Nobelprisvinder i litteratur i Vor Frue Kirke

Herta Müller er født i 1953 og opvokset under det kommunistiske diktatur i Rumænien. Hun udvandrede til Vesttyskland i 1987. Under Literature Xchange taler den Nobel-prisvindende forfatter blandt andet om betydningen af at vokse om i en totalitær overvågningsstat, og hvad det gør ved mennesker. Mød hende på Aarhus Universitet og i Vor Frue Kirke. Foto: Steven Rot

Nobelprisvinder i litteratur i Vor Frue Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midtbyens kirker lægger hus til flere af litteraturfestivalens arrangementer. Publikum kan blandt andet opleve den tysk-rumænske nobelprisvinder i litteratur, Herta Müller, der er et af hovednavnene på Literature Xchange.

AARHUS: Den tyske nobelprisvinder i litteratur, Herta Müller, deltager i to eksklusive arrangementer under Literature Xchange. Første gang er 20. juni i aulaen på Aarhus Universitet, hvor hun taler med lektor i tysk ved Aarhus Universitet, Søren R. Fauth. Arrangementet lå oprindeligt på Godsbanen, men da der har været så stor interesse for at lytte til Herta Müller, er samtalen flyttet til universitetet. Der solgt 400 billetter til arrangementet, så der er kun få pladser tilbage.

Men så er det godt, at publikum allerede dagen efter kan opleve Herta Müller igen. Denne gang i Vor Frue Kirke sammen med lektor for tyske studier ved Syddansk Universitet, Moritz Schramm.

Deres samtale vil tage udgangspunkt i, hvordan det er at vokse op i en totalitær overvågningsstat, og hvordan det præger mennesker. Herta Müller er født i 1953 og opvokset under det kommunistiske diktatur i Rumænien. Hun udvandrede til Vesttyskland i 1987. Hun debuterede i 1982 med romanen "Lavninger" og er siden blevet tildelt blandt andet EU's litterære pris, Aristeion - og ikke mindst Nobelprisen i Litteratur i 2009.

Samtalerne med Herta Müller foregår på tysk, men ved arrangementet på Aarhus Universitet oversættes der løbende til dansk. Det gør der ikke i Vor Frue Kirke, men det har ikke afholdt folk fra at købe billet til arrangementet, fortæller Jette Sunesen, leder af Aarhus Litteraturcenter.

Foruden Herta Müller får Vor Frue Kirke i løbet ugen også besøg af Jens Christian Grøndal, Ida Jessen, Jens Smærup Sørensen og Svend Åge Madsen. De taler med sognepræst og mag.art. i litteraturhistorie, Anders Thyrring Andersen, om deres internationale inspirationskilder.

I løbet af festivalen vil der også være litterære arrangementer i Christianskirken, Skt. Lukas Kirke, Skt. Markus Kirke, Langenæskirken og Aarhus Domkirke. De er blevet til i samarbejde mellem Midtbyens Kirker, Aarhus Litteraturcenter og Folkeuniversitetet i Aarhus.

Nobelprisvinder i litteratur i Vor Frue Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce