchestra.

Som kammermusiker har hun arbejdet med medlemmer af mange af verdens mest fremragende ensembler som Cleveland Quartet, Alban Berg Kvartetten og Emerson Kvartetten.

På Stony Brook University er Anne Sophie Andersen i færd med at afslutte Doctor of Musical Arts Degree i violin og kandidatuddannelse i komposition, Hun har grundlagt Stony Brook Kammerensemble.

Tre store fonde har støttet festivalen. Det er Augustinus', Regentparrets og Johanne og Aage Louis Hansens fonde.

Se mere på https://www.musikkons.dk/index.php?id=256&event_id=3608" target="_blank">Det jyske Musikkonservatoriums hjemmeside, hvor der blandt andet er en video, hvor Anne Sophie Andersen, Phil Setzer fra Emerson kvartetten og Judith Lochhead introducerer festivalen.

Mor og datter bag stor international musikfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce