Sofie Linde: Malmros er en kunstner

- Nils Malmros er vildt vigtig, ikke bare for Aarhus men for dansk historie fortælling i det hele taget, siger tv-vært Sofie Linde, der som 15 årig spillede med i filmen "Kærestesorger". Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Sofie Linde: Malmros er en kunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag kender de fleste Sofie Linde fra X-Factor og som populær vært i børneprogrammer på DR. Men allerede som 15-årig var hun til casting på Nils Malmros' film "Kærestesorger", og var i tre år en del af holdet på filmen.

AARHUS: - Hvis du var fra Aarhus-området, så var det ikke noget, som dengang gik usagt hen, at der var en casting. Så jeg tænkte, lad os bruge en hyggelig dag på det. Så skete der lidt, lyder det bramfrit fra Sofie Linde, der er opvokset i Odder.

Hun husker, castingen en speciel og lidt skør oplevelse.

- Vi skulle stå i en rundkreds og sige: Ved du, hvorfor Mona Lisa aldrig lukker munden op? Det er fordi, den er fuld af klister. En virkelig dårlig joke, som han åbenbart kan se lyset i, siger Sofie Linde, som fra den seance gik videre til næste del af castingen.

Senere fik hun et brev med en håndskrevet seddel fra Malmros om, at de syntes, hun var rigtig god men desværre for gammel til at være med.

- Han havde læst det som om, at jeg var 87'er i stedet for 89'er. Nogle uger efter ringede han og snakkede med mig. Da det gik op for ham, at jeg kun var 15, kunne han godt bruge mig alligevel, fortæller Sofie Linde, der fik rollen som Liselotte, veninden til hovedpersonen Agnete i filmen "Kærestesorger".

Stiften talte med den 19 årige Sofie Linde Lauridsen fra Odder i forbindelse med premieren på
Stiften talte med den 19 årige Sofie Linde Lauridsen fra Odder i forbindelse med premieren på "Kærestesorger" tilbage i 2009. Dengang boede hun i London, men var hjemme for premieren på Nils Malmros-filmen. Arkivfoto: Jens Thaysen

Tag chancen

Optagelserne stod på i tre år, mens Sofie Linde selv gik på gymnasiet i Odder.

- Det var nogle skægge år. Nils Malmros er enormt sød og dedikeret. Han lever for sine film og er perfektionistisk i forhold til, at de skal være den rigtige historie tro. Det var meget specielt, men også megafedt. Man stod der som usikker teenager, og han gik bare ind i ens liv og fulgte med. Vi børn blev inviteret i sommerhus og havde det skægt sammen. Vi havde et sindssygt stærkt sammenhold i kraft af, at han syntes, det var vigtigt og var moderator for at få det til at ske, fortæller Sofie Linde, der i dag er 28 år og mor til Trine på seks måneder, som hun har sammen med Joachim Ingversen.

- Malmros er en kunstner, og det var måske mit første møde med sådan en kunstner. Han er god som dagen er lang, og vi elskede ham for den der skøre 'kunstnerhat', han havde på, siger Sofie Linde.

Da filmen senere fik premiere, var hun færdig med gymnasiet og boede i London. Senere begyndte hun at beskæftige sig med tv som vært på DRs børneprogram "Sommer Summarum".

- Det er to vidt forskellige verdener, men det er da klart, at ved at lave en film og omgås Malmros, så får man da banket ind, at man bare skal tage chancen og rykke forrest i bussen, hvis man har lyst til det. Skidt pyt med Janteloven, det gælder om at have det sjovt og fedt. Så på den måde, var det noget, jeg havde med i bagagen, siger Sofie Linde.

Hun tænker tilbage på filmoptagelserne som en fed tid.

- Han kan virkelig noget. Vi bliver lukket ind i hans analyse af sit liv, og det er noget helt særligt. Så jeg er rigtig, rigtig stolt af at have lært ham at kende og følger stadig med i, hvad han laver, siger Sofie Linde, der ønsker filminstruktøren stort tillykke med jubilæet.

Sofie Linde: Malmros er en kunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce