Ny sæson på Katapult: Terror, klimakriser og kildevand

Sæsonens egenproduktion på Teater Katapult er skrevet af den prisbelønnede dramatiker Anna Bro. "Dette er vand" har blandt andet Martin Geertz og Julie Zangenberg på rollelisten. Urpremiere 31. oktober. Foto: Karoline Lieberkind

Ny sæson på Katapult: Terror, klimakriser og kildevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kommende sæson på Teater Katapult tager temperaturen på verdens tilstand. Skuespiller Julie Zangenberg kan opleves i det århusianske teaters egenproduktion, "Dette er vand", som er hendes første teaterrolle efter en længere pause. Og så vender Peter Larsen tilbage med ultra-populært gæstespil.

AARHUS: Der er både prisbelønnede gæstespil og en eftertænksom egenproduktion på programmet, når Teater Katapult i begyndelsen af september slår dørene op til en ny sæson i teatersalens mørke.

Sæsonen åbner med den Reumertvindende forestilling "Landet uden drømme" af Fix & Foxy og Eventministeriet ved Det Kgl. Teater.

- En kvinde fra fremtiden kommer til Jorden for at advare os om, at vi ikke mister vores visioner. Vi har glemt, hvor vi er på vej hen og er blevet til "Landet uden drømme". Det er en positiv forestilling, som giver indtryk af, at der er håb for fremtiden, siger teaterchef Torben Dahl, der opfordrer til, at folk skynder sig at få fat i en billet, da der allerede er høj belægning til forestillingen.

"Landet uden drømme" præsenteres i samarbejde med Aarhus Festuge. Det samme gør den engelsk/belgiske forestilling "Us/Them", som Torben Dahl har brugt to år på at skaffe til Aarhus.

- Endelig er det lykkedes, og det er jeg rigtig glad for. Jeg så forestillingen på den internationale kulturfestival Edinburgh Fringe for to år siden. Herefter blev den en succes i London og har turneret verden over, så derfor har det været svært at få den til Danmark. Men nu sætter de den op her kun for os, siger Torben Dahl begejstret.

"US/Them" tager udgangspunkt i terrorangrebet i den kaukasiske by Beslan i 2004, hvor 1200 skolebørn og deres forældre blev taget som gidsler af en bevæbnet terrorgruppe. 334 civile, her i blandt 186 børn, endte med at blive dræbt.

- Hændelsen ses fra to børns synsvinkel. Børn har en anden måde at gøre logikken op på, og det er interessant at få et indblik i. Det er en utroligt rørende forestilling, som går lige i hjertet. Forestillingen udtrykker, at der er intet os/dem. Der er kun os. Den er både for børn og voksne. Vi har valgt at sige fra 12 år, da den er på engelsk, forklarer Torben Dahl.

Teater Katapult
  • "Landet uden drømme", gæstespil fra Fix & Foxy/Eventministeriet ved Det Kgl. Teater. Spiller 3.-4. september."Us/Them", internationalt britisk/belgisk gæstespil. Spiller 6.-8. september.
  • "True.Story", gæstespil fra teatret Sort/Hvid. Spiller 18.-21. september.
  • "Dette er vand" har blandt andet Martin Geertz og Julie Zangenberg på rollelisten. Urpremiere 31. oktober, spiller til 7. november og igen 19. november-1. december.
  • "Mens vi venter på Irakkommissionen", gæstespil med Peter Larsen, 23.-26. april 2019.
  • Se det fulde program på www.katapult.dk
Sammen med Aarhus Festuge præsenterer Katapult sci-fi-forestillingen
Sammen med Aarhus Festuge præsenterer Katapult sci-fi-forestillingen "Landet uden drømme". En fremtidskvinde (Lise Lauenblad) forsøger at redde os fra os selv og vores manglende fremtidsvisioner. Spiller 3.-4. september. Foto: Søren Meisner

Kildevand uden kærlighed

Teatrets egenproduktion denne sæson er den dystre komedie "Dette er vand", som er skrevet af den Reumertvindende dramatiker Anna Bro.

På scenen er blandt andet Martin Geertz og Julie Zangenberg, som flere måske kender fra film og tv, hvor hun blandt andet har været med i "Live fra Bremen". Rollen på Katapult er hendes første teaterrolle i nogle år.

Stykket udspiller sig i et kildevandsfirma.

- Vi følger en mand, der oplever den absolut værste dag i sit liv. Da han påpeger nogle problemer i virksomheden, bliver han voldtaget af sin kvindelige chef og så starter en tour de force gennem hans dag af ulykker. Forestillingen handler om menneskers hensynsløshed over for hinanden. Vi har alle travlt med vores egne små projekter, så vi glemmer de store perspektiver. Imens tager vandet tager en grusom hævn over menneskeheden, fortæller Torben Dahl.

Adrian Dexter fra Animationsværkstedet i Viborg har lavet levende animation, som spiller sammen med skuespillerne, mens Jim Harbourne, der tidligere har besøgt teatret som en del af den skotske Tortoise in a Nutshell, har komponeret musikken. Instruktør er Moqi Simon Trolin, der også instruerede "Happy Nation" på Katapult i 2016.

- Det er et ret godt hold, siger Torben Dahl, der glæder sig over at forestillingen foruden Aarhus også skal vises på Grob i København og Momentum i Odense, som er en ny samarbejdspartner.

Sæsonen byder også på et gensyn med Peter Larsen i skikkelse som kultursociolog Jørgen Andersen i "Mens vi venter på Irakkommissionen", der i foråret gæstede Katapult. Det populære one-man-show var det mest seete gæstespil i teatrets historie, så her skal man nok også være hurtig ude for at få billet, når Larsen vender tilbage 23.-26. april 2019.

Christian Lollike vender tilbage til Katapult med gæstespillet "True.Story", en monolog med Nanna Cecilie Bang, der også har skrevet stykket.

Det har taget to års benarbejde at få den britisk-belgiske forestilling
Det har taget to års benarbejde at få den britisk-belgiske forestilling "Us/Them" til Aarhus. Den var et hit på den internationale teaterfestival Fringe i Edinburg og har siden vundet flere priser og taget anmelderne med storm. Den kan opleves på Katapult under festugen. Foto: Murdo Macleod
Nanna  Cecilie Bang har skrevet
Nanna Cecilie Bang har skrevet "True.Story", som hun også selv fremfører. Christian Lollike er instruktør på gæstespillet fra teatret Sort/Hvid, som kommer til Katapult 18. september. Foto: Petra Kleis

Ny sæson på Katapult: Terror, klimakriser og kildevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce