Skæve røverhistorier udløste bøger til klassen


Skæve røverhistorier udløste bøger til klassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12 skoleklasser deltog i avisens skrivekonkurrence »Aarhus - med løg på!«. Mandag blev de fire vindere hædret.

Fantasien blandt de århusianske skoleelever lever i bedste velgående. Det stor klart, da Århus Stiftstidende i samarbejde med forfatter Boris Boll-Johansen, LaserTryk.dk og ScandinavianBook satte fire klassesæt af bogen »Aarhusianske godnathistorier« på højkant. For at få fingrene i bøger til hele klassen skulle eleverne nemlig skrive en rigtig røverhistorie om Aarhus.

Konkurrencen var for 3.-7. klasser i Aarhus Kommune, og 12 klasser valgte at være med i dysten.

Et dommerpanel bestående af børn og ungerådmand Bünyamin Simsek (V), leder af Skrivekunstskolen i Aarhus, Christian Djurhuus, forfatter Boris Boll-Johansen, direktør Lasse Mortensen, Scandinavian Book, og denne journalist på Århus Stiftstidende, kunne herefter kaste sig over historier, hvor monstre, tidsmaskiner, spøgelser og trolde fik forvandlet Aarhus til en helt anden by, end vi normalt kender den.

»Historierne indeholder viden om vores by, og eleverne får fine og forskellige noveller ud af at fortælle skæve løgnehistorier om Aarhus. Vi kan ikke få nok af god fantasi, vakse ideer og evnen til at se på sin omverden med undrende øjne,« lød det fra rådmand Simsek efter at have læst elevernes historier, der sprudlede af fantasi.

Mandag formiddag var de fire heldige klasser så samlet til en fælles overrækkelse af de mange bøger.

Her hilste de på bogens forfatter, Boris Boll-Johansen, og fik et par ord med på vejen.

»Det har været en fornøjelse, at læse jeres historier,« sagde Boris Boll-Johansen, der takkede de cirka 100 fremmødte elever for deres finurlige bidrag.

Lucas Pham og Rasmus Thulstrup fra Malling Skole, havde skrevet historien i samarbejde med deres klassekammerater i 3.b.

»Alle i klassen fandt på ideer, og så skrev vi det hele ind i et Word-dokument. Det har været rigtig fedt, at være med,« sagde de to drenge.

Det samme syntes Mia Matilde Ulrich Sørensen, fra 5.a. på Næshøjskolen:

»Og så er det også dejligt at vinde,« sagde hun, inden turen igen gik tilbage på skolen.

Skæve røverhistorier udløste bøger til klassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce