Northsidegæster: Torsdag er mere en festdag end søndag

Ditte Marie Tolsgaard nød, at man ikke skal overnatte i telt på Northside, men kan møde veludhvilet og ren op til dagens koncerter. Dog kan man altid tilføje lidt ekstra glimmer for at komme i den rette festivalstemning. Hun havde oplevelsen af, at der var god plads på festivalpladsen, målt på de korte toiletkøer. Foto: Axel Schütt

Northsidegæster: Torsdag er mere en festdag end søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festivalgæster med studiekort glæder sig over Northsides nye tiltag med at lade festen begynde en torsdag. Har man arbejde er det måske en anden sag, mente nogle af de northsidere, som avisen mødte på festivalens dag to.

REPORTAGE: Efter kritik fra sidste års festivalgæster har Northside i år lukket færre ind på pladsen og indlemmet mange ekstra kvadratmeter til området Sideshow, for at give gæsterne mere luft og plads til større armbevægelser.

Planen ser ud til at virke efter hensigten, i hvert fald var de gæster, avisen talte med fredag eftermiddag, godt tilfredse med indretningen af pladsen i år.

- At pladsen er lavet større, er ikke noget, jeg har lagt mærke til, men det føles ikke som om, at her er så mange mennesker. Man står ikke så tæt til koncerterne, som de foregående år. Det, synes jeg, er meget rart, sagde Klara Kaltoft, Aarhus.

Hun havde sammen med en gruppe veninder slået sig ned i området Sideshow for at få lidt at spise.

Rundt om bordet var der bred enighed om, at et andet af Northsides nye tiltag - at lade festivalen begynde torsdag - var en rigtig god idé.

- Det er dejligt at have søndag til at komme sig, så man ikke er helt bombet om mandagen, sagde Melisa Sturm.

- Det er alligevel også sjældent, at man får set så meget musik om søndagen, tilføjede Laura Jespersen.

- Og så er torsdag jo også mere en festdag end søndag er. Torsdag er vi alligevel vant til at gå i byen, sagde Klara Kaltoft, mens der blev nikket blandt de studerende rundt om bordet.

- Man står ikke så tæt til koncerterne som de foregående år. Det, synes jeg, er meget rart.
Klara Kaltoft, Northsidegæst, Aarhus
Rune Kølleskov (th) havde taget sin bror Niclas Kølleskov (tv) med på Northside for første gang.  Han var kritisk over for, at Northside har flyttet festivalstarten fra torsdag til fredag, da han mente, at det kunne afskære nogle gæster fra at komme alle dage, fordi det kan være svært at få fri fra arbejde. Foto: Axel Schütt
Rune Kølleskov (th) havde taget sin bror Niclas Kølleskov (tv) med på Northside for første gang. Han var kritisk over for, at Northside har flyttet festivalstarten fra torsdag til fredag, da han mente, at det kunne afskære nogle gæster fra at komme alle dage, fordi det kan være svært at få fri fra arbejde. Foto: Axel Schütt

Torsdag er ikke en fordel

Den holdning blev delt af Ditte Marie Tolsgaard. Hun var stoppet op ved den rullende skønhedsvogn, der tiltrækker særligt kvindelige festivalgæster som hvepse om en syltetøjsmad.

- For mig som studerende er det rart at have søndag til at slappe af og lave andre ting, fortalte hun, mens hun fik pyntet panden med regnbuefarvet glimmer.

Men et er at være studerende. Som gymnasielærer er festival på en torsdag bestemt ikke en fordel, mente Rune Kølleskov, der var på Northside for tredje gang.

- Jeg er kritisk over for at lade festivalen begynde torsdag. Jeg gætter på, at motivet fra festivalens side er, at man gerne vil have folk til feste tre dage i stedet for, at de tager tidligt hjem om søndagen. Men jeg kan være bange for, at der er visse mennesker, der på grund af deres arbejde ikke kan komme om torsdagen. I år er det gået fint for mig, men jeg kan være nervøs for, at det ikke kan flaske sig en anden gang, sagde Rune Kølleskov.

Om festivalen også i 2019 bliver afholdt fra torsdag til lørdag bliver evalueret, når Nik & Jay har lukket festen lørdag nat, og Northside siger tak for i år.

Blandt de studerende omkring bordet var der enighed om, at det er et godt tiltag, at Northside har droppet søndag til fordel for torsdag. Så er der en dag til at lade op, inden hverdagen kalder mandag.  - Torsdag er mere en festdag end søndag, mente Klara Kaltoft (tv). Foto: Axel Schütt
Blandt de studerende omkring bordet var der enighed om, at det er et godt tiltag, at Northside har droppet søndag til fordel for torsdag. Så er der en dag til at lade op, inden hverdagen kalder mandag. - Torsdag er mere en festdag end søndag, mente Klara Kaltoft (tv). Foto: Axel Schütt

Northsidegæster: Torsdag er mere en festdag end søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce