Stem på din favorit: Hvem skal have årets Scenekunstpris?

Teater Refleksion er nomineret til Publikumsprisen for vandreforestillingen "Gerdas Rejse", hvor tilskueren selv går gennem de forskellige verdener. "Men kan teater være teater, når der ikke er nogen medvirkende? Med teaterinstallationen "Gerdas Rejse" slår Teater Refleksion fast, at det ikke er noget problem, når det, man stiller til skue, er tilstrækkeligt inviterende", lyder det i juryens motivering. Foto: Christophe Loiseau

Stem på din favorit: Hvem skal have årets Scenekunstpris?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For femte år i træk skal det århusianske publikum afgøre, hvem der skal løbe af med årets Scenekunstpris. Se de nominerede her.

AARHUS: Det er blevet tid til at give det lokale scenekunstmiljø et stort skulderklap. For femte gang er Performing Arts Platform klar til at uddele to priser til det århusianske scenekunstmiljø - Publikumsprisen og Scenekunstprisen.

I år er nomineringen lidt usædvanlig, fordi den omfatter halvanden sæson. Det sker, da prisen fremover følger kalenderåret og ikke teatersæsonen.

Derfor er der denne gang fire nomineringer til Publikumsprisen mod normalt tre.

Scenekunstprisens jury, som har udpeget de nominerede, består af Astrid Guldhammer, dramaturg, skuespiller og dramapædagog, Dorthe Hansen Carlsen, skuespiller, Erik Farmann, kulturjournalist og tidligere underviser på Journalisthøjskolen, Helle Bach, koreograf og leder af Dadadans, og Kasper Egelund, leder af Performing Arts Platform.

Hvor publikum afgør, hvilken forestilling der skal belønnes med Publikumsprisen, bestemmer juryen, hvem der denne gang skal modtage Scenekunstprisen. Den går traditionen tro til en person eller organisation, der på særlig vis har udmærket sig og gjort en stor indsats for det århusianske scenekunstmiljø.

Sidst gik Scenekunstprisen til Janicke Branth, rektor for dramatikeruddannelsen.

Hvem æren tilfalder i år bliver afsløret 19. januar ved Scenekunstnerisk Nytårskur hos Performing Arts Platform, Aarhus' udviklings- og netværksplatform for scenekunst, der holder til i Valdemarsgade 1G.

Pressemøde på Den gode vilje af Bergman.
Foto: Axel Schütt
Aarhus Teaters "Den gode vilje", som byggede på Ingmar Bergmans skildring af sine forældres stormombruste forhold, er nomineret til Publikumsprisen. Forestillingen havde Mathias Flint og Anne Plauborg Madsen i hovedrollerne som Henrik og Anna. "Det er en særskilt nydelse at opleve, hvordan hovedrollernes to unge, meget nutidige skuespillere færdes selvfølgeligt og stilsikkert i dette transparente univers", skriver juryen i motiveringen. Foto: Axel Schütt
Scenekunstpriser
Det er femte gang Performing Arts Platform uddeler to priser til det århusianske scenekunstmiljø: Publikumsprisen og Scenekunstprisen.Publikumsprisen bliver, som navnet antyder, afgjort af publikum, mens en jury bestemmer, hvem der skal have Scenekunstprisen.

De nominerede til Publikumsprisen 2018:
 • "Den gode vilje", Aarhus Teater
 • "Erasmus Montanus", Aarhus Teater
 • "A Snowball's Chance in Hell", Don Gnu
 • "Gerdas Rejse", Teater Refleksion

Tidligere vindere af Publikumsprisen:
 • Theatret Thalias Tjenere for børneforestillingen "Store Illusioner" (2016)
 • Den Jyske Opera for "Don Quichotte" (2015)
 • Primdahl & Schwarz for "Faldet 2.0"
 • Don Gnu for "Kvinde kend dit skab" (2013).

Tidligere vindere af Scenekunstprisen
 • Janicke Branth, rektor for dramatikeruddannelsen (2016),
 • Ernst Steen Hansen, leder af kulturforeningen Pappagallo (2015),
 • Christian Ludvigsen, tidligere lektor på Institut for dramaturgi (2014)
 • Hanne Trap Friis, instruktør og leder af Teater Freeze Productions (2013).

Og de nominerede er...

Aarhus Teater er i år indstillet for to produktioner, nemlig Holbergs 300 år gamle komedie "Erasmus Montanus", som blev gentænkt i hænderne på Christian Lollike, og Ingmar Bergmanns "Den gode vilje", der for første gang blev sat op på et dansk teater.

"Forestillingen er idérig, vanvittig morsom og uforudsigelig. Hver gang vi i salen tror, at nu har vi regnet den ud, hiver Lollike noget nyt op af hatten," lyder det i juryens motivering af "Erasmus Montanus".

"Når de tre timer og fem minutter er gået - er man som tilskuer ikke træt, men spilvågen, åndelig mættet og oplivet," skriver juryen om "Den gode vilje".

Danseduoen Don Gnu er nomineret til Publikumsprisen for "A Snowball's Chance in Hell". "Det er slap-stick klovnekunst på højt niveau", skriver juryen. Foto: Christoffer Brekne

Som repræsentanter for dansens verden er duoen Don Gnu nomineret for "A Snowball's Chance in Hell": "De to dansere (Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen), der også har koreograferet, udfører denne stilsikre sprogløse komik med imponerende kropslig balance og muskelkraft kombineret med stemningsskabende musik og præcis timing", skriver juryen.

Don Gnu modtog i 2013 Publikumsprisen for "Kvinde kend dit skab".

Teater Refleksion er nomineret for at have skabt en drømmeagtig installation med "Gerdas Rejse", bygget over H. C. Andersens eventyr "Snedronningen". "Det er teatermagi, som kan mærkes", skriver juryen i sin motivering.

Læs juryens fulde motiveringer på Stiften.dk og stem på din favorit på www.scenekunstprisen.dk. Der kan stemmes indtil 19. januar kl. 11.

Aarhus Teaters Reumert-vindende forestilling "Erasmus Montanus" er også blandt de nominerede til Publikumsprisen. "Lollike bringer sammenstødet op til nutiden ved at inddigte et af nutidens brændende debatemner: Bygger det danske samfund på kristne værdier? Nej, hævder Erasmus, det bygger på oplysningstidens ideer såsom ytringsfrihed, lighed og religionsfrihed. Så eskalerer kampen om sandheden", lyder det i motiveringen fra juryen. Foto: Emilia Therese

Stem på din favorit: Hvem skal have årets Scenekunstpris?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce