Ny festival: Musik på det store lærred i Øst For Paradis

I forbindelse med Musikfilm Festivalen kan publikum mandag 23. september se filmen "Marianne & Leonard: Words of Love" i Øst For Paradis. PR-foto

Ny festival: Musik på det store lærred i Øst For Paradis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny musikfilm-festival præsenterer film om nogle af musikkens store ikoner. Publikum kan blandt andet komme under huden på Leonard Cohen, Grace Jones, Miles Davis og PJ Harvey.

AARHUS: I slutningen af september står den på Musikfilm Festival i Øst For Paradis. Syv film udgør festivalens program, der tager sig således ud:

22. september: "Woodstock" Woodstock 50 år. Michael Wadleighs Oscar-belønnede maratonportræt af Woodstock-festivalen betragtes af mange som festivalfilmen over alle festivalfilm.

23. september: "Marianne & Leonard: Words of Love" Den canadiske sangskriver Leonard Cohen mødte sin muse, norske Marianne Ihlen, på den græske klippeø Hydra i midten af 1960'erne. Leonard var da en ung aspirerende forfatter, og Marianne havde søgt tilflugt på øen med sin lille søn efter et kuldsejlet ægteskab.

24. september: Miles Davis: "Birth of the Cool" Trompetisten og bandlederen Miles Davis er en af den moderne jazz' ubestridte innovatorer og ledestjerner. En intellektuel og kontroversiel musiker, hvis henholdte, elegante stil skiftede udtryk mange gange gennem karrieren, men som hele vejen var selve legemliggørelsen af begrebet "cool".

25. september: Suede: "The Insatiable Ones" Med sin androgyne fremtoning, eminente popsensibilitet og pikante new glam-attitude var Suede den første og en af de allerstørste eksponenter for den bølge af britisk musik, som i 1990'erne gik sin sejrsgang over hele planeten under banneret britpop.

26. september: "Matangi/Maya/M.I.A." Den Sundance-vindende dokumentar om popfænomenet M.I.A. fortæller ikke bare om tilblivelsen af den feterede stjernes appellerende mix af grime, dancehall og old school rap, men opruller hele hendes nære historie som flygtning i et ikke altid åbent Vesten.

27. september: Grace Jones: "Bloodlight and Bami" Titlen på Sophie Fiennes' intime film om natklubdivaen, modellen og sangeren Grace Jones hentyder til den røde lampe, der tændes, når man er på i studiet samt noget så beskedent som jamaicansk fladbrød.

28. september: PJ Harvey: "A Dog Called Money" "A Dog Called Money" er alt andet end en traditionel rockdokumentar - om en kunstner, der er alt andet end en traditionel rockmusiker.

Musikfilm Festivalen er arrangeret i et samarbejde mellem spillestederne Atlas og Voxhall, Cinemateket og Øst For Paradis.

Ny festival: Musik på det store lærred i Øst For Paradis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce