Nyt blod til hjerteskærende chanson

»Me Quitte«, hedder sangeren og komponisten Niels Rønsholdts nye udgivelse, der er baseret på Jacques Brel?s udødelige »Ne Me Quitte Pas« fra 1959. Pressefoto


Nyt blod til hjerteskærende chanson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den århusianske komponist Niels Rønsholdt er aktuel med ny udgivelse og nyt værk på årets Spor Festival.

Et væld af kunstnere fra Nina Simone til Celine Dion har sunget den. Den er blevet oversat til både finsk, polsk, tyrkisk og arabisk.

Det handler om Jacques Brel's »Ne Me Quitte Pas«; en hjerteskærende sag, som den belgiske sanger skrev og indspillede i 1959.

Musikalsk en smule inspireret af Franz Liszt's Ungarsk Rapsodi nr. 6 - og på tekstsiden angiveligt af sit kuldsejlede forhold til en elskerinde, som gav ham sparket.

Den århusianske komponist Niels Rønsholdt udgiver nu værket »Me Quitte«, der taget udgangspunkt i netop »Ne Me Quitte Pas«, hvilket oversat betyder »forlad mig ikke«.

Udgivelsen af albummet og dets særegne sangcyklus markeres lørdag 14. maj, når Niels Rønsholdt optræder på årets Spor Festival. Det sker på Granhøj Dans, hvor værket i centrum dog er det helt nye »Songs of Doubt.«

Alle festivalgæster er velkomne til album-receptionen klokken 21.

»Songs Of Doubt« koncerten begynder klokken 22.

I covernoterne til det nye album fortæller Niels Rønsholdt lidt kryptisk:

»I »Me Quitte« blamerer jeg mig fuldstændigt. Jeg var sikker på, at det her bliver det sidste værk, som jeg kommer til at kunne lave.«

»Det er så pinligt og for langt at gå, bare at lave de sange her, som så ganske vist er støbt ind i en konceptuel konstruktion.«

»Men altså selve materialet. det er simpelthen...«

Og dér ender det.

I samspil med Senatet

Niels Rønsholdt (født 1978) har de seneste år gjort sig bemærket med eksperimenterende operaer, installationer, performances og koncertmusik.

Han har vundet flere priser og har desuden arbejdet med både Royal Opera House i London og 3Legged Dog i New York.

Det nye album er blevet til i samarbejde med ensemblet Senatet og sangerinden Anna Katrin Egilstrod, som for nylig optrådte på årets Spot Festival med sit eget og kollegaen Allan Gravgaard Madsens kritikerroste symfoniske værk »Beinta«.

»Me Quitte« udkommer på Dacapa Records og Edition S.

Nyt blod til hjerteskærende chanson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce