Nyt tiltag i klimakrisen: Svalegangen vil nå FN's klimamål med megaevent

Direktør og kunstnerisk chef hos Teatret Svalegangen, Per Smedegaard, er stolt over, at et mindre teater som Svalegangen kan samle de partnere, der skal til, for stable et relevant og tværkunstnerisk event på benene. Et event, der skal skabe fokus omkring FN's 17 verdensmål, som vi skal nå inden 2030. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Nyt tiltag i klimakrisen: Svalegangen vil nå FN's klimamål med megaevent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et fire-årigt megaevent med titlen "United Change" skal hjælpe publikum med at reflektere og involvere sig i FN's 17 verdensmål. Teatret Svalegangen vil bruge sale, gader og baggårde som scene med mad, musik, street art, natur og teater.

AARHUS: Der er mange forskellige idéer til, hvordan vi skal bekæmpe klimaforandringer og nå FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Plantefars, elbiler, COP24, klima-alarm, vindmøller. Det er blot nogle af de ord, der florerer i den danske klimadebat. Men et nyt og anderledes tiltag ser snart dagens lys på Teatret Svalegangen.

Teatret Svalegangen præsenterer et megaevent med titlen "United Change", som skal hjælpe publikum med at forstå FN's 17 verdensmål. Eventet skal få publikum til at reflektere over målene og få dem til at involvere sig, så vi kan nå målene inden 2030.

Eventet United Change skal udforske, hvordan verdensmålene kan blive engagerende og fællesskabende, og derfor vil teatret bruge sale, gader og baggårde til scene med mad, musik, street art, natur og teater.

- United Change vil tale til dine sanser og din lyst til at være med - for der er brug for handling. Vi har visionen klar for 2022, og er stolte over at vi nu, via vores partnere, kan realisere den første visning i juni 2019, siger direktør og kunstnerisk chef Per Smedegaard i en pressemeddelelse.

FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling
 1. Afskaf fattigdom
 2. Stop sult
 3. Sundhed og trivsel
 4. Kvalitetsuddannelse
 5. Ligestilling mellem kønnene
 6. Rent vand og sanitet
 7. Bæredygtig energi
 8. Anstændige jobs og økonomisk vækst
 9. Industri, innovation og infrastruktur
 10. Mindre ulighed
 11. Bæredygtige byer og lokalsamfund
 12. Ansvarligt forbrug og produktion
 13. Klimaindsats
 14. Livet i havet
 15. Livet på land
 16. Fred, retfærdighed og stærke institutioner
 17. Parnerskaber for handling


Kilde: verdensmaalene.dk

1,3 millioner investeret

United Change er et fire-årigt projekt, men den første visning vil være i 2019 og i 2022 udrulles det endelige event. FN har erklæret sig som officiel formidlingspartner, mens Regions Midts kulturpulje, Europæisk Kulturregion, Aarhus Kommunes Kunstråd og NRGi Værdipulje har investeret 1,3 millioner kroner til at realisere den første visning næste år.

- Hvis verdensmålene skal nås inden deres deadline i 2030, er der brug for at mobilisere hele samfundet, tænke i nye baner, bryde de tværsektorelle grænser og styrke samarbejdet. I den henseende er projektet enestående og spændende, og fortjener at blive prøvet af, og vise hvordan kunsten og kulturen er en vigtig medspiller i kampen for en mere retfærdig og bæredygtig verden, siger Mette Fjalland, kommunikation- og partnerskabsrådgiver i FN, i pressemeddelelsen.

Direktør og kunstnerisk chef hos Teatret Svalegangen, Per Smedegaard, er stolt over, at et mindre teater som Svalegangen kan samle de partnere, der skal til, for stable et relevant og tværkunstnerisk event på benene.

Kunstnere søges

Nu mangler teatret bare en række kunstnere fra alle kunstarter, som ønsker at være med i udviklingsprojektet frem mod den første visning i juni 2019. Teatret Svalegangen søger kunstnerne, der har idéer til verdensmålene 6, 7, 13, 14 og 15, der handler om drikkevand, grøn energi, klima samt livet på land og livet i havet.

- Teatret Svalegangens mission er at sætte tidens tanker og følelser i bevægelse, og jeg drømmer om at United Change vil sætte markante spor i de mange debatter om vores fælles jordklode, at folk tager verdensmålene til sig på deres måde, så vi hver især kan gøre den nødvendige forskel. Det kan lyde frelst, men det må vi lægge på hylden, for der er brug for handling, siger Per Smedegaard i pressemeddelelsen.

Er man kunstner og ønsker at være med i udviklingsprojektet, kan man ansøge på teatrets hjemmeside.

Nyt tiltag i klimakrisen: Svalegangen vil nå FN's klimamål med megaevent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce