Ny ungdomsforestilling sætter venskab på prøve

Skuespillerne Mo Chara (tv) og Henrik Blauner Clausen spiller barndomsvennerne Nadim og Bo, der jagter søens store gedde i Opgang 2 forestillingen "To" på Aarhus Teater. Foto: Ditte Chemnitz

Ny ungdomsforestilling sætter venskab på prøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opgang 2 Turnéteater er for syvende gang rykket ind på Aarhus Teater Stiklingen for at præsentere ungdomsforestillingen "To" af Reumert-vindende Pia Marcussen. Et stykke om venskab, hemmeligheder og jagten på en mytisk gedde.

AARHUS: Bo og Nadim elsker at fiske sammen. Det er deres ting. Det, de altid har gjort sammen. Så flyder snakken og tankerne frit mellem de to barndomsvenner. Men under søens sølvglitrende vandoverflade lurer gedden. En ensom og ustoppelig kraft.

"To" er skrevet af Pia Marcussen, som stod bag den Reumertvindende forestilling "4 Ever", der også havde venskab som omdrejningspunkt.

Skuespillerne Mo Chara og Henrik Blauner Clausen har rollerne som barndomsvennerne Nadim og Bo, der jagter søens store gedde.

Operasanger Jesper Brun-Jensen er det væsen, drengenes Moby Dick, som lurer nede i dybet, og en alvidende fortæller i forestillingen.

- Det er en metafor for det, der er i vores allesammens dyb. Hvad sker der, når du fisker efter det og får fat i det? Hvad gør det ved dig? Jeg er et billede på det, som er under den trygge overflade, siger Jesper Brun-Jensen med sin dybe bas.

- Eskild Dohn har skrevet vanvittig flot musik til forestillingen med bulder og brag. Det giver et stærkt musikalsk udtryk, som portrætterer magt, fortsætter han.

Mo Chara har som danser tidligere arbejdet sammen med andre kunstarter, men aldrig opera.

- Jeg er ved at tisse lidt i bukserne, hver gang Jesper synger. Der er så meget knald på, siger han og griner.

To
Opgang 2 Turnéteater er rykket ind på Aarhus Teater Stiklingen med forestillingen "To". Det sker som led i de to teatres samarbejde, der sidste år blev forlænget med yderligere to år. "To" er skrevet af Reumert-vinder Pia Marcussen, der også instruerer.

Medvirkende: Mo Chara, Henrik Blauner Clausen og Jesper Brun-Jensen.

Musik: Eskild Dohn.

Scenografi: Inge Line Lautup Kessn. Lysdesign: Anders Kjems.

Dramaturg: Lise Ørskov.

Vises til og med 30. marts.
De to venner Nadim (Mo Chara) og Bo (Henrik Blauner Clausen), har kendt hinanden altid. Alligevel er der hemmeligheder, som de ikke deler.  Foto: Ditte Chemnitz
De to venner Nadim (Mo Chara) og Bo (Henrik Blauner Clausen), har kendt hinanden altid. Alligevel er der hemmeligheder, som de ikke deler. Foto: Ditte Chemnitz

Noget er galt

De to skuespillere kendte ikke hinanden på forhånd, så de har arbejdet meget med at få en fælles jagon, som lyder naturlig. Og det virker til at være lykkedes.

- Folk har spurgt om vi kender hinanden. Sådan skal det være. Venskabet skal være tydeligt både i det sagte og den måde de kigger på hinanden. Når man har så god en ven, kan man fornemme, når der er noget galt. Samtidig kan man virkelig blive vrede på hinanden, fordi følelserne bliver revet med, forklarer Mo Chara.

- Hvis de så har noget at skjule, hvad kan det så få af konsekvenser og hvordan kommer det frem? På den måde bliver historien nærmest mytisk, fordi Jespers karakter, gedden, bliver en katalysator for en udvikling, siger Henrik Blauner Clausen.

Operasanger Jesper Brun-Jensen er tykkets fortæller og gedden, et mytisk væsen som lurer i dybet. Eskild Dohn har skrevet musik til forestillingen. Foto: Ditte Chemnitz
Operasanger Jesper Brun-Jensen er tykkets fortæller og gedden, et mytisk væsen som lurer i dybet. Eskild Dohn har skrevet musik til forestillingen. Foto: Ditte Chemnitz

Dybe hemmeligheder

Opgang 2 har specialiseret sig i forestillinger rettet mod unge, og blandt det unge prøvepublikum, som har set forestillingen, er handlingen faldet i god jord.

- De fanger lynhurtigt venskabet og tonen mellem de to. De forstår også alvoren, så snart den melder sig. Jeg tror, det er fordi, de godt kan kende venskabet og ved, hvad det betyder. Hvornår det er for sjov, og hvornår det ikke er for sjov, siger Henrik Blauner Clausen.

Selv om de to drenge er bedste venner, er der også hemmeligheder gemt i dybet, som begynder at svæve op til overfladen.

- Min karakter er lidt en detektiv sammen med publikum, og langsomt skifter forestillingen fra sjov og ballade til alvor, fortæller Mo Chara.

"To" spiller på Stiklingen, Aarhus Teater til og med 30. marts. Billetter til skoleforestillingerne er revet væk, og det betyder, at op imod 800 århusianske skoleelever får set "To".

"To" er instrueret og skrevet af Pia Marcussen, som stod bag den Reumertvindende forestilling "4 Ever". Foto: Ditte Chemnitz

Ny ungdomsforestilling sætter venskab på prøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce