Sne, regn eller blæst? Filurens årstidsfabrik skaber kuk i årstiderne

Filuren er klar med en ny forestilling for børn i alderen fire til otte år. I "Årstidsfabrikken" kan de møde maskinpasseren Geo (Morten Kamuk Andersen) og årstidsblomsten Flora (Linda Fallentin), der får skabt rav i årstidernes skiften. Foto: Axel Schütt

Sne, regn eller blæst? Filurens årstidsfabrik skaber kuk i årstiderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venskabet mellem den regelrette maskinmester Geo og den impulsive årstidsblomst Flora bliver sat på en prøve i Filurens nye forestilling "Årstidsfabrikken" for de fire til otteårige.

AARHUS: Øjnene har noget at gå på oplevelse i i Filurens nye forestilling "Årstidsfabrikken". I en testkabine kan der både fremtrylles regn, sne og blæst, og den store årstidsmaskine er fyldt med dingenoter og dimser, håndtag, visere og knapper, som pirrer nysgerrigheden hos publikum.

Og hos Flora, en årstidsblomst som ikke kan lade være med at pille ved maskinen, når hendes ven, den tekniske Geo, er faldet i søvn. Maskinen går i stykker og så starter balladen, for hun kan ikke huske, hvordan det nu er med de der årstider. Der går kuk i kalenderen og venskabet mellem de to.

Theresa Grønning er instruktør på forestillingen der er for børn i alderen fire til otte år.

- Det er sjovt at lave teater for den målgruppe, fordi de sanser så meget. Deres indlevelsesevne er så fantastisk og meget forstærket i forhold til os voksne. Hvis man rammer dem, så går historierne helt ind, siger hun.

Som årstidsblomsten Flora ses Linda Fallentin, der også tidligere har laver børneforestillinger på Filuren med sit eget teater, Thalias Tjenere.

- Flora er en rigtig pilfinger, som ikke altid gør, hvad der bliver sagt, fortæller hun smilende.

Årstidsblomsten kan ikke huske noget, når hun vågner fra sin dvale, så sammen med publikum 'genhusker' hun, hvilke karakteristika der hører til de enkelte årstider.

Årstidsfabrikken
Årstidsfabrikken spiller på Filuren til og med 25. februar.

Idé: Stig Reggelsen Skjold

Tekst: Morten Kamuk Andersen, Linda Fallentin og Theresa Grønning

Instruktør: Theresa D. Grønning, assistent: Sofie Amalie Rasmussen

Medvirkende: Morten Kamuk Andersen og Linda Fallentin

Scenografi: Morten Kamuk Andersen

Lys: Jesper Munk Jepsson, kostumer: Kathrina Hjort Vilsgaard

Musik: Katinka Bak Bramsen

Produktion: Teaterhuset Filuren og Fæhovedets Teater

Morten Kamuk Andersen er scenograf på Filuren og har bygget "Årstidsfabrikkens" fantastiske maskine. Derudover spiller han med i forestillingen. Foto: Axel Schütt

Venner, så uvenner

Morten Kamuk Andersen har bygget den fantasifulde maskine i scenografien og spiller desuden den regelrette Geo, som har styr på det med årstidernes skiften, men ikke helt styr på sin ven, Flora.

Han arbejder til daglig som scenograf på Filuren. Det er første gang han også er skuespiller her på stedet.

- Målet var lidt at lave en scenografi, hvor man virkelig får lyst til at pille. Jeg havde også lidt en tanke om, at der skulle være lidt til drengene. Det skulle være som at komme ud i sin morfars garage, hvor der er en masse forskellige dingenoter. Det er sjovt at kunne lege så meget med de forskellige effekter, siger han.

- Det er fantastisk at se børnene komme ind og sætte sig. Forestillingen er ikke engang begyndt endnu, men de sidder og siger "wauw", når de ser maskinen, fortæller Theresa Grønning.

Et lille kabinet taler til sanserne. Her er en kasse med fuglekvidder og et glas med duft af nyslået græs, der kan bruges som ingredienser i årstidsmaskinen.

- Vi snakker også om gode lege, og hvad man laver på de forskellige årstider. Det er også noget, som børnene genkender, siger Linda Fallentin.

Teatersalen er gjort mindre, så maskinen virker endnu mere overvældende i rummet. Det er også med til at give en mere intim forestilling.

Holdet bag forestillingen kan mærke, at temaerne vækker genkendelse i publikum.

- Det med at blive venner igen, selv om man har været uvenner, det gik de meget op i. Det var tydeligt, at der rammer vi ned i noget, som man snakker meget om i børnehaven, siger Theresa Grønning.

De skiftende årstider har fået en stemme af Katinka Bak Bramsen, der har komponeret musik og lyd til forestillingen. Hun har tidligere gået på Filurens talentlinje, og studerer nu Æstetik og kultur på Aarhus Universitet.

"Årstidsfabrikken" spiller til og med 25. februar på Filuren i Musikhuset Aarhus.

Det lille kabinet indeholder duften af nyslået græs, torden og fuglekvidder. Ingredienser som alle kommer i årstidsmaskinen. Fra venstre instruktør Therese Grønning, scenograf og skuespiller Morten Kamuk Andersen og skuespiller Linda Fallentin. Foto: Axel Schütt

I testkabinen kan der laves sne, regn og vind, så vejret kan blive afprøvet, inden det sendes ud over det ganske land. Foto: Axel Schütt

Sne, regn eller blæst? Filurens årstidsfabrik skaber kuk i årstiderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce