Orglet folder sig ud i nyt musikalsk selskab

Til festivalåbningskoncerten 8. november er Anders Koppel selv solist i sin spritnye Hammondorgelkoncert . PR-foto

Orglet folder sig ud i nyt musikalsk selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et orgel kan andet end hjælpe til med salmesang. Aarhus Symfoniske Orgelfestival demonstrerer det store instruments rækkevidde.

Aarhus: Aarhus Symfoniske Orgelfestival har sat sig for at vise, at orglet er meget mere end kirkegang og solokoncerter. Og ved festivalen, som holdes hvert andet år, kan man i år opleve orglet i koncertsalen, til balletten, i operaen, sammen med messingblæsere, sammen med kor - og meget mere.

Aarhus Symfoniorkester medvirker med to store koncerter - den ene af dem oven i købet med en uropførelse: Til festivalåbningskoncerten den 8. november kan man opleve uropførelsen af den danske komponist Anders Koppels Hammondorgelkoncert - med komponisten selv som solist.

Barrett kommer med "Planeterne"

Festivalen strækker sig også ud over Aarhus' grænser - både i form af koncerter i Mariager, og i gæster udefra: Randers Kammerorkester deltager også i år i festivalen. I Den Gamle By kan man også opleve en barokopera med indlagte orgelkoncerter i pauserne. Det Jyske Musikkonservatorium lægger både musikere og sangere til koncerten.

En række internationale stjerner kommer for at optræde, herunder organister fra Tyskland, Sverige, Frankrig - og så langt væk som Mexico.

Og alle aldre bliver tilgodeset med orgelmusik: Sigurd Barrett har skabt et nyt projekt til festivalen, nemlig "Hør stjernerne!", hvor han fortæller om himmelrummet og byder på Gustav Holsts musik "Planeterne", som ellers normalt kræver et helt symfoniorkester. Til koncerten har eleverne fra Eriksminde Efterskole desuden skabt film, der bliver vist på lærredet i Symfonisk sal, og balletbørn fra Aarhus Balletakademi danser til musikken.

Orglet folder sig ud i nyt musikalsk selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce