Sådan kan et soundtrack til Danmark også lyde

Forskelligheden er styrken, mener medlemmerne i Hudna. Fra venstre Yossi Karutchi, Orhan Özgür Turan og Søren Bigum. PR-foto.


Sådan kan et soundtrack til Danmark også lyde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den århusianske trio Hudna blander musiktraditioner og forskellige kulturbaggrunde. Onsdag aften optræder bandet på Atlas.

Det kan være meget sundt at få rusket lidt op i sit verdensbillede.

Det er netop hvad den århusianske trio Hudna har stilet efter de seneste tre-fire år.

De tre musikere; Orhan Özgür Turan, Søren Bigum og Yossi Karutchi er en bemærkelsesværdig størrelse.

Med rødder i henholdsvis Tyrkiet, Danmark og Israel, har trioen med stort overskud blandet traditionel tyrkisk folkemusik med mellemøstlige takter og toner samt vestlig roots-musik.

Instrumenteringen på det fortrinsvis instrumentale debutalbum fra sidste år tæller således den tyrkiske folkemusiks strengeinstrument baglama, Mellemøstens oud samt banjo, dobro og guitarer.

Hudna er blevet hædret ved flere lejligheder ved Danish Music Awards. I sommer optrådte bandet på årets Roskilde Festival.

Både herhjemme og i udlandet har bandets lyd vundet genklang.

»Vi har spillet en masse koncerter, siden vi udgav debutalbummet, og det har udviklet sig i mange retninger«, fortæller guitaristen Søren Bigum.

»Nogle aftener fremstår vi nærmest som et psych-rockband; andre gange er vi mere et stille folk-band. Det ser vi kun som et udtryk for, at man som kunstner er i bevægelse.«

»Desuden er vi begyndt også at tage udgangspunkt i den danske sangskat«, fortæller Yossi Karutchi og nævner Jakob Knudsens over 100 år gamle salme »Se Nu Stiger Solen« som en personlig favorit.

Det kan lyde som en kliché, men forskelligheden er styrken i Hudna. Sådan lyder det i hvert fald samstemmende fra Søren Bigum og Yossi Karutchi.

»Jeg læste på et tidspunkt om en virksomhed i Canada, hvor der var mange forskellige kulturer repræsenteret på arbejdspladsen. Det fordrede kort og godt en masse forskellige ideer. Det samme gælder for os,« siger Søren Bigum.

»Det handler ikke kun om musikken. Det handler ligeså meget om at lære noget om hinanden. Hvilket kan være et billede, som andre kan bruge som et godt eksempel.«

Han fortsætter:

»Forudsætningen for udvikling er en forstyrrelse af dit verdensbillede. Jeg har da været usikker på mig selv i løbet af tiden med det her band. Det kan man enten møde med modstand og frygt eller med åbenhed. Det gælder jo uanset hvad man arbejder med eller med hvem, man omgiver sig med.«

Yossi Karutchi nikker:

»Inklusion er et af nøgleordene«, siger han.

»Du kan se det som soundtrack til, hvordan Danmark også kan lyde,« bemærker Søren Bigum.

Århusiansk trio bestående af Orhan Özgür Turan, Søren Bigum samt Yossi Karutchi.
De tre musikere har rødder i henholdsvis Tyrkiet, Danmark og Israel.
Hudna udgav i 2013 et selvbetitlet debutalbum og vandt året efter en pris ved Danish Music Awards World.
Bandet optrådte på Roskilde Festival i år.
Onsdag 30. september gæster trioen Atlas i Aarhus.
Hudna betyder våbenhvile på arabisk.

Sådan kan et soundtrack til Danmark også lyde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce