'Røde' om Lisbeth Dahls søn: Han har en naturlig tilgang til musical

Gustav Wolter (til venstre) og Kurt Ravn er klar til forestillingerne i Hermans. Foto: Axel Schütt

'Røde' om Lisbeth Dahls søn: Han har en naturlig tilgang til musical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurt Ravn og Gustav Wolter er to af et stort hold i musicalen "Midt om natten", som begejstrer publikum og nu er i Aarhus

AARHUS: "Midt om natten" er i Aarhus. Efter bølger af begejstring i København, Aalborg og Holstebro er den store skare af skuespillere og musikere rykket ind på scenen i Hermans i Tivoli Friheden.

Den rutinerede, folkekære Kurt Ravn, skuespilleren med den store sangstemme, og den mindre kendte Gustav Wolter er to af aktørerne, der nyder det solrige forår i Aarhus og de smukke omgivelser i forlystelsesparken.

Når der da ikke lige er prøver.

For selv om de har spillet fortællingen om frihedsdrømme, kærlighed og spirende oprør 70 gange med den i aftes, så er der helt nye betingelser på scenen i Hermans.

- Det er en stor forestilling på en lille scene, siger Peter Sindberg, der sammen med Hans N. Hansen, tidligere direktør i Musikhuset Aarhus, har købt forestillingen og viser den rundt i landet.

- Stedet er lille, men velegnet til forestillingen i salen, der rummer 800 tilhørere, siger Peter Sindberg.

Midt om natten
  • "Midt om natten" foregår i København i midten af 1980'erne. Vennerne Arnold og Benny opretter minifristaden Haveje i protest mod det politiske styre. Haveje bygger på drømmen om et samfund, hvor der er lighed, frihed og broderskab samt masser af kærlighed. Det sorgløse liv på Haveje varer dog kort. Snart sætter stoffer, rockere, boligspekulanter og ikke mindst købmandens datter Susan Himmelblå det tætte venskab mellem Arnold og Benny på alvorlige prøver. I musicalen bliver der føjet nye facetter til historien og dens karakterer i forhold til filmen, så publikum også får et bud på, hvad der er sket efter fribyttertiden på Haveje.
  • Holdet af kunstnere tæller blandt andre Kurt Ravn (Arnold som ældre), Gustav Wolter (Benny), Troels Malling (Arnold som ung), Lise Baastrup (Susan Himmelblå), Sigurd Holmen Le Dous (Christoffer), Allan Mortensen (Tusindfryd), Jimmy Jørgensen (rockerleder), Pernille Højmark (Kranen), Max Hansen (Buhmand), Jesper Lohmann (Charles) og mange flere.
  • Premiere i Hermans i Tivoli Friheden i aftes. Spiller til 27. maj.
På scenen, hvor der er gang i den. Fra vensttre Gustav Wolter, Lise Baastrup og Troels Malling. Foto: Miklos Szabo
På scenen, hvor der er gang i den. Fra vensttre Gustav Wolter, Lise Baastrup og Troels Malling. Foto: Miklos Szabo

Glad for Aarhus

Gustav Wolter, 27 år, og Kurt Ravn, 70 år, glæder sig til at spille i Aarhus, hvor Kurt Ravn viser sin alsidighed. Han giver også julekoncerter i Sct. Pauls Kirke, og næste forår spiller "Røde" fra Danmarks elskede Matador-serie med i Den Jyske Operas "Maria de Buenos Aires".

- Jeg bliver altid glad, når jeg kommer til Aarhus. Jeg elsker byen, her er så smukt, og folk er søde. Det er måske mere atmosfæren end en direkte følelse, siger Gustav Wolter, der hverken har spillet musical eller teater før. Han er musiker og har de seneste seks-syv år underholdt en del i Aarhus, især spillet musik ved lukkede firmaforestillinger.

Hans mor kender vi alle: Skuespilleren Lisbeth Dahl, der så hans første optræden med "Midt om natten" i Tivoli i København.

- Hun var rørt og glad, siger Peter Sindberg, der talte med Lisbeth Dahl lige efter forestillingen.

- Jeg kunne godt mærke på hende, at hun var tilfreds, føjer Gustav Wolter til. Han synes, det er "udfordrende og hamrende morsomt" at være med i "Midt om natten".

- Han har en naturlig tilgang til musical og er god til replikkerne. Skuespillerskole, det skal han ikke gå på, føjer den erfarne Kurt Ravn til med et smil.

Mere at vide

- Alt har sin charme, siger Kurt Ravn, da vi berører hans mange sider - skuespil, opera, julekoncerter og nu musical.

- Der er mange muligheder i branchen, og med min alder har jeg ikke det store behov for at stå på en teaterscene hver aften. I "Midt om natten" er der energi og glæde, og selv om vi har spillet den mange gange, er vi ikke trætte af den, siger Kurt Ravn.

- Der er bred enighed i truppen om, at vi kan lide den, og publikum har været begejstret overalt. Folk har stået op og jublet, selv i Holstebro og Aalborg, hvor der skal mere til at bringe stemningen højt op end i København, siger Gustav Wolter.

Hans karriere begyndte, da hans far David Wolter hørte ham spille "Blackbird" på guitar efter at faren havde spillet den.

- Jeg skulle have en guitar, sagde han og fandt en i Den Blå Avis. Og jeg har spillet siden, siger Gustav Wolter og tilføjer:

- "Midt om natten" sluttede lidt uforløst i filmen, men her får vi mere med om, hvordan det siden gik nogle af personerne. Og Susan Himmelblå dukker op.

Et sted bliver Matador vist på en tv-skærm på scenen, mens Kurt Ravn er i sin rolle som den ældre Arnold. På skærmen optræder han som Røde.

- Tv-skærmen står i den ene side af scene, så ikke alle blandt publikum opdager det. Men nogle gør, og så smiler de, siger Ravn, der ikke selv kan se skærmen fra sin plads på scenen.

'Røde' om Lisbeth Dahls søn: Han har en naturlig tilgang til musical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce