Opera: Verdis klassiker indtager Musikhuset

Den Jyske Opera tager på turné med Verdis "La Traviata", der spiller 22 forestillinger i 14 byer landet over. Pressefoto

Opera: Verdis klassiker indtager Musikhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Jyske Opera drager på danmarksturné med "La Traviata", der får premiere i Aarhus 1. februar.

AARHUS: 14 byer får besøg af Den Jyske Opera der fra 1. februar til 23. marts er på turné med Verdis klassiker "La Traviata". Operaen har premiere i Musikhuset Aarhus.

I operaen fra 1853 står den smukke og karismatiske prostituerede, Violetta over for et skelsættende valg; penge eller kærlighed? Violetta vælger kærligheden og sin unge beundrer, Alfredo, men beslutningen viser sig at få frygtelige konsekvenser.

Musikken i Verdis mesterværk er medrivende og følelsesladet og spænder fra intime ensembler til fuldt orkester.

- Musikken passer perfekt til operaens heltinde, Violetta, og hendes hjerteskærende historie. Partituret indeholder en overflod af uforglemmelige melodier, som gennemstrømmes af stemning og drama, fortæller Tecwyn Evans, musikalsk ledelse, i en pressemeddelelse.

Han er allerede et kendt ansigt på Den Jyske Opera: I 2016 dirigerede han på Madama Butterfly-turnéen, i 2017 stod han i spidsen som dirigent for 70 års opera-turnéen, og fra 2018 er han ansat som musikchef på Den Jyske Opera.

Prøverne på "La Traviata" er i fuld gang. Skrædderne har allerede syet de mange kostumer og teknikerne har bygget scenografien.

- Vi har valgt at føre historien frem til 1930'erne i et luksuriøst og dekadent Paris, fortæller instruktør Lothar Krause i en pressemeddelelse.

Ligesom forestillingens scenograf Annette Mahlendorf er han tilknyttet Theater Hof i Tyskland.

Gratis optakt

Alle rollerne er dobbeltbesatte på den lange danmarksturné. Publikum kan blandt andet møde Kari Postma og Elin Pritchard i rollen som Violetta Valéry, Jung Soo Yun og Adam Frandsen som Alfredo Germont og Trond Halstein Moe og Fabio Previati som Alfredos far, Giorgio Germont. Desuden medvirker Den Jyske Operas Kor og skiftende symfoniorkestre på turneen.

Som optakt til "La Traviata" kan publikum 20. januar kl. 13 møde Kari Postma, Jung Soo Yun og Trond Halstein Moe, som vil give musikalske smagsprøver fra forestillingen, mens Leif Balthzersen giver en introduktion til operaens handling og temaer. Det er ganske gratis.

"La Traviata" vises i Musikhuset Aarhus 1. - 10 februar.

Opera: Verdis klassiker indtager Musikhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce