Teenage-pige bliver myrdet på bestilling i Malling i ny krimi

Inger Gammelgaard Madsen er snart ude med sine 11. kriminalroman. Foto: Anne Kring

Teenage-pige bliver myrdet på bestilling i Malling i ny krimi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inger Gammelgaard Madsen frigiver sin 11. kriminalroman på Krimimessen i Horsens

AARHUS: Malling er centrum for en ny kriminalroman, som den århusianske forfatter Inger Gammelgaard Madsen udsender om få dage.

Det er den 11. i serien om politimanden Rolando Benito, og den er på gaden samtidig med, at krimimessen foregår på Fængslet i Horsens. Helt præcist 17. marts.

- Romanen hedder "Blå iris" og handler om en teenagepige, Iris Bøgh Lykkegaard, der forsvinder i Malling en kold vinter og findes i januar, to måneder senere, død under isen i en gammel robåd, der er drevet ind til Norsminde Fjord, forklarer Inger Gammelgaard Madsen, der bor i Risskov og udgiver bogen på sit eget forlag Farfalla.

Titlen dækker både over, at pigen hed Iris, at der ligger blå irisblomster på isen i båden, hvor hun findes, og at hun har flotte øjne med usædvanlige blå irisser.

- Det er lidt af et mord på bestilling, da en af mine læsere på Facebook har ønsket et mord i Malling. Jeg sad netop og ledte efter en location til bogen, hvor kravet kun var, at der var en sø eller et sted, hvor robåden kunne være drevet ind til bredden - og så var der jo Norsminde Fjord lige i nærheden. Derfor blev det i Malling, det hele foregår, forklarer Inger Gammelgaard Madsen.

Bogen
"Blå Iris" Bogen udkommer lørdag 17. marts, som er første dag på krimimessen i Fængslet i Horsens. Det sker ved en reception i Føtex standen kl. 11-12. Inger Gammelgaard Madsen taler om "Blå iris" med Inger Wolf på Rød Scene kl. 16.www.forlaget-farfalla.dk

www.facebook.com/ForlagetFarfalla

www.krimimessen.dk
Kriminalromanens forside. Båden bliver fundet ved Norsminde Fjord.
Kriminalromanens forside. Båden bliver fundet ved Norsminde Fjord.

Tortureret og kvalt

I romanen er Rolando Benito efter kraftige opfordringer fra læserne netop genansat som politikommissær på Politigården i Aarhus. Han har ellers været ansat i Den Uafhængige Politiklagemyndighed i nogle år.

- Men det bliver ikke en let sag for ham at opklare, da der er mange motiver til drabet på Iris. Hun er blevet tortureret og kvalt, og så ligger der blå irisblomster på isen over hende i robåden, hvor hun findes, som om båden har været brugt som grav. Hendes far er en kendt øjenlæge, der forsker i iridologi (irisanalyse), og hendes bror er direktør i et sikkerhedsfirma Security Scan, der benytter sig af regnbuehinden som identifikation og sælger sikkerhedssystemer til militæret, lufthavne og efterretningstjenester. Der er også noget mystisk med det sammenhold, som Iris har startet på privatskolen, hun gik på i Malling, og kliken, som kalder sig "Slænget". Men hvem mon har ønsket den unge, smukke pige død?, spørger forfatteren.

Også elektronisk

Den 58-årige Inger Gammelgaard Madsen har arbejdet med kriminalromanerne i 13 år og også haft succes med elektroniske bøger og været på Storytels bestsellerliste for krimier foran meget kendte forfattere som Michael Katz Krefeld, Sara Blædel, Anna Grue, Steffen Jacobsen og A. J. Kazinski.

Rolando Benito-serien er også udgivet i Tyskland og er i øjeblikket ved at blive oversat til svensk, engelsk, norsk og finsk.

For forlaget Lindhardt og Ringhof har hun sidste år skrevet de to elektroniske romaner "Brændende skyld" og "Sanitøren" hver i seks dele, også med Rolando Benito i hovedrollen, men uden for serien. De blev frigivet uge for uge med nye afsnit og findes også som bøger på 172 sider. Begge serier er også udgivet på svensk.

Teenage-pige bliver myrdet på bestilling i Malling i ny krimi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce