Gadefestivalen på Godsbanen er vokset mere flere scener både ude og inde. På programmet er 40 koncerter, gadesport og international graffitikunst.
AARHUS: Tre containere danner som forvoksede byggeklodser en portal hen over parkeringspladsen ved Godsbanen. Gennem den vil publikum formentlig strømme, når Aarhus Volume for tredje år i træk inviterer til gadefest på Godsbanen.
Sidste år tiltrak Aarhus Volume omkring 20.000 gæster. I år har foregår festivalen på flere scener både ude og inden døre i Rå Hal.
Albert F. Helmig, arrangør og formand for kulturforeningen Aarhus Volume, der står bag den populære gadefest, viser rundt på Godsbanen, hvor opbygningen er i fuld gang.
I den mere grønne del af godsbanearealet, der kaldes Haven, er en scene bygget op i en lille oase, der leder tankerne hen på strandbar, sol og sommer.
- Vi laver to typer af fester. Her på Havescenen er det den mere bløde musik og pop, som er i fokus. Scenen åbner med en dj, som spiller brasilianske vinyler. Jeg tror, det kommer til at give en fed stemning, siger Albert D. Helmig.
På Gadescenen i området ud mod Carl Blochs Gade er lydbilledet mere tungt med elektronisk musik og hiphop. Her slutter århusianske Emil Stabil den udendørs del af festen kl. 01. De indendørs koncerter i Rå Hal slutter kl. 02.
Aarhus Volume samarbejder i år også med Godsbanen, Promus og Radar. Sidst nævnte har kurateret udenlandske og danske navne til en scene udenfor spillestedet.
Et andet sted i området er der blevet plads til en lille scene med talks og debat.
- Vi tager meget udgangspunkt i foreningen og de interesser medlemmerne har. Efter vores engagement i 2017 afslutningen, var der en, som gerne ville arbejde med at kuratere talks, så det her vi åbnet op for her. Vi prøver også at sprede aktiviteterne rundt i området, så folk bliver tvunget til at gå på opdagelse, siger Albert F. Helmig.
Arbejdet med at bygge festivalen op har stået på gennem de seneste to uger.
- Det er en kæmpe gave at kunne være her i så god tid i forvejen. Arrangementet skulle gerne give afkast til området. Derfor har vi for eksempel også haft havedage, så vi ikke slider på området, men efterlader det i federe stand end før, siger Albert F. Helmig.
Med så stort et forarbejde kan det synes ærgerligt, at det hele er slut i løbet af 14 timer. Men det tager Albert F. Helmig med ro.
- Det er et bevidst valg at vente med at gå op i to dage, til vi føler os stærke nok, og til vi ved, om folk er med os, selv om vi tager entré.
Hvor de to foregående festivaler har været gratis, koster det i år 80 kroner at komme ind.
For det beskedne beløb får publikum omkring 40 koncerter og en masse aktiviteter.
- Vi vil gerne gøre arrangementet mere bæredygtigt. Vi vil gerne fremover lave en bynær festival, men for at få enderne til at nå sammen, og fordi vi er ambitiøse med produktionen af koncerterne, tager vi entré, forklarer Albert F. Helmig.
Pladsen åbner kl. 12 med skate- og basketkonkurrencer. Musikken begynder kl. 14, men inden da kan man gå på opdagelse i området, hvor der vil være en lang række foodtrucks, udstilling af fotokunst og 12 internationale graffitikunstnere, der arbejder på godsbanens gavle.
Der er opstået en fejl:
Beskeden er sendt.