Så skal der uddeles scenekunstpriser: Vær med til at stemme på din favorit

- Mange af os i salen havde nok et par grønlandske klichéer i hovedet. Men de fire grønlandske spillere (fra venstre: Hans-Henrik Poulsen, Miki Jacobsen, Klaus Geisler og Kristian Mølgaard) viste os noget helt andet, skriver juryen i sin begrundelse for at nominere "Den Grønlandske Mand" af Teater Freeze Production og Grønlands Nationalteater til Scenekunstens Forestillingspris. Foto: Flemming Krogh

Så skal der uddeles scenekunstpriser: Vær med til at stemme på din favorit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For sjette gang i træk uddeler Performing Arts Platform priser til det århusianske scenekunstmiljø. Denne gang er der to priser og en anerkendelse på spil.

AARHUS: Det lokale scenekunstmiljø er klar til at hædre de kolleger, som har gjort det ekstra godt i 2018.

"Scenekunstens Priser" er blevet en tradition, og det er nu sjette gang, at Performing Arts Platform uddeler to priser til det århusianske scenekunstmiljø.

Priserne har i år skiftet navn til Scenekunstens Forestillingspris, som går til årets forestilling, og Årets Applaus, som er scenekunstens ærespris, så det står mere klart, hvilke kriterier der ligger til grund for priserne.

De to priser tilfaldt sidste år dansekompagniet Don Gnu og Jesper de Neergaard, leder af Bora Bora.

Scenekunstprisens jury, som har udpeget de nominerede, består af Astrid Guldhammer, dramaturg, skuespiller og dramapædagog, Dorthe Hansen Carlsen, skuespiller, Erik Farmann, kulturjournalist og tidligere underviser på Journalisthøjskolen, Mette Rønne, skuespiller, teaterleder og kulturentreprenør, og Jakob D. A. Nicolaisen, journalist og kommunikationsrådgiver.

Det er også juryen, der bestemmer, hvem der denne gang skal modtage Årets Applaus. Prisen går til en person eller organisation, der på særlig vis har gjort en stor indsats for det århusianske scenekunstmiljø.

Scenekunstpriser 2018
Performing Arts Platform, Aarhus' udviklings- og netværksplatform for scenekunst, uddeler to priser til det århusianske scenekunstmiljø: Årets Forestilling (Scenekunstens Forestillingspris) og Årets Applaus (Scenekunstens Ærespris).Årets Forestilling bliver afgjort af publikum, mens en jury bestemmer, hvem der skal have Årets Applaus.

Publikum kan stemme på de tre nominerede forestillinger frem til 25. januar kl. 12. Der bliver trukket lod om billetter til to forestillinger blandt deltagerne i afstemningen.

De nominerede til Årets Forestilling 2018 (Scenekunstens Forestillingspris): "Passageren", Den Jyske Opera "En Spøgelseshistorie", Teaterhuset Filuren "Den Grønlandske Mand", Teater Freeze Production og Grønlands Nationalteater

Tidligere vindere af Publikumsprisen/Årets Forestilling: Don Gnu for danseforestillingen, "A Snowball's Chance in Hell", (2018) Theatret Thalias Tjenere for børneforestillingen "Store Illusioner" (2016) Den Jyske Opera for "Don Quichotte" (2015) Primdahl & Schwarz for "Faldet 2.0", Don Gnu for "Kvinde kend dit skab" (2013).

Tidligere vindere af Scenekunstprisen: Jesper de Neergaard, leder af Bora Bora (2018) Janicke Branth, rektor for dramatikeruddannelsen (2016), Ernst Steen Hansen, leder af kulturforeningen Pappagallo (2015), Christian Ludvigsen, tidligere lektor på Institut for dramaturgi (2014) Hanne Trap Friis, instruktør og leder af Teater Freeze Production (2013)
- Morten Kamuk Andersen, der har skabt det foruroligende scenebillede, står sammen med Kaja Kamuk for et stramt manuskript til en dobbeltbundet ungdomsforestilling, der midt i uhyggen handler om identitet, lyder det i begrundelsen for at
- Morten Kamuk Andersen, der har skabt det foruroligende scenebillede, står sammen med Kaja Kamuk for et stramt manuskript til en dobbeltbundet ungdomsforestilling, der midt i uhyggen handler om identitet, lyder det i begrundelsen for at "En Spøgelseshistorie" på Filuren er nomineret til årets forestilling. Pressefoto

De nominerede er...

Juryen har traditionen tro nomineret tre lokale forestillinger, som publikum kan give en stemme:

"Passageren" af Den Jyske Opera. - Et dramatisk og filosofisk påtrængende emne sat i moderne effektfuld og inddragende musik af Mieczyslaw Weinberg. Operaen kræver, at man følger med i det konglomerat af informationer, stemninger, sprog og ikke mindst fortielser, som væves sikkert sammen til en fortælling, der fængsler fra ouverturens første tone til sangernes sidste konfrontation på scenen.

"En Spøgelseshistorie" af Teaterhuset Filuren. - "En spøgelseshistorie" er ikke blot er en gyser, men også en historie om at blive fornægtet af sin egen mor og være angst for at miste sig selv. Fortællingens indre uhygge forstærkes af en bestandigt overraskende scenografi med skærende lyssætninger og suggererende lydspor. (..) en dobbeltbundet ungdomsforestilling, der midt i uhyggen handler om identitet.

"Den Grønlandske Mand" af Teater Freeze Production og Grønlands Nationalteater. - Mange af os i salen havde nok et par grønlandske klichéer i hovedet (..) Men de fire grønlandske spillere viste os noget helt andet: Mænd fuld af vilje og lidenskab; længsel og humor. Modbilledet virkede overbevisende, først og fremmest på grund af de fire personligheders dybe, autentiske klangbund.

Publikum kan stemme på de tre nominerede forestillinger her: https://goo.gl/forms/p2xPddjOqSnHj6I33 frem til 25. januar kl. 12.

Fakta
- Den Jyske Operas nye operachef Philipp Kochheim, som selv har iscenesat, (..) har truffet et overraskende og sikkert valg med
- Den Jyske Operas nye operachef Philipp Kochheim, som selv har iscenesat, (..) har truffet et overraskende og sikkert valg med "Passageren". Et dramatisk og filosofisk påtrængende emne sat i moderne effektfuld og inddragende musik af Mieczys?aw Weinberg, skriver juryen i sin motivering. "Passageren" er nomineret til årets forestilling. Foto: Kåre Viemose

Nyt skulderklap

Tidligere år er der kun blevet givet to scenekunstpriser. Men som et nyt tiltag er der i år tilføjet en ekstra anerkendelse til buketten af 'roser' - Årets Pinspot, Scenekunstens Anerkendelse.

- Når vi skal finde ud af, hvad der gør en forskel på udviklingen af scenekunsten i Aarhus, støder vi nogle gange på et initiativ udenfor det professionelle lag, som er værd at holde øje med. Her er det rart at kunne give et skulderklap. Årets Pinspot er ikke en pris, men en anerkendelse, og den gives ikke nødvendigvis hvert år, forklarer Charlotte Mors, leder af Performing Arts Platform.

De tre prismodtagere afsløres til Performing Arts Platforms nytårskur fredag 25. januar kl. 16-18. Det foregår på 1. sal i Valdemarsgade 1G på Brobjergskolen i Aarhus.

Så skal der uddeles scenekunstpriser: Vær med til at stemme på din favorit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce