Skabere af undervandskoncert støttes af kunstrådet

Between Music, som har skabt de enestående undervandskoncerter Aqua Sonic, modtager et tre-årigt basistilskud fra Aarhus Kommunes Kunstråd. PR-foto

Skabere af undervandskoncert støttes af kunstrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århusianske undervandskunstnere modtager et tre-årigt basistilskud af Kunstrådet.

AARHUS: Ensemblet Between Music har rejst verden rundt med deres undervandskoncert Aqua Sonic. Her bliver fem musikere nedsunket i hver deres menneskestore akvarium, hvor de spiller på specialbyggede instrumenter. Det århusianske orkester er det første af sin art, der spiller under vand, og det vækker international anerkendelse.

Between Music blev i maj blevet hædret for Aqua Sonic af verdens førende organisation for kreativ kommunikation, Art Directors Club og tildelt en ADC Award i New York, og i oktober spillede Between Music for 5500 publikummer i Hong Kong.

Nu har Aarhus Kommunes Kunstråd valgt at give et tre-årig basistilskud til den særegne gruppe.

Kunstrådets formand Gunvor Ganer Krejberg udtaler om baggrunden for støtten:

- Between Music placerer sig i krydsfeltet mellem musik, scenekunst, installation og ny teknologi og er et glimrende eksempel på nyskabende kunstnere og kunstværker, der går på tværs af genrer og målgrupper, og som sprænger og udvider rammerne for det kunstneriske rum. Vi håber, at basistilskuddet kan give gruppen en tiltrængt håndsrækning og arbejdsro til at skabe nye værker og en forretningsmodel, der kan løfte dem til nye højder og muligheder.

Støtten fra Aarhus Kommunes Kunstråd kommer på et ekstremt vigtigt tidspunkt, lyder det fra Between Music:

- Vi kan nu få den arbejdsro vi har brug for, for at fundere vores strategi, og indgå nye partnerskaber med internationale scener og festivaler, som skal løfte Between Musics nye projekter ind i fremtiden, udtaler kunstnerisk leder, Laila Skovmand, der sammen med resten af Aqua Sonic-holdet snart skal opføre koncerten i Tyskland, Polen og Holland.

Med basistilskuddet følger en bevilling på 250.000 kroner i 2019 og 275.000 kroner i henholdsvis 2020 og 2021.

Kunstrådet
Aarhus Kommunes Kunstråd har blandt andet støttet følgende projekter: o Grow OP! operafestival for børn o Forlaget Silkefyrets bogmesse for mikroforlag på Godsbanen o Kunsthåndværkeren Line Kramhøfts udvikling af tredimensionelle tekstilflader o Rum 46 og Spanien 19Cs udstillingsprogram i 2019 o Teater Refleksions dukketeaterforestilling "I nattens lys" på europaturnéDet nye Kunstråd tiltrådte 1. januar 2018 og består de næste fire år af: Gunvor Ganer Krejberg (formand), Else Ploug Isaksen, Mette Dahl Kristensen, Kasper Daugaard Poulsen, Thorkild Andreasen og Birgitte Ejdrup Kristensen.
Laila Skovmand, kunstnerisk leder af Between Music, har brugt over ti års på at skabe koncertformatet  Aqua Sonic og udvikle de specielle instrumenter til formålet sammen med sin mand og musikerkollega, Robert Karlsson. Between Music har netop modtaget det tre-årige basistilskud fra Kunstrådet. Arkivfoto: Line Nordentoft
Laila Skovmand, kunstnerisk leder af Between Music, har brugt over ti års på at skabe koncertformatet Aqua Sonic og udvikle de specielle instrumenter til formålet sammen med sin mand og musikerkollega, Robert Karlsson. Between Music har netop modtaget det tre-årige basistilskud fra Kunstrådet. Arkivfoto: Line Nordentoft

Cirka 2 mio. kroner uddelt

Kunstrådet i Aarhus giver omkring seks millioner kroner om året til projekter, og der er uddeling tre gange om året.

Foruden den tre-årige basisstøtte til undervandsensemblet, har Kunstrådet uddelt cirka 2 mio. kroner fra Kulturudviklingspuljen til et stærkt ansøgerfelt, der repræsenterer et stort spektrum af genrer og kunstneriske udtryk, lyder det fra Kunstrådet.

- Med afsæt i høj kunstnerisk kvalitet, er vi meget optagede af, at de støttede projekter er nogle, borgerne og de kunstneriske miljøer i Aarhus på den ene eller anden måde får glæde af, udtaler Gunvor Ganer Krejberg.

Undervandskoncerten Aqua Sonic, der under kulturhovedstadsåret blev vist i sin fulde længde på Godsbanen, vender 1. februar 2019 tilbage på Åbne Scene samme sted.

Skabere af undervandskoncert støttes af kunstrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce