Solen skinnede på bornholmere, belgiere og Spot

Sofie (til højre), Louise og Margot (siddende på jorden), tre belgiske veninder, er på Spot for først gang. Foto: Flemming Krogh

Solen skinnede på bornholmere, belgiere og Spot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spotfestival fik en forrygende start. Det lune vejr trak koncertgæsterne ud på områder med udendørskoncerter og andre steder, hvor man kunne hænge ud.

AARHUS: Det grønne område foran Musikhuset lokker gæster til Spotfestival til at slå sig ned i græsset med en håndbajer. På en område foran Scandinavian Congress Center, som er en slags centrum for Spot Festival, nyder andre gæster de interimistiske træmøbler i hinandens selskab, mens musikken drøner ud af et anlæg, som står på en lille scene.

På den anden side af byens center, har flere hundrede gæster tjekket ind på Aarhus Volume, en populær udendørsscene, som for første gang har fået en meget synlig placering ved den vestlige indgang til kongrescentret.

Tre unge kvinder i let sommertøj er nogle af dem, der nyder musikken fra forskellige DJ's, solen og enkelte øl.

- Her er skønt. Det er første gang, vi er på Spot, men det har allerede været en god oplevelse. I går så vi flere koncerter på scenen på Godsbanen. Det var rigtig godt, nærmest råber Sofie, en belgisk kvinde, som er på festival med sine to veninder.

De tre belgiske festivalgængere har nærmest kun rosende ord om festivalen, som de bestemt vil anbefale til venner og bekendte, når de vender tilbage til hjemlandet efter deres ophold på VIA College i Aarhus.

Skifter retning undervejs

Imens DJ Roger Beattaker skaber chill-out-stemning på pladsen fra sin mikserpult på scenen, sidder en flok bornholmere også i solskinnet, og lytter til musikken - eller er de i virkeligheden mest optaget af at få tømt en flok bajere, som står på bordet foran dem?

- Vi er en gruppe på 15 bornholmere, som har taget turen til Aarhus. Nogle af os har været her før, andre er på Spot for første gang. Det er en fed festival, så vi nyder meget at være her, selv om vi først lige en ankommet, sagde Mads Aarup Kjær.

Spots profil med at præsentere en række upcoming-bands tiltaler de bornholmske festivalgængere.

- Rock, elektronisk - alt det imellem. Indie. Vi hører alt muligt. Vi prøver faktisk at lægge et program for det, vi gerne vil høre, men vi ender altid med at ændre planer undervejs, når vi støder på en koncert, vi ikke havde hørt om på forhånd, lyder det fra Mads Aarup Kjær.

- Når vi støder på nogle søde århusianske piger, ændrer vi da også retning, indskyder Nicolai Hald på bornholmsk, imens han tager en stor slurk af sin fadøl.

Men selvom gruppen af bornholmere har øjnene åbne for de lokale skønheder, kan de faktisk godt klare sig selv. På det punkt.

- Halvdelen af gruppen er piger. Der kommer to af dem der, de er da også søde, siger Mads Aarup Kjær.

Norske eksperimenter

Efterhånden som øllene bliver tømt, dukker flere mennesker op på pladsen her ved Aarhus Volume, men efterhånden også indenfor - på scenerne i området, der også er en del af Spot.

Omring 100 festivalgæster trodser solskinnet udenfor og lokkes ind i mørket i den rytmiske sal i Musikhuset. Her giver norske Sturle Dagsland publikum en ganske særlig opvisning i underlige lyde og 'vildmands-optræden'. Som en norsk naturkraft. Ingen tvivl om at Spot Festival endnu en gang lever op til sit ry for at være eksperimenterende og turde give plads til nye navne, som de færreste kender i forvejen.

Solen skinnede på bornholmere, belgiere og Spot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce