Strygerseptet med plads til store drømme

Den århusianske strygergruppe Who Killed Bambi er hyret ind til at spille sammen med Father John Misty på dette års Northside festival. Forespørgslen vakte jubel blandt de syv kvinder. Fra venstre Benedikte Borum Poulsen, Johanne Andersson, Mette Dahl Kristensen, Silke Kirstine Ekmann Kidholm og Sophia Larsdottor. Foto: Flemming Krogh

Strygerseptet med plads til store drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag aften er det århusianske strygergruppe Who Killed Bambi på scenen på Northside sammen med Father John Misty. Avisen var med til septettens første fællesøver.

Det bløde babyunderlag og et farverigt aktivitetstæppe bliver trukket til side. Spisebordsstolene bliver sat i en halvcirkel, og så er Who Killed Bambi klar til deres første fællesøver inden Father John Misty-koncerten lørdag aften på Northside.

Snart fyldes Mette Dahl Kristensens dagligstue af vellyd og gåsehuds fremkaldende toner. Strygerensemblet blev dannet i 2009 og har siden specialiseret sig i at spille sammen med rockbands. På CV'et er jobs for Rod Stewart, Oh Land, Teitur, Steffen Brandt, Pernille Rosendahl og Dúné.

- Jeg havde ikke lyst til at spille i et symfoniorkester. Jeg havde tidligere spillet i en masse bands, så det var en naturlig ting at gå videre med, siger Mette Dahl Kristensen, der sammen med Benedikte Borum Poulsen og Louise Drenggaard Jørgensen har været med fra begyndelsen.

- For mig kom det også af en nysgerrighed i forhold til, at vi har nogle traditionelle instrumenter med en historie. Jeg havde lyst til at tage dem ud af de traditionelle rammer og spille god musik på dem, siger Johanne Andersson.

I 2015 udgav Who Killed Bambi en plade med egne numre.

- Som strygere bliver vi ofte hyret ind til at lægge en klassisk lyd på rytmisk musik. Så det er fedt at vise, hvad man også kan med strygeinstrumenter. Vi kan være bandet og ikke bare den pæne flødeskum, siger Johanne Andersson, der fortæller, at septetten går med tanker om at lave et nyt pladeprojekt.

Who Killed Bambi tæller syv faste medlemmer, alle kvinder.

- Det er en følelse af totalt girlpower, griner Johanne Andersson.

- I starten var det noget usagt, men i dag har jeg en agenda i forhold til kvinder i musikbranchen. Jeg vil gerne slå et slag for kvindelige instrumentalister, siger Mette Dahl Kristensen.

- Mange af de bands, vi spiller med består ofte af mænd. Der er vi et godt modspil i en maskulin branche, siger Silke Kirstine Ekmann Kidholm.

Who Killed Bambi
Who Killed Bambi skal spille med Father John Misty på Northside lørdag kl. 20.15.

Den århusianske strygerseptet består af Benedikte Borum Poulsen (cello), Sophia Larsdottor (violin), Silke Kirstine Ekmann Kidhold (violin), Mette Dahl Kristensen (bratsch), Johanne Andersson (cello), Louise Drenggaard Jørgensen (violin) og Anna Jalving (violin).

Anna Jalving medvirker ikke til koncerten, da hun giver en koncert i Berlin. I stedet medvirker Ida-Marie Arendt (brasch).

Senere på sommeren skal de spille til "Klassisk på Kyssetrappen" i København sammen med Teitur og Fallulah.

Navnet Who Killed Bambi har en reference til Sex Pistols for at bryde med den klassiske stryger-opfattelse.
Who Killed Bambi har specialiseret sig i at spille sammen med rockmusikere, og har blandt andet været på scenen med Rod Steward, da han gav koncert i Aarhus. Foto: Flemming Krogh
Who Killed Bambi har specialiseret sig i at spille sammen med rockmusikere, og har blandt andet været på scenen med Rod Steward, da han gav koncert i Aarhus. Foto: Flemming Krogh

Hyret på fem minutter

Lørdag gælder det så koncerten med Father John Misty, som de syv musikere ser frem til med spænding.

- Father John Mistys univers er tungt orkestreret med masser af blæs og stryg, så der er masser at lave for os. Strygerne er allerede tænkt ind i den lyd, forklarer Johanne Andersson.

At det lige blev Who Killed Bambi, som fik jobbet, var lidt af et tilfælde - og så alligevel ikke.

- Produktionen havde googlet "Aarhus" og "strings", og havde sendt en mail til de første, der dukkede op i den søgning. De kunne ikke hjælpe, men sendte mailen videre til én, der kender Benedikte med et "ku' det her ikke være noget for jer?", fortæller Johanne Andersson.

Mette Dahl Kristensen fløj til tasterne og skyndte sig at sendte et CV. Fem minutter efter var de hyret til koncerten på Northside.

- På den måde er det ikke en tilfældighed, at det bliver os, for folk ved, at det er os, de skal sende videre til, siger Mette Dahl Kristensen.

- Vi er ved at være et navn på den måde, at folk ved, at det er det, vi gør. Det er vores speciale at arbejde med populære kunstnere, siger Johanne Andersson.

Men alligevel var forespørgslen en stor ting for septetten.

- Jeg har hørt hans musik rigtig meget, og tænkte OMG. Jeg havde en følelse af, at vi alle stod med armene over hovedet og jublede, griner Mette Dahl Kristensen, der tidligere har spillet med Oh Land på Northside.

Avisen var med, da Who Killed Bambi var samlet til den første fællesøver inden koncerten lørdag. Foto: Flemming Krogh
Avisen var med, da Who Killed Bambi var samlet til den første fællesøver inden koncerten lørdag. Foto: Flemming Krogh

Drømmer om Robyn

Nu glæder de sig bare til lørdag. Inden da skal de øve ad flere omgange, og først på dagen mødes de med Father John Misty for at spille numrene igennem inden koncerten.

- Vi glæder os sindssygt meget. Men det er vigtigt at bevare roen, når man kommer ind på sådan en stor scene. Den første festival jeg spillede på var Smukfest sammen med Dúné foran 15.000 publikummer. Ude bag ved var jeg lige gået forbi Faithless, som jeg havde været teenagefan af, så jeg var helt starstruck. Det er otte år siden. Det er noget andet nu, griner Mette Dahl Kristensen.

Hvad setlisten indeholder er en hemmelighed, men septetten afslører, at det bliver en god blanding af gamle kendinge og numre fra bandets nye plade.

Med et flueben ved Father John Misty er en af Who Killed Bambis drømmescenarier gået i opfyldelse. Hvem er der så tilbage?

- Jeg har drømt om at spille med Robyn i ti år, siger Mette Dahl Kristensen smilende.

-Björk ville også være rigtig fedt, siger Benedikte Borum Poulsen.

Men hende må de syv musikere nøjes med at opleve foran scenen - ind til videre.

- Jeg havde aldrig tænkt, at vi skulle spille med Father John Misty, så på den måde gør det jo ikke noget at drømme stort, siger Mette Dahl Poulsen.

Strygerseptet med plads til store drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce