Opskrift: Klassiker med et twist og den hjemmelavede veganer-bøf


Opskrift: Klassiker med et twist og den hjemmelavede veganer-bøf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Herunder får du madredaktørens opskrift på henholdsvis en klassisk burger og en vegansk burger med hjemmelavet bøf.

1

Burger med kiks/havregryn

Plantefars eller hakket kød, to gode bud til en burger fredag aften. Koriander giver et grønt smæk, og burgerbollen fra Meny er blød og let. Bøffen på billedet er lavet af kikærter og majs. Foto: Vibeke Volder

Ingredienser: Et pund hakket oksekød, fem kiks som bisca, tuc eller andet meget tør kiks. Alternativt fine havregryn. Chili, cayennepeber, oregano, løgpulver og hvidløgspulver, paprika, salt og friskkværnet peber. Et æg og en sjat fløde - fløden må gerne være for gammel, men det er ikke et krav... Salat, syltede agurker, skivet tomat, bacon og ketchup som tilbehør. Burgerboller - lav dem selv eller køb eventuelt briocheboller i Meny, som er bløde og lette.

Fremgangsmåde: Bland farsen - enten med de knuste kiks eller havregryn - plus resten af ingredienserne og lad den hvile et stykke tid. Form bøfferne, og du kan stakke dem med mellemlagspapir, hvis der er mange. Steg bøfferne og læg eventuelt en skive af de foretrukne ost på det sidste minut eller to. Med fløde og kiks bliver farsen mere dejagtig, og stegeskorpen kan få lidt karakter af panering. Man kan med fordel stege dem i hold på fire af gangen, så de er friske og varme ved bordet. Lav burgerbollerne ved bordet med det foretrukne tilbehør.

2

Den veganske burger

Plantefars eller hakket kød, to gode bud til en burger fredag aften. Koriander giver et grønt smæk, og burgerbollen fra Meny er blød og let. Bøffen på billedet er lavet af kikærter og majs. Foto: Vibeke Volder

Ingredienser: En dåse kikærter. Omkring 300 gram dåsemajs. Frisk koriander, tørret koriander, spidskommen, paprika, salt og saften fra en halv citron. Lidt mel. Salathoved, modne tomater, tomatketchup. Burgerboller.

Fremgangsmåde: Hæld vandet fra kikærter og majs og hæld dem i en food processor. Pluk korianderblade og hæld halvdelen i blenderen sammen med alle stilkene, inden du tilsætter krydderierne. Blend indtil du har en passende konsistens med den tekstur, du ønsker. Form fire bøffer på to centimeters tykkelse af farsen på en bordplade med lidt mel og sæt dem på køl en halv times tid, så de kan sætte sig. Steg bøfferne ved middel varme i olie en halv snes minutter og vend ofte - de bliver hurtigt brankede. Hæld lidt ketchup på bollen, pynt med skivet tomat, salatblade og det sidste koriander. Server med en grøn salat.

Opskrift: Klassiker med et twist og den hjemmelavede veganer-bøf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce