Veto er tilbage med nyt album og landsturné

Veto er tilbage på den danske musikscene. Deres nye album, som man kunne købe signeret i Badstue Rock i Aarhus fredag eftermiddag, hedder 16 Colors. Sangene herfra kan man høre igen onsdag aften 14.3, hvor Veto giver en ekstra koncert på Voxhall i Aarhus. Sebastian Mosegaard (th) var en af de trofaste fans, som kiggede forbi da Jens Skov Thomsen (tv), Mark Lee og Troels Abrahamsen signerede plader. Foto: Flemming Krogh

Veto er tilbage med nyt album og landsturné

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har været stille omkring det Aarhus-baserede elektrorock-band Veto igennem de sidste fem år. Nu er bandet tilbage med et nyt album og ny energi. Klar til at indtage landets spillesteder. I disse dage giver Veto koncerter i hjembyen

AARHUS: Det hele toppede for det århusianske elektrorockband Veto tilbage i 2011. Her var de fem medlemmer i bandet inviteret til at åbne Roskildefestivalen på den Orange Scene. Så bliver det nærmest ikke større for et dansk band, når der står tusindvis af forventningsfulde festivalgængere og jubler foran én.

Med statuetter i bagagen fra P3-prisen i 2009 og hele syv nomineringer til Danisk Music Awards i 2008, var vejen banet for Veto, der turnerede rundt i landet for fulde huse dengang. Det blev også til koncerter i andre lande som i Tyskland, Schweitz og Norge. Alt sammen en del af et succesfuldt forløb for bandet, der opnåede det, som de fleste danske rockmusikere blot drømmer om.

Men for fem år siden trak bandet stikket ud og tog en pause.

- Vi havde turneret sammen i lang tid. Vi trængte til en pause dengang, fortæller bassist i Veto Jens Skov Thomsen, som sammen med forsanger Troels Abrahamsen har valgt at stille op til et kort interview - blot syv timer inden de skal på scenen i Voxhall i Aarhus.

Brug for pause

I det første års tid, efter den succesrige periode med masser af koncerter og plade udgivelserne i slutningen af nullerne og indtil 2013, hvor især albummet Crushing Digits gik sin sejrsgang, så de fem medlemmer ikke meget til hinanden.

- Vi havde brug for en pause fra hinanden. Vi var ikke uvenner, men når man har været sammen så meget, som vi havde dengang, var det naturligt for os at holde en pause, forklarer Troels Abrahamsen, over en afslappet kop kaffe i en sofa i et baglokale på Voxhall.

Det første års pause brugte medlemmerne meget forskelligt. Jens Skov Thomsen læste videre på sit jurastudium, imens de andre medlemmer også kom videre med deres civile uddannelser. Samtidigt involverede de fem medlemmer sig i andre, musikalske projekter. Mest kendt er måske Troels Abrahamsens egne soloprojekter.

Efter et års tid fik de fem Veto-musikere kontakt til hinanden igen. Det var Troels Abrahamsen som sendte en kort SMS rundt til de andre.

- Det kunne såmænd lige så godt have været en anden, da vi har altid været fælles om de fleste ting i Veto. Men det var dejligt at høre fra Troels igen. Og rart at få kontakt til de andre medlemmer også. På det tidspunkt var jeg faktisk ikke sikker på, hvilken vej vi skulle gå med Veto. Om vi overhovedet skulle indspille et nyt album igen, husker bassisten.

Afsæt til turné

I løbet af de næste tre år arbejdede de fem musikere sammen om et nyt album. Som et afsæt til en ny koncertturné.

- Derfor føler vi ikke, at vi har været væk så længe. Det virker ikke som fem år for os. Vi har på en måde genfundet os selv. Fundet frem til spilleglæden fra dengang, hvor vi begyndte, forklarer Troels Abrahamsen, den langhårede, karismatiske forsanger i bandet.

Historien om Veto starter i Hinnerup, nord for Aarhus, hvor Mads Hasager, David Krogh Andersen og Jens Skov Thomsen havde dannet et skoleband i 8. klasse. Det udviklede sig omkring 2004 til Veto, med base i Aarhus, hvor forsanger Troels Abrahamsen, der stammer fra Hobro og den lokale guitarist Mark Lee, stødte til. Forinden havde Troels Abrahamsen og Jens Skov Thomsen mødt hinanden på efterskolen Eriksminde, syd for Aarhus.

På kort tid fik bandet som nævnt stor succes. Det håber bandet kommer igen.

- Vi har fået en producer med på den nye plade (Mikkel Bolding red.). Han har været en stor hjælp, da han kom tidligt med i processen og var med at finde frem til vores egen lyd igen. Til at finde frem til de rigtige sange frem, som skulle med på den nye plade, forklarer Jens Skov Thomsen.

Da to af medlemmerne bor i Aarhus og de tre andre i København - med børnefamilier - kræver det en del logistik at mødes. Derfor tog medlemmerne indimellem på længere sommerhusophold sammen. Hvor Mikkel Bolding også deltog.

Mere frie

Arbejdet med det nye album - langt fra musikscenerne projektørlys - har gavnet Veto. Det fornemmer man, når man hører de to musikere fortælle om det nye album '16 Colors', når de med glød i øjnene fortæller om deres forventninger til at møde deres publikum igen på de danske scener.

- Vi er blevet mere frie - måske nærmest mere vilde i vores udtryk. Den nye plade er mere dynamisk og mindre styret af computerne, mener Troels Abrahamsen, som heller ikke er bange for at bruge et udtryk som storladent om det nye album.

Et udtryk som Jens Skov Thomsen bakker op om.

- På det nye album lyder din stemme mere som dengang, hvor vi to gik på efterskole sammen. Faktisk er det nye album en slags tilbagevenden til de første sange, vi lavede sammen i Veto. Derfor har vi også taget flere af de helt gamle numre med på sætlisten, fortæller Jens Skov Thomsen.

Ellers er det naturligvis mange af de nye sange og flere af de mest populære Veto-melodier, som publikum til den nye turné kan se frem til. Noget tyder på, at Veto har (gen)fundet formlen, da der allerede er annonceret ekstrakoncerter i både Aarhus og i København.

Veto er tilbage med nyt album og landsturné

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce