Varmen holder folk væk fra museerne - i Tivoli Friheden kommer de

Der var tæt pakket til Fed Fredag med Mads Langer 18. maj i Tivoli Friheden. Foto: Axel Schütt

Varmen holder folk væk fra museerne - i Tivoli Friheden kommer de

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De store museer mister gæster, også på grund af det varme vejr. Men Tivoli Friheden jubler.

AARHUS: Der var tryk på kulturen i 2017, og lige nu puster Aarhus ud efter året som europæisk kulturhovedstad. De store museer oplever fald i besøgstallet på fra 10 til 32 procent.

Værst er nedgangen gået ud over kunstmuseet Aros, der naturligvis ligesom byens to andre store, Købstadmuseet Den Gamle By og Moesgaard Museum, har fået antallet af gæster påvirket af den usædvanligt tidlige og langvarige sommer.

Allerede nu har vi haft tre gange så mange såkaldte sommerdage, som vi havde sidste år, siger meteorologerne. Det begyndte allerede i starten af maj.

Thomas Bloch Ravn, direktør i Den Gamle By, har en forklaring på nedgangen: De seneste to måneder har været for varme til museumsbesøg.

- Vi har et eksempel, siger Thomas Bloch Ravn og fortsætter: Lige nu har vi udstillingen med Dronningens garderobe. Den har ikke slået så stærkt igennem, som Aarhus Fortæller gjorde sidste år efter åbningen. Men hvis det går som sidste år, så jævner besøget sig ud, og når vi nærmer os udløbet af udstillingen, som er 9. september, så kommer folk. Mange har spurgt, hvor længe, udstillingen varer.

- Og så betyder det noget, at vi ikke længere er europæisk kulturhovedstad. Folk var opsat på at opleve kultur sidste år, siger Thomas Bloch Ravn.

Det betyder noget, at vi ikke længere er europæisk kulturhovedstad. Folk var opsat på at opleve kultur sidste år.
Thomas Bloch Ravn, direktør Den Gamle By
Jake Chapman håber, at de regnbuer han og broren Dinos har malet oven på Hitlers akvareller, har fået diktatoren til at rotere i sin grav. De kan ses på Aros lige nu sammen med miniaturescenerier, en Ku Klux Klan biograf og modificerede ætsninger af Goya i udstillingen
Jake Chapman håber, at de regnbuer han og broren Dinos har malet oven på Hitlers akvareller, har fået diktatoren til at rotere i sin grav. De kan ses på Aros lige nu sammen med miniaturescenerier, en Ku Klux Klan biograf og modificerede ætsninger af Goya i udstillingen "March of the Banal". Foto: Flemming Krogh

Tallene

Kunstmuseet Aros er gået ned med 32 procent gæster fra 1. januar til 28. juni. Hvor der sidste år var cirka 340.400 gæster på museet i det første halve år, er det faldet til cirka 230.000, når vi taler om gæster, der har løst billet til museet. Altså en tilbagegang på cirka 110.400.

Tallet er et anslået tal, fordi Aros kun opgiver antallet af gæster, der kommer ind i bygningen. Sidste år var der 508.067 gæster inden for dørene i det første halve år. I 2018 er tallet 342.726, en tilbagegang på 165.341 gæster.

Moesgaard Museum har også nedgang, men har ikke helt styr på tallene.

- Du rammer et ømt punkt, da vi netop har fået et nyt billetsystem, som vi har svært ved at få troværdige tal ud fra. Men vi ligger noget bagefter sidste år. Første kvartal havde vi flere besøgende end normalt, men forsommeren har ligget meget lavt - formentlig på grund af det gode vejr. Det samme hører vi også fra museumskollegaer landet over, siger Henrik Hatt, afdelingsleder for Publikum på Moesgaard Museum.

I Den Gamle By er der præcision på tallene.

- Vi er godt 10 procent bagud i forhold til sidste år. I tal hedder det, at der sidste år indtil 28. juni havde været 169.519 gæster. Det er faldet til 151.417, og det er en tilbagegang på lidt over 10 procent, oplyser pressekoordinator Merete Pallesen.

Perfekt vejr

Tivoli Friheden skiller sig ud, og direktør Henrik Ragborg Olesen jubler, når vejret er godt. Så kommer folk strømmende til Fed Fredag.

- Vi har haft besøg af 229.583 personer, og det er lidt mere end 36.000 flere end sidste år, hvor vi endda havde rekordbesøg. Stigningen er på ikke mindre end 19 procent. Men vi har da heller aldrig haft så perfekt et vejrlig i mange mænds minde, siger en tilfreds direktør.

På Naturhistorisk Museum er der ikke nedgang, men nogenlunde status quo med 45.000 gæster.

Varmen holder folk væk fra museerne - i Tivoli Friheden kommer de

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce