Ny forestilling: Når tvivlen gnaver

Publikum er placeret i sofaer på den hvidmalede Studio-scene på Aarhus Teater, hvor Nanna Cecilie Bangs tekster kredser om kollektiv ensomhed, tvivl og frygten for at gå glip af noget. Her Christian Hetland i front. Foto: Axel Schütt

Ny forestilling: Når tvivlen gnaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dramatiker og skuespiller Nanna Cecilie Bang har brugt sin generations tvivl, ensomhed og evige jagt på det lykkelige liv som et afsæt til sit første stykke på Aarhus Teater, "My Heartache brings all the Boys to the Yard". Forestillingen har urpremiere på Studio 16. februar.

AARHUS: Grupper af brugte sofaer fra vidt forskellige tidsperioder er placeret rundt omkring i de hvidmalede rum, som udgør Aarhus Teaters Studio-scene.

Publikum kan selv bestemme, hvor de vil sidde, og de kan også bevæge sig frit mellem skuespillerne eller gå i baren undervejs i forestillingen, hvis de skulle få lyst til det.

- Vi vil gerne møde publikum på nye måde, fortæller stykkets instruktør Morten Lundgaard, der siden 2001 har været en del af den århusianske teatergruppe Von Baden. Det er første gang han instruerer en forestilling på et af Aarhus Teaters etablerede scener.

De tre skuespillere, Christian Hetland, Anna Nøhr Tolstrup og Asta Kamma August giver liv til tanker om ensomhed, tvivl og frygten for at gå glip af noget i Nanna Cecilie Bangs nyskrevne stykke "My Heartache brings all the Boys to the Yard".

Stilen er som stand up, storytelling eller som et smugkig ind bag forhænget til skriftestolen, hvor man får aflad for sine synder.

- Teksten handler om mennesker, som har det lidt svært i livet. Man kan ikke nødvendigvis putte et generationsprædikat på, for jeg er 43, og jeg føler mig også ramt af det her. Det er ikke en forestilling, som specielt er lavet til de 25-30-årige, det er først og fremmest en fortælling til alle, forklarer Morten Lundgaard.

Urpremiere
"My Heartache brings all the Boys to the Yard" er skrevet af Nanna Cecilie Bang og iscenesat af Morten Lundgaard.

Scenografi: David Gehrt. Lyddesign: Ise Klysner Kjems. Lysdesign: Kim Glud.

Medvirkende: Christian Hetland, Anna Nøhr Tolstrup og Asta Kamma August.

Urpremiere på Studio 16. februar. Vises til og med 14. marts.

Stilarter som standup, storytelling, poesi og singer-songwriter bliver blandet i Nanna Cecilie Bangs stykke "My Heartache brings all the Boys to the Yard". Her betror Asta Kamma August publikum sine tanker om et brugt kondom på gaden. Foto: Axel Schütt

Det, vi normalt ikke siger højt

Nanna Cecilie Bang er uddannet skuespiller ved Aarhus Teater i 2014, men har også skrevet flere dramatiske tekster. I 2015 vandt hun en Reumert Talentpris for sin optræden i monologen "Folkeskolereformen", som hun var medforfatter på. Senest har hun stået alene på scenen i sin egen forestilling "True.Story", der var iscenesat af Christian Lolllike på teatret Sort/Hvid.

"My Heartache brings all the Boys to the Yard" er hendes første stykke til Aarhus Teater og det første, som hun ikke selv spiller med i.

- Jeg er meget fascineret af emner som ensomhed og tvivl. Den form for ensomhed, som jeg kender, og som jeg kender mange, der kender, som man kan føle mellem mange mennesker. Og tvivlen om man er det sted, man skal være og om, hvornår man er lykkelig. Det har været dejligt at give den tvivl frit løb. Normalt er det noget, man har indeni. Her er der et rum, hvor jeg tager den hele vejen ud, forklarer Nanna Cecilie Bang, der senest kunne opleves på Aarhus Teater i forestillingen "Morph".

Hun har altid skrevet meget og håber, at hun også fremover kan beskæftige sig lige meget med både dramatik og skuespil.

- Når jeg spiller savner jeg at skrive og omvendt, smiler 30-årige Nanna Cecilie Bang.

Med "My Heartache brings all the Boys to the Yard" havde hun lyst til at skrive en tekst, hvor der ikke var en traditionel udvikling i karakteren, men som udforskede en tilstand.

- Under prøverne, var der en af spillerne som sagde; "Det er hårdt at gå ind i teksten, for det er alle de tanker, som man normalt gør sig umage for ikke at have". Her har jeg tvunget dem til at gå ind i det, og det synes jeg er spændende. Det giver en form for ærlighed. Så jo mere man kan glemme, at spillerne står og siger en tekst, som jeg har skrevet, jo bedre, siger Nanna Cecilie Bang.

Forestillingen har urpremiere på Studio på Aarhus Teater 16. februar.

Hvornår er man tilfreds? Hvornår har man fundet lykken? Hvornår ved man, at man er det sted, man skal være? Det er nogle af de spørgsmål, som dramatiker og skuespiller Nanna Cecilie Bang er dykket ned i stykket "My Heartache brings all the Boys to the Yard". - Det har været dejligt at give den tvivl frit løb. Normalt er det noget, man har indeni. Her er der et rum, hvor jeg tager den hele vejen ud, fortæller hun. Foto: Axel Schütt

Skuespiller Anna Nøhr Tolstrup har selv skrevet musikken til sangen med teksten, "Jeg vil være din mand, ikke som Leonard Cohen, men så godt som jeg kan". Foto: Axel Schütt

Ny forestilling: Når tvivlen gnaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce